Kumaha éta saméméh balanja lamun teu plastik

336528x 06. 06. 2019 1 maca

Kumaha éta saméméh jaman kantong plastik sumping? Kuring nyiapkeun wawancara sareng indung kuring Jana. Manehna lami 64 taun. Manehna parantos nyobaan seueur profesi dina kahirupan dirina, salasahiji awewe jual ngajual. Sangkan kumaha damel sateuacanna, upamana penerbangan 40?

Anjeun hiji padamelan di 1970.

Whatta naon atuh dimimitian ku 1970-73

Naon anu anjeun diajar? Kumaha carana nyayogikeun para nasabah?

Contona, urang diajar kanggo beuratna barang. Kami ngagaduhan beurat mékanis. Aya angka sareng salami, abdi bakal masihan conto, makuta 32 per kilo jeung éta 20 - 22 dkg, ku kituna urang kedah ngitung sabaraha kitu. Aya skala bantu di ditu, tapi éta badé parios deui. Taya kalkulator, sadayana ku leungeun. Teras we ogé dibongkar barang.

Dupi aya kemasan plastik pikeun balanja dina wayah éta?

Abdi henteu émut séhat palastik. Aya ngan kantong plastik anu ngandung hujan es atawa kawas sapertos. Suchta kantong palastik anu sapertos biasa, tapi éta henteu kaluar. Tapi aya no kantong plastik, sareng urang anu nempatkeun gulungan di dinya. Urang nyimpen hal ieu dina kantong kertas.

Sareng kumaha anjeun damel sateuacanna, nalika aya kantong plastik, kumaha éta lumangsung di warung éta?

Dina toko mana bae ditimbang kana kantong kertas (kalebet). Tapi meureun manté ieu dibungkus ku kertas parchment. Sauran ieu disebut kertas sudagar.

Saur anjeun nyarios yén barang téh teu nyebarkeun, naon éta? Kumaha jeung kumaha cara urang teu tiasa dibayangkeun ayeuna, naon teu di bungkusan jeung urang nyandak eta jauh ti beuli lian ti dinten ieu?

Lolobana breadcrumbs, sabab disusun ku gulungan anu kemas baheula tinggaleun di toko. Tukang roti mokamkeunana, aranjeunna ngajak mangkok dina bakery sareng anu dipulangkeun ka kami ka kami. Mangka, contona, prunes atawa mantega, nya éta disebut tabel sliced ​​butter. Urang ditimbang dina hiji kilométer saparapat, satengah kilometer. Lajeng tipung, gula eta ieu sadayana dipak. Ragi ieu contemplating, ieu nya éta sakabeh batu nya éta sliced.

Kumaha upami inuman atawa susu?

Awal, susu kuring diajar dikirimkeun dina kaléng liter 25. Mangka ieu di méteran dina hawa. Terus susu ieu full-lemak sareng eta mimiti ka botol.

Kuring masih inget éta

Sagalana aya di botol, botol dipulik deui, saurang jalma dibawa éta deui deui sareng deui botol éta deui.

Sareng naha cadangan kawas dinten?

Aya cadangan, ngeunaan makuta per botol. Waktu éta, kacamata yogurt parantos malik.

Muhun, abdi henteu tiasa dibayangkeun anu ayeuna

Tapi anjeunna nyarios ngeunaan kurangna gelas wadahna, ku kituna kuring henteu terang naha maranéhanana henteu nyandak gelas deui. Pembersih kitu bakal pisan mahal pisan henteu seueur?

Kumaha upami beurat kantong kertas? Batur nyaroskeun abdi nalika abdi nawiskeun kantong lawon yén éta téh ukur aya nilai dina beurat anu aranjeunna meuli. Kumaha éta dina waktu?

Waktu éta, ku sabab éta ogé beuratna aya dua tempat, tempat tempat barang, sareng beurat lianna. Kantong ditunda éta sisi beuratna pikeun ngangkut beuratna. Dinten hal éta ogé timbangan dina toko leutik. Pas télépon dibeuli di supermarket atawa mall, éta dileungitkeun ku beurat beurat sarta ogé ngurangan.

Kumaha carana pikeun nyimpen dahareun dina toko tadi? Dinten ayeuna aya freezers sareng kotak tandang anu kabuka, tuang anu digedékeun atanapi susu unggal madhab. Kumaha anjeun sabenerna tetep?

Urang ogé kedah lamari.

Maksad abdi, moal aya kotak ageung sapertos anéh di unggal madhab, ngan kumaha dahareun ieu disimpen? Naha eta kedah ngagaduhan ngagaduhan pengawet? Sahingga moal aya kirang deui nawiskeun dahareun.

Ayeuna, seueur kadaharan anu awét, ayeuna aranjeunna gaduh pengawet. Sateuacanna, naha nya éta sosis atanapi produk susu, aranjeunna moal lepas hiji bulan. Ieu contona minggu atanapi opat belas dinten ka durasi maksimum. Tapi ogé nalika aranjeunna dibawa deui, éta kedah ngajentrekeun sareng tuang éta atanapi kami janten nganggo nganggo palam nganggo wangkongan. Tapi henteu lepas salami sosis. Kami nampi sosis dua kali saminggu. Tur dinten aranjeunna mawa éta sareng aranjeunna gaduh eta salila sabulan.

Eta ayeuna keur diangkut ti sisi séjén Bohemia, ti Slowakia sareng luar nagari. Saméméhna aya bakery sareng susu di lingkungan, sakumna ti sumber lokal.

Yakin aya yogurt, curd, jeung sajabana tina susu lokal di Choceň. Mulang, nalika éta dimimitian dina Zamberk, nya di ditu ti dinya. Tapi éta bisa diangkut ti Olomouc, kuring teu apal.

Dinten ayeuna, nalika anjeun angkat ka toko, anjeun ngagaduhan pilihan anu sakapeung ragu milih. Urang sadaya kaayaanana. Abdi émut, saurang anak, abdi ngadeg di pisang cau sareng badan.

Ieu jejer séjén pikeun wawancara anu sanés.

Hatur nuhun pikeun ngabagikeun kanyataan yén urang tiasa apal kumaha sapertos anu sateuacan ...

Anjeun oge bisa meuli karung ayeuna balanja Sueneé Semesta!

Tas kalayan belang

Artikel nu patali

3 komentar on "Kumaha éta saméméh balanja lamun teu plastik"

  • jpavol nyebutkeun:

    Jadi kuring teu terang lamun aya nanaon anu kantos dibungkus dina plastik. Dinten ieu aranjeunna rangkep lolobana aya dina kantong mikrotén.

  • Franta nyebutkeun:

    Kuring kudu seuri. Kuring boga sobat, rides sanggeus nyalametkeun, upamana Seychyly, ngalereskeun usum-musim Kuring henteu weruh tangga tangga ngaraos hal, jsb caang? Runtah runtah dina sadaya pulo disambungkeun: Di pasang saeutik, aranjeunna nyandak sadaya runtah kota ka pantai terpencil. 'Llta lightta kakonéhkeunana. Naon gagal henteu ngaduruk bakal dicidot ... titik. Sarua seragam madhab. Ngan? Abdi ningal éta némbak dina telepon éta ku panon nyalira.

  • OKO OKO nyebutkeun:

    Abdi hoyong ngagambar perhatian ka hiji paradox. Ku fokus kana asihan runtah (subsidi, insentif, massaging, ...), anu leres dina waktos munggaran, kami de facto reureuh solusi pikeun Bumi. Keur disada, tapi mikir: saha anu sanggup ngembangkeun téknologi dinten nungkulan runtah anu dicampurkeun? Bagian dewasa di dunya. Dupi pausahaan di dunya berkembang dina ngembangkeun téknologi nguntungkeun pikeun ngolah runtah anu pas dicampur sawaktos urang pertama nyortirkeun aranjeunna kaluarha sareng tetep nampi éta bantuan Maranehna henteu. Sésana bogana seueur dunya ngenihkeun runtah sareng batuk atos pikeun ngarobih.

Leave a Reply