fisika kuantum: kumaha eling bisa mangaruhan quanta lampu

8584x 27. 01. 2018 1 maca

Salah sahiji isu utama dina widang fisika kuantum masalah peran panitén, husus: eling sarta pangaruh na kana masalah.

Nurutkeun kana fisikawan Hungaria-Amérika sarta Nobel laureate Eugene Wigner dina poé mimiti fisika kuantum, "ieu mah mungkin mun dirumuskeun hukum mékanika kuantum rada pasti, tanpa nyieun hubungan jeung eling".

Saprak harita, saeutik pisan ahli dina fisika di jéntré tur masarakat awam alamat masalah ieu, anu bisa jadi sabagean kusabab loba élmuwan nuturkeun tafsiran tina kaayaan ieu panalungtikan nu teu masalah hayu naékna. Sarta, sanajan lolobana pagawe ngembangkeun tafsir ieu masih nilik misteri, duanana dina bukuna "The Quantum Enigma"Nganyatakeun Bruce Rosenblum na Fred Kuttner.

Parapsychologist Dr. Dean Radin reproached pikeun Élmu taun ngeunaan konferensi eling di Tucson, Arizona yen najan loba élmuwan dimekarkeun téori eling, tapi sababaraha di antarana bakal ngalakonan percobaan ka pariksa aranjeunna. Dina respon kana Kaayaan ieu geus diwangun tim Radin assembly eksperimen Na. Aranjeunna hayang sacara ékspériméntal nangtukeun naha aya bukti yen eling bisa mangaruhan kinerja kuantum.

Radin mutuskeun pikeun manjangkeun dipikawanoh percobaan ganda-sesela (atawa percobaan Young urang):

"Hiji-hijina unsur anyar dina percobaan ieu: urang wajib menta hiji lalaki - utamana hiji meditator - pikeun ngawanohkeun hiji sesela ganda visualize panon spiritual na nu tina dua slits foton indit ngaliwatan. Ieu seemed kami nu hijina pilihan anu bisa langsung pariksa eling anu bisa ngabalukarkeun parobahan dina bentuk gelombang ".

The percobaan aub subjék uji 137, diantara saha éta duanana meditators dialam nemeditující. Kursus percobaan lumangsung kalawan unggal jalma 20 menit sarta diwangun ti observasi tilu puluh-fase nu alternated kalawan fase sésana třicetisekundovými approx. evaluasi data ulikan pilot ieu 250 137 percobaan kalawan probands béda nyadiakeun hiji ukuran éfék signifikan, utamana dina grup meditators ngalaman.

Wanti ku hasil ieu, panalungtik dilakukeun runtuyan percobaan tambahan. Ieu ogé belonged ka Internet, diwangun percobaan varian ditétélakeun di luhur yén dijieun leuwih tilu taun kalayan total 12.000 gelombang eksperimen. 5000 jeung subjék, 7000 kalawan Linux Ubuntu-bot, nu digambarkeun grup kontrol. Data deui ngumumkeun dampak signifikan maranéhanana dina foton eling manusa.

Pikeun Tanggal euweuh pengulangan bebas keur percobaan ieu, tapi ku waktu nu proceeds Radina nyalin usaha-na di University of Sao Paulo. The fisikawan jawab lokal ceuk Radin ngomong yén éta hasil hadir niatna provoked parasaan dicampur: "Kuring ragu antara , Duh Gusti 'sarta' tungguan, hal kudu jadi salah. ' "

catetan kinerja lengkep percobaan Dr. Dean Radina Konférénsi on Élmu-of-eling:

Eling jeung ganda-sesela gangguan-conto

Kusabab éta - naha éta kabeneran atanapi henteu - tina pentingna sentral pikeun interpretasi tina mékanika kuantum, ngandung literatur kaayaan fisika, loba diskusi filosofis tur teoritis ngeunaan kumaha masalah ukur kuantum, sakumaha ogé lamunan ngeunaan peran eling.

Eta bakal jadi harepan nu aya nyaéta literatur eksperimen relevan nu ngurus gagasan ieu. Tapi ieu teu aya, nu teu héran dibikeun kanyataan yen anggapan yén aya bisa jadi sambungan antara eling jeung formulir fisik kanyataanana geus rada disambungkeun kana magic abad pertengahan, atawa disebut New Age pamikiran ti elmu hardheaded. Alatan karir ilmiah eta leuwih hade ulah ieu isu dubious na consequent usaha jarang suksés ngajajah karsa ieu. Kanyataanna, ieu téh ngaréndéng jadi niatna diucapkan nu teu lila pisan éta leres pikeun sakabéh yayasan panalungtikan teori kuantum. studi ieu dibayar leuwih 50 taun keur élmuwan serius saperti pantes.

tapi teu aya teu pustaka ilmiah, nu ngurus jejer ieu. Simkuring boga saratus taun pustaka empiris di wewengkon dibantah tina parapsychology, nu ngurus jeung sambungan tina pikiran jeung jirim. Aya leuwih ti 1000 studi reviewed ku ahli:

(A) Tés anu nalungtik pangaruh niat ngalaksanakeun acara acak statis nu dihasilkeun fluctuations kuantum (fluctuations)

(B) studi anu nungkulan Sistim makroskopis acak kayaning dadu digulung, sarta fisiologi manusa salaku subyek pangaruh ngahaja

(C) percobaan kaayaan observasi sequential uninga naha panitén kadua bisa mikawanoh naha kajadian kuantum munggaran katalungtik ku hiji panitén atawa observasi naha jeda épék sarupa

(D) The percobaan nu nalungtik pangaruh sistem non-hirup bébas, beungkeut molekular dina caina kana paripolah foton dina interférométer nu

A loba literatur anu bisa kapanggih dina jurnal profésional. Alatan alam kontroversial ngeunaan topik ieu, sakuduna jadi adzab kaluar yén sababaraha literatur geus diterbitkeun di majalah well-dipikawanoh ogé Britania Journal of Psikologi, jurnal Élmu, Alam jeung cara ngagawe tina IEEE, jsb

Sajaba ti éta, percobaan nyarankeun yén interaksi antara pikiran jeung masalah lumangsung dina sababaraha signifikan sistem target fisik. Pangaruh observasi nuju janten dina urutan gedena PPN tina low mutlak tur, upami diperlukeun, teu gampang diulang. Hal ieu ku kituna bisa diperkirakeun ku simpangan tinggi jeung masalah pakait anu lumangsung lamun terus-terusan, saprak kabeh studi ieu inevitably difokuskeun perhatian sapinuhna sarta niat.

Salaku kalawan formulir salah sahiji pagelaran manusa kamampuhan oge kamampuh museurkeun perhatian anjeun teu ukur ti jalma ka jalma béda, tapi robah malah unggal individu ti poe ka poe komo beurang. Variabel anu mangaruhan kana kamampuh nyieun tugas mental, dumasar kana faktor basajan sapertos iritasi dina sistim saraf atawa selingan. Éta ngeunaan nalika hiji jalma tukang ate na naon jenis kadaharan ieu. Sajaba ti éta, éta interaksi antara convictions pribadi jeung sifat ngerjakeun teh, kaayaan widang geomagnetic jeung saterusna.

Faktor sapertos ngakibatkeun interaksi diprediksi dina pikiran - bahan nu leuwih hese ngadalikeun ti sisi mean tina bahan samping. Ieu boga konsekuensi yen lamun hiji jalma geus siap nyandak serius anggapan yén sababaraha sipat objék kuantum henteu sagemblengna bebas tina eling manusa, ulikan misalna hiji teu bisa dipigawé malah jadi percobaan fisik biasa atawa salaku percobaan psikologi normal. percobaan fisik lacks kapribadian bari percobaan psikologi condong malire objektivitas.

Lamun anjeun coba nyokot akun tina dua sisi tina hubungan diusulkeun kami geus dirancang sistem fisik kalayan naon bisa jadi nu paling stabil stripes gangguan na ogé ngembangkeun hiji setelan test. Sajaba ti éta, pamilon didorong janten langkung kabuka jeung pamanggih formulir dimekarkeun tina eling, urang milih pamilon nu gaduh pangalaman jeung fokus perhatian urang, sarta urang spent loba waktu ku ngawangkong kalayan peserta ngeunaan alam pakasaban. Hasilna alus teuing meditators nyarankeun yén sanajan nu teu saimbangna kakuatan dilawan aya kamungkinan dina studi hareup pikeun nangtukeun mana aspék perhatian, sarta diniatkeun maénkeun peran penting dina formasi efek hypothetical.

Ieu kudu dicatet yén Sababaraha teknik meditasi, misalna. Pengulangan mantras, nu aimed dina fokus perhatian atawa konsentrasi, bari téhnik séjén sisi séjén, sakumaha conto. semedi mindfulness, aranjeunna condong rék dilegakeun kapasitas perhatian.

Taya studi ieu dikintunkeun teu nyobian assess béda antara teknik meditasi atawa estimasi bebas tina kamampuh pamilon pikeun mulasara perhatian sapinuhna. Acan ieu unrealistic nyangka yén anjeun bisa jadi maké studi hareup manggihan yén téhnik semedi béda ngakibatkeun hasil béda. Ieu oge bakal ngukur kamampuh pamilon pikeun ngajaga pikiran difokuskeun, examining otak atanapi correlates behavioral lianna dina jihat kinerja, ngawaskeun foton individu jeung ngembangkeun métode langkung akurat analisis, pendekatan mangpaat.

A kasimpulan hasil percobaan saméméhna nembongan jadi di garis jeung tafsir masalah ukur kuantum patali eling. Dibikeun tantangan eta tafsir sapertos mawa sareng maranehna, maranéhna bakal butuh panalungtikan satuluyna pikeun ngonfirmasi panalungtikan sacara sistematis replicated jeung dimekarkeun.

Video: Dr Dean Radin - usaha pikiran jeung masalah:

Dr Dean Radin nu insinyur listrik sarta ogé psikolog nu. Researches for nyak 20 taun di wewengkon wates antara pikiran jeung jirim. Hasil panalungtikan nya geus diterbitkeun loba kali dina majalah mainstream for fisika jeung psikologi.

Dina ceramah di Oktober 2014 presents seri anyar na percobaan jeung hasil panalungtikan. Ieu hususna percobaan nu subjék murni pikiran kuring nu dipangaruhan ku rupa sistem fisik. Luar percobaan dilakukeun dina laboratorium Dean ogé percobaan kalawan subjék manusa ti sakumna dunya via Internet, subjek geus miboga tugas pangaruh pikiran maranéhna laporan saheulaanan di lab Dean di California. Ngan percobaan ieu dihadiran 5000 jalma.

catetan waktu keur ceramah ieu:

00: 45 sudut tilu nempoan: The misteri fisika, interpretasi jeung experimentation
01: masalah ukur 40 dina mékanika kuantum, pangaruh panitén
Percobaan 05 - Robah gelombang aktivitas nempo pangaruh: 30
10: percobaan 25 - Mental influencing Sistim ganda-sesela
13: 00 percobaan - Time reureuh pikiran dibandingkeun jeung modél jeung ukuran
15: 25 percobaan - percobaan Internet kalayan jalma 5000 -> Distance ngajadikeun euweuh bédana
20: percobaan 05 - percobaan kalawan hiji foton kalawan ukuran EEG simultaneous
24: percobaan 05 - Ngaduruk Man 2013 - 6 usaha pikeun Generators angka acak
25: percobaan 05 - Ngaduruk Man 2014 - 10 ékspérimén kuantum noise Generators
26: kasimpulan 50 tina hasilna, hatur Dean jeung tips sastra

Artikel nu patali

Leave a Reply