Ieu tugu batu di Nawarla Gabarnmung pangkolotna di dunya?

5912x 05. 04. 2019 1 maca

Jauh leuwih kolot ti Stonehenge, heubeul malah ti Göbekli Tepe of 9000 SM, leuwih kolot ti piramida Mesir. Aya bukti lianna baheula gawé misalna kalawan batu ti "Nawarla Gabarnmung" bohong di tepi Arnhem di Australia. Geus tanggal sabudeureun taun 50 000 SM. Éta pangkolotna sarta paling intricate karya batu seni di dunya.

Nawarla Gabarnmung

Di Australia, di county Arhnem, di bagian kidul-kulon batu nyaéta karya dijieun ku pangeusi asli Australia saméméh 50 000 sababaraha taun ka pengker. Di nagara disebut Jawoyn nyaeta Nawarla Gabarnmung. Aya hiji conto luar biasa tina panyumputan batu teknis nu geus kantos geus katempo, sarta diwangun dina kali prasejarah. Urang tiasa ngabayangkeun liang dina batu, petikan atanapi lebak kabuka ti tengah, sakumaha maranéhna nelepon jalma ti Jawoynu. Éta bisa ngajaga diri jeung neangan hiji tempat suci.

Margaret Katherine ayeuna jawab Nawarla Gabarnmung. Ngan jalma jawoynští didieu taun ieu tiasa asupkeun na diajar Gabarnmung. tugu ieu ngaliwatan, atawa dirobah tinimbang "nyumput" dijieun sacara manual ku cara karuhun terampil Jawoynského jalma na teh conto pangkolotna anu robah pandangan formasi batu dina kontéks sajarah na. Backsheet kapanggih areng boga umur diperkirakeun ngeunaan 49 350 SM

Interior Nawarla Gabarnmung

Parantosan gawé di Gabarnmung teu merlukeun pangaweruh tepat matematik, kayaning pangwangunan piramida, tapi sababaraha gelar pangaweruh matematik sarta kecerdasan nalika gawé bareng batu kungsi jadi di dieu, lantaran karya bakal neruskeun pikeun waktu anu pohara lila. Roost diwangun ku tunneling kana gawir eroded alami. siling aya dina jangkungna antara 175 na 245 sentimeter sarta dirojong ku kolom 50 alami timbul dina retakan anu bedrock ti mana éta kolom anu katutupan 36 lukisan. Sababaraha kolom pre-nu aya anu dihapus, batur nya ngabdi jeung nu lianna anu dipindahkeun ka lokasi nu séjén.

Nawarla Gabarnmung

Di sababaraha tempat di Kotak siling anu dihapus jeung repainted Jawoyny anu dipaké panyumputan nu. Ieu "liang dina témbok" ngandung hiji galeri sajarah seni batu jeung lukisan pangkolotna di dunya. Artworks di Gabarnmung bersaing jeung lukisan di Perancis sarta Spanyol jeung umur ngeunaan 65 000 taun. Signifikan tina seni batu di Gabarnmung aya dina jéntré hebat. Ieu lukisan misterius sarta metot demonstrate seniman pangalaman jawoynských.

Jelema ayeuna tinggal mantuan retell carita lukisan kasebut sarta nyieun eta pisan ayeuna. Loba conto lukisan batu kapanggih di sakuliah Australia leuwih taun kaliwat 200 ngécéskeun kumaha dicét pribumi dina poé pangheubeulna ngeunaan sajarah manusa. Sababaraha taun ka pengker wrote artikel ngabandingkeun lukisan Zoo di Gabarnmung.

Aya hiji keur ngajelaskeun lukisan

Lamun elmu geus nawarkeun Jawoynům jeung sains Jawoynové kudu nawiskeun. Aya hiji anu dipedar mun urang lukisan di guha Chauvet di Perancis. Ieu mangrupakeun tempat tanpa memori, tanpa hirup. Komplek Gabarnmung tapi kami untung. Ieu di dieu yén hiji budaya hirup, hiji memori hirup. Jawoyné tiasa mantuan kami pikeun ngawangun pangaweruh anyar. Kawas Sistine chapel jeung kolom sandstone siling sarta panyumputan batu badag di Gabarnmung aranjeunna nu ditutupan breathtaking, Gambar artistik vivid.

Sababaraha artefak kapanggih seni batu aslina kapanggih di Australia anu teu katempo mana nu sejenna di dunya. Sakuliah Australia ieu kapanggih dina rébuan loka kalawan seni batu nu teu dipikawanoh pikeun lila pisan. (Di Australia, seni batu leuwih ti dina sesa dunya). Dina Nawarla Gabarnmung alia antar, nyandak gambar tina megafauna punah.

Flightless manuk Genyornis newtoni

Hiji conto penting nyaéta gambar hiji flightless manuk badag "Genyornis newtoni". Anjeunna taller ti hiji sawawa sarta meureun punah saméméh 45 000 sababaraha taun ka pengker, sarta eta sampurna karuhun Jawoynští mecenghul di lukisan batu-Na. view megafauna Hal ieu méré kami pigura waktos nu maranéhna cicing Baduy urang pribumi tina Arnhem. Sareng sadaya pamanggihan ieu kami boga cara pisan solid keur calibrate metoda pananggalan dina lingkup nepi ka 13 000 taun ka kaliwat urang jeung sanajan urang boga ngan hiji peupeusan data. Hatur nuhun ka catetan sajarah kacida pentingna yen kami geus ninggalkeun pangeusi aslina tina kali prasejarah Australia, éta berpungsi hadé jeung acara tanggal kaliwat panjang.

Nawarla Gabarnmung teh conto dipikawanoh pangkolotna tina transformasi panyumputan di Monas. Manéhna dihasilkeun leungeun Jawoynských karuhun. Yen urang tiasa nelepon 50 000 taun heubeul karya insinyur batu. Meureun teu di stonework pangkolotna di dunya, tapi pasti urang bisa disebutkeun yén Australia aslina anu hijina sakelompok jalma dina sajarah, nu bisa urang sebut kamennoinženýry. Ngabandingkeun kalayan dunya utama lianna monumen Gabarnmung geus jelas teu meunang kaluar aranjeunna, sarta perlu ngagurat di handapna sumbangan bangsa pribumi Australia dina sajarah umat manusa.

Artikel nu patali

Leave a Reply