Tempat gaib: Maryam Magdalena salaku patron nyumput tina baskom Iraha

5523x 04. 07. 2019 1 maca

Chapel Maryam Magdalena diwangun ku karuhun urang dina kakuatan kakuatan, biasana ku tradisi pagan heubeul. Kalolobaan wangunan ieu, kaseueen ti Romanesque atanapi Gothic asalna, aya dina Praga sareng sakurilingna. Sigana yén kultus santo éta, dina Czech kuna disebut Mary, kagungan tugas mareuman kenangan ngeunaan imam Slavia sareng ritualna.

Rotunda misterius di Bandara Václav Havel

Tétéla, kuil pangkolotna didadarkeun ka Maryam Magdalena tiasa dipendakan dina Přední Kopanina, anu ayeuna mangrupakeun bagéan tina ibukota Iraha, sareng ko-ayana na ngawengku pesawat mimiti ribut ti Bandara Václav Havel. Nurutkeun legenda, pendapat kai diadegkeun ku Saint Ludmila, ibu st. Wenceslas, sakapeung sakitar 900, nalika gereja Czech pangkolotna diwangun di budefort Budeč anu caket. Rotunda dinten ayeuna di Přední Kopanina nya Romanesque sareng asalna tina 13. abad, ieu parantos suksés rekonstruksi sarta réngsé dina abad ke. The opuka bodas, hatur nuhun kana éta rotunda di Kopanina caang ka kajauhan, asalna tina panambang anu sarua sareng biara st. George di Castle Iraha. Sinar panonpoé netep lajeng duanana gereja marmer ieu tiasa ngarobih emasan béda-béda, anu sering pisan. Mary Magdalena, kumaha oge, parantos salawasna didédikasikeun kana warna beureum. Sugan teu aya kabeneran éta di pasir-wétan kalér ti rotunda di Kopanina, saurang jurig anu Virgin Mary muncul dina robes beureum, dina tempat anu sigana boga jaman baheula anu baheula. Ka patung Saint Julian di simpang cara heubeul handap didieu ka 19. Aya jarah di tengah abad, sareng katresna ngora mawa ros beureum. Konon dina pasir sareng turun di tempat-alpukana rawa-alungan aya mimitina rungkun-berek Déwi-Slavia Živa atanapi Krasina, anu simbol-na digunakeun sémang beureum sareng beureum.

Chapel Maryam Magdalena di Vršovický Square

Sanctuary batu kahiji Maryam di Magdalena di Iraha sareng sakurilingna mangrupakeun chapel rectangular misterius di Kab Vršovice Iraha. Hal ieu diserat dina 1022, tapi jigana mah ngagaduhan sajarah baheula langkung. Barina ogé, anjeunna tumuwuh di tempat rongkah - rungkun kulawarga kulawarga Vršovci, naliti lawang ka lebak Botič jeung daérah suku pagér Jezerka, Slupí sareng Vyšehrad. Sigana eta Magdaléna éta bagian Kristen anu paling "kasohor" kanggo pencinta iman Slavia Old. Vršovice Chapel Maryam Magdalena Kiwari mangrupakeun bagian saeutik nu nyaho tina garéja baroque lokal di st. St. Nicholas, éta perenahna di tempat kukusatan tulis ayeuna, anu masih boga rencana taneuh anu cangkerang.

Ti taun 1030 parantos urang diékéntalisasi chapel Maryam Magdalena di Vyšehrad anu caket dieu. Nepi ka ayeuna, hal tacan salamet, tapi aya ayana negeskeun dina bagian ieu Iraha ayeuna, Mary Magdaléna disembah janten diganti pikeun éta Libanše pagan, nu dihubungkeun jeung daérah Daérah Daérah lokal.

Chapel of Corpus Christi di Charles kuadrat

Kultus Maryam Magdaléna sumping ka pangluhurna di 14 boh di Républik Céko, sareng di Westernropa Kulon. abad ka - sigana sareng nu patali jeung tetep Kaisar Charles IV. sareng Rujubis Arnošt of Pardubice di Perancis kidul, kalobaannana di Avignon, dimana legenda Maryam Magdalena éta pisan meriah. 1358 malah ngahindarkeun santo ieu ka salah sahiji chapels katedral Katedral St Vitus jeung motif Magdalena muncul dina chapel St Vitus. Ngaleuntas di Karlstejn dina jandela kidul-kulon Ecological. Sésa-sésa Maryam Magdalena anu dibawa ka Kaisar Charles IV. ti Perancis ka Iraha di 1365 sareng nempatkeun aranjeunna di kalangan relics dunya pisan di Korpus Christi Chapel di Pasar Sapi, ayeuna Charles Charles. Dinten ayeuna kami moal tiasa ngenalkeun sabaraha kaisar Charles sareng panaséhat spiritual na Arnošt nu dipercaya dina legenda garéja resmi, sareng kumaha parantos aranjeunna dipangaruhan ku ideu "heretis" tina Gnostics Perancis Prancis Kidul. Regardedta nganggap Maryam Magdalena salaku perwujudan tina Pistis Sofia, hikmah spiritual, ngan ukur dipidamel.

Kunice u Říčan

Garéja kuno séjénna anu diduga Maryam Magdalena masih cicing di Désa Kunice rute jalan dagang ti kalér Bohemia Kidul nepi ka Praga, anu sigana mah masih dipaké ku Kélts. Kapulah kai aslina kedah diwangun mimiti 970, najan parékonstruksi engké, khususna di Baroque, teu nyirian céntang ti dinya. Tapi consecration kuno candi tetep sareng diungkabkeun yén Maryam Magdalena saurang kawentar nalika panginten Kristen di Bohemia.

Penyembuhan benteng Okor

Sanctuary anu tadika mah taduh Karaginan, dedicated ka Maryam Magdalena, tiasa dipendakan dina Kastil Okoř kuloneun Iraha, ngan sababaraha kilométer ti Přední Kopanina anu disebut di luhur. Kapulér lokal diadegkeun di 13. Sanggeus rekonstruksi Gotik, éta ngajabat pangeusi daérah dugi ka 1800, nalika kolong na ambruk alatan digolongkeun pangropéa. Sésa-sésa chapel bénténg lokal masih katingali di lantai dasar di munara jangkung. Tempat ieu energi tetep pohara positif, pas pikeun tapa atanapi penyembuhan. Jeung jalan kitu, nurutkeun rumor, populér White Lady henteu nyingsieunan Okoř, tapi jurig awewe di jubah beureum. Deui, urang sapatuh warna ieu, nu patali sareng atribut kasuburan sareng anu khas has tina kultus Maryam Magdalena.

Skalka u Dobris

Tempat pamungkas di deukeut Iraha, dimana urang nuturkeun lacari Maryam Magdalena, nyaéta chapel inisiasi anu sarua dina Skalka di deukeut Dobris. Sok aya sanctuary di zone energi anu gedé, tapi éta chapel Kristen sareng Jalan Palang datangna ti jaman Baroque, nalika kultus Maryam Magdalena pikeun mulang ka fashion. Tapi ayeuna ayeuna manehna henteu deui diajikan salaku awéwé Kristus anu mistis, tapi salaku panisén hina, kénging péstan dasar dina harti asli. Baroque reveled dina gambar sarupa konvérsi kana jalan "leres" kapercayaan sareng asceticism. Kontras, arus spiritual ayeuna ayeuna rada nuturkeun archetype asli Maryam Magdalena salaku wawakil ka tingkat luhur sunda jeung hikmah, dihijikeun énergi ti Grail sareng interconnection suci lalaki jeung awewe.

Voucher kado

Sueneé: Jan Kroča mangrupakeun pituduh hébat kana tempat mistis sareng gaib di Républik Céko sareng Slovak. Urang nawiskeun anjeun kasempetan anu unik pikeun ngamauhkeun tina voucher saenggeusna pikeun leumpang sanggeus Vyšehrad. Voucher Anjeun bisa meuli di eshop urang.


Upami anjeun resep tempat menarik anu sanés, diideuan.

Artikel nu patali

Leave a Reply