Kumaha nanganan kasieun sareng kahariwang anjeun

1545x 28. 10. 2019 1 maca

Naha kasieun sareng kahariwang nyegah anjeun ngarengsekeun kaayaan? Naha anjeunna lumpuh anjeun? Naon kasieun, sareng kunaon urang ngalaman éta?

sieun

Éta alami pikeun nyingkahan émosi anu matak menak ku urang. Saha anu hoyong hirup girang kusabab kasieun sareng émosi négatip anu sanés. Panginten ngan ukur pencinta adrenalin sareng jalma anu resep pikeun malire dirina. Anu, tangtosna ogé penting pisan. Adrenénin sareng serotonin anu salajengna mangrupikeun pahala pikeun urang.

Tapi upami kacenderungan urang pikeun nyingkahan émosi négatip tuwuh dina sirah urang, urang tiasa janten hostage kasieun urang sorangan. Sareng salaku hostages, urang milari cara naon waé pikeun nyingkahan émosi ieu, pikeun nyumputkeun sareng milari aman tina panyumputan emosi sapertos kitu. Tapi kumaha upami pemicu poténsial ogé tiasa janten sumber kabagjaan, kabagjaan sareng kamekaran dina kahirupan? Henteu aya karunya ka sieun kasieun sareng leungit tina pangalaman anu endah sareng kamekaran batin anjeun nyalira?

Warta anu saé nyaéta sareng hiji ieu tiasa damel. Henteu saé pikeun nyimpen kasieun anjeun ka tempat anu aya dina bagian handap dada emosi urang laci sareng henteu aya. Éta langkung hadé pikeun nyobaan pinuh ngarasa sareng hormat kasieun. Sareng ogé coba pikeun nganalisis sareng ngartos. Janten anjeunna moal ngontrol urang, tapi urang bakal ngontrol anjeunna.

Studi panganyarna dina kahariwang sareng kasieunan

Awal taun ieu, Science medalkeun studi anu dilakukeun ku ilmuwan ti École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL). Panaliti ieu dilakukeun ku ngagunakeun beurit sareng nunjukkeun kumaha terusan sareng bertahap ngalaman jinis sieun anu sami ngabantosan uteuk santai sareng ngaleungitkeun kahariwang. Rodents mimitina disimpen dina kotak leutik sareng dibere kejutan leutik. Sanggeus sababaraha waktos, para ilmuwan nempatkeun beurit dina kotak deui, tapi henteu aya kaget. Respon anu beurit mimiti beurit kaku sareng antisipasi kejutan, tapi ieu henteu sumping. Nalika beurit dipasukan sareng lebet kotak tanpa kaget, aranjeunna kalem sareng ngeureunkeun ngalaman kasieun sareng kahariwang tina harepan anu diarepkeun.

Malah dina jalma, jenis ieu perlakuan tiasa ngabantosan. Salaku conto, saatos ngalaman trauma. Salaku conto, nalika ngarawat sieun ngalayang, disarankeun pikeun ngamimitian bertahap. Contona, kanggo maca hiji hal ngeunaan kapal terbang, angkat dina pesawat pikeun ningali bandara, angkat sareng lebetkeun pesawat tanpa angkat sareng teras nyobian pesawat anu pondok.

Carita Doreen

Doreen menderita salah sahiji trauma anu paling parah anu tiasa dibayangkeun - adina (kembar) bunuh diri. Opat belas bulan ti harita, tragedi sejen kajantenan: Beth, misan anu kantos pisan ka Doreen sakali, ucul jambatan. Doreen jadi sieun kasedihan anu sanés sareng nyeri kaleungitan tatanggana. Gantina ngabiuhan émosina sareng ngalaman parasaan anu diraoskeun, anjeunna mendakan cara kabur ti dirina: pikeun ngaleungitkeun beungkeutan kuat sareng silaturahim sareng ampir ngarambat.

Saatos salah sahiji perjalanan na, anjeunna ngalungkeun diri ka kantor kuring sareng nyarios kuring di Amazon sareng tepang dukun. Jauh anjeunna hoyong ngawartosan batur anu caket sareng bakat na, tapi teu aya anu kedah saha. Éta naha anjeunna mutuskeun cicing di bumi salami sababaraha sasih sareng difokuskeun naon anu anjeunna paling kasieunan: dirina.

Anjeunna nyobian pendak sareng babaturan dina ngobrol online, tapi sakali badé patepang, anjeunna parasaan kahariwang sareng kasieunan anu lumpuh anjeunna. Éta henteu kaampeuh sahingga anjeunna resep cicing di bumi. Anjeunna sieun yén lamun anjeunna ngantep aya batur na haté deui, miangna bakal ngancurkeun dirina. Tapi anjeunna sadar, sanaos anjeunna kaleungitan adina sareng misan na, anjeunna tetep aya sareng anjeunna ngaturna. Ku alatan éta, anjeunna nyobian ngadaptarkeun acara sanés sareng babaturan poténsial anu anyar. Dina poé kajadian anjeunna karasa gejala kuat ku karesep - ngageter, palpitations, késang. Tapi anjeunna terang éta bakal langkung goréng deui waktos salajengna sareng moal bakal didieu sapertos anu. Léngkah ieu penting pikeun Doreen. Saeutik demi sieun sieunna leungit sareng anjeunna mimiti hirup hirup sosialna deui. Anjeunna tetep sieun yén anjeunna tiasa leungitna anu dipikacinta, tapi kasieunana henteu deui ngatur anjeunna.

Tips pikeun kerja sareng sieun

Upami anjeun gaduh panik kasieun, éta pasti langkung hadé pikeun ngabahas hal éta pikeun terapi, kusabab takwa anu serius teuing disarankan pikeun nyobaan saran ieu.

  • Ngarasakeun kasieun anjeun pikeun 2 menit. Salami paningal ieu, ucapkeun, "Sagala rupa. Abdi henteu ngaraos sehat, tapi émosi sapertos gelombang di sagara - aranjeunna uih teras angkat deui.
  • Tulis sadaya hal anu anjeun nganuhunkeun dina kahirupan anjeun dina salembar kertas. Tingali lambar ieu iraha anjeun ngarasa hariwang.
  • Coba ngarti sieun jeung kahariwang, nyerat aranjeunna serat: Hébat kahariwang, anjeun kagum kuring, kuring terang. Tapi naon anu kuring kedah ngartos atanapi diajar?
  • Coba kagiatan awakanu dissipates pikiran anjeun (pikiran anjeun ngan ukur tiasa konséntrasi dina hiji hal ..). Éta tiasa yoga, tinju, nari atanapi ngajalankeun, naon anu anjeun resep sareng nedunan.
  • Nguji imajinasi sareng humor anjeun pikeun ngirangan kasieun anjeun. Coba bayangkeun skénario anu sieun pisan anjeun. Naon anu anjeun sieun ku lamun kedah nyarios hareupeun panongton? Naha anjeun bakal ditéwak pikeun ucapan parah dina sajarah? Naha anjeun kase dina panggung? Kumaha kamungkinan ieu kajadian? Teu aya watesan pikeun imajinasi, skénario anu parah sareng langkung ekstrim, éta kirang anjeun bakal hariwang.
  • Kudu saé sareng bageur pikeun diri. Naon nasihat anjeun bakal masihan ka babaturan dina kaayaan anu sami? Kumaha anjeun bakal mamatahan anjeunna? Sieun sareng henteu nyobian énggal anu énggal? Janten sami bageur ka diri anjeun. Coba janten réréncangan anjeun.

Tip ti Sueneé Semesta

PhDr. Petr Novotný: Penyembuhan ku Maksadna Psikik - Filsafat Panyakit

Nalika sadaya prosedur klasik gagal nyageurkeun panyakit ubar modéren, anjeunna tiasa di tempat psychosomatik. Anjeunna bakal ngabantosan dirina ngarobah gaya hirup, ngabuktikeun masalah psikologis atanapi traumas anu henteu kabereskeun ti budak leutik sareng dewasa.

PhDr. Petr Novotný: Penyembuhan ku Maksadna Psikik - Filsafat Panyakit

Artikel nu patali

Leave a Reply