Urang nyalira? Sigana mah, nyebutkeun astrophysicist

215478x 16. 04. 2019 1 maca

astrophysicist renowned sarta matématikawan Daniel Whitmire nembe nimbangkeun balik view na on nu disebut Fermi paradox, anu miwarang patarosan, kumaha mungkin yen sanajan kamungkinan luhur hirup extraterrestrial, manusa tetep teu papanggih jeung peradaban alien.

Manusa mangrupa rata peradaban

Pikeun profesor emeritus di Universitas Arkansas téh rata umat manusa peradaban rada rata dina watesan statistik. Whitmire ieu dumasar kana nu disebut prinsip mediocrity, nu diwangun dina premis yén dina henteuna bukti mun sabalikna anu diperlukeun pikeun ngarasa manusa salaku anggota has grup rujukan.

"Kuring geus salawasna ngawartoskeun mahasiswa kuring nu dina watesan statistik kudu jalma peradaban stupidest di galaksi anu. Saatos perluasan téhnologi di nagara kami kami nyandak sababaraha taun 100, bari peradaban sejen bisa jadi leuwih téhnisna maju tina jutaan atawa milyaran taun ".

Sanajan Whitmire udur di ulikan panganyarna na diterbitkeun dina Journal Internasional Astrobiology, alesan tangtu dipaksa anjeunna keur ngarobah pikiran na. Mimiti sakabeh umat manusa nyaeta peradaban téhnologis munggaran di Bumi, nu mangrupakeun salah sahiji nu geus ngembangkeun alat éléktronik sarta bisa signifikan pangaruh pangeusina. Teu dalil kitu trivial sakumaha eta bisa sigana. Planét Marcapada ayeuna diperkirakeun bisa ngarojong hirup ngeunaan 50 miliar taun. Mangsa ieu teu panjang bisa boga imah sababaraha peradaban canggih lianna, acan euweuh bukti tunggal, naha géologis atawa sejenna eta bakal geus jadi nu geus kaliwat. "Mun kami salaku manusa geus ngiles sapeuting, urang ditinggalkeun balik lagu damn hébat," ceuk Whitmire.

Rada neangan nu ngambah peradaban kuna

Mun di urang ti ngawitan premis anu manusa aya dina watesan peradaban statistik rata, sanggeus peradaban téhnologis langgeng pikeun jutaan taun anu rada atypical. Whitmire ngécéskeun kanyataan yén umat manusa teu geus bisa newak sinyal nu dihasilkeun ku peradaban extraterrestrial hipotesa, nu disebut Big filter. Sakali peradaban statistik rata ngahontal gelar sahingga luhur téhnologi anu bakal ngahasilkeun sinyal sarupa diturutan, éta waits for ngan jaman pisan pondok tina ayana. Dina basa sejen, peradaban téhnologis ngahontal timer karuksakan na saméméh éta bisa ninggalkeun planét imahna.

filter atawa lamun bangbarung évolusionér téh naha bakal urang tinimbang dirina peradaban extraterrestrial kedah milari ngambah leuwih tina ayana kaliwat maranéhanana, loba ahli anu yakin. Sababaraha di antarana malah yakin yén hiji filter sarupa pikeun manusa anu kiwari perubahan iklim.

Kuring Whitmire aya dina éta bisa salah.

"Mun kami salaku manusa rata, lajeng bakal papanggihan awal abdi nya bener. Urang bakal mahluk pamikiran dullest di galaksi anu ".

Artikel nu patali

2 komentar on "Urang nyalira? Sigana mah, nyebutkeun astrophysicist"

  • daffodil nyebutkeun:

    hal anu diperlukeun model urang "sampah" peradaban salaku rujukan hiji. Tapi nu geus kaliwat geus dibuktikeun yén pamanggihan téhnologis ka dirina usurped kasta priestly na vládcovská, sanggeus sagala musibah atanapi konflik teu bakal ditinggalkeun ampir euweuh, ngan karya paling awét nu teu bakal jadi teuing. dunya globalized dinten ieu geus pasti mangrupa narabas dina kanyataan yén informasi sarta prestasi teknis boga aksés ka masarakat umum, saméméh ieu ngan grup leutik nu mun maranéhna ngéléhkeun pangalusna dina tarung bisa moal nanaon patut ngawangkong ngeunaan.
    Sarta pamustunganana, nu čehopak ngeunaan infers yen wawakil urang ti alam sejen dilongok? Kontak nu pertama bakal dilaksanakeun kalawan appointees pamaréntah, sarta nalika anjeunna hanacaraka yén kontak publik teu hayang ngenalkeun asing bakal boga alesan pikeun disregard pamundut ieu.

  • jpavol nyebutkeun:

    Mun saha nyangka yén kami nyalira di jagat raya, eta teh omong kosong sarua sakumaha anu bumi téh datar. Pondokna, élmuwan nu aya sia rasional teu bisa dipiharep. Kontras, abdi ngajawab yén alam semesta téh hirup na urang sadayana datangna ti anjeunna ...

Leave a Reply