Kumaha nyanghareupan gelap batin sareng kasieun anjeun

5455x 13. 08. 2019 1 maca

Urang teras-terasan nyobian kana lampu, kahadéan sareng manah. Kituna urang nyobian teu malire gelap atanapi nyorong éta ka tempat anu langkung jero. Tapi sakapeung perlu sadar yén lamun urang nampi gelap urang sorangan, éta henteu hartosna yén urang janten jalma anu goréng. Narima sareng ngabéréskeun poék anjeun henteu sanés pikeun ngancurkeun kami sareng dibawa ka handap. Sabalikna.

Gelap jero sareng bentukna

Éta tiasa nyandak seueur bentuk, kasieun, agresi, kahariwang sareng parasaan négatip anu sanés. Urang sadaya gaduh gelap batin urang. Urang cobian pikeun ngendalikeun anjeunna, ngajalankeun anjeunna atanapi henteu ngaku anjeunna. Ayeuna, dipak janten “keren”. Tapi kecuali urang nyanghareupan gelap, éta tumbuh sareng mekar. Pas urang pokus sareng jantenkeun, éta bakal luntur… ngabutuhkeun perhatian urang sareng bakal nyandak upami kami henteu mayar pisan.

Naon gelap sareng jahat?

Gelap mangrupikeun hal anu urang hoyongkeun. Tapi ngalangkungan jahiliah, anjeunna tumbuh, janten master wayang sareng urang wayang. Beuki urang teu malire deui, beuki sangsara. Salaku conto, hiji lalaki anu geus dianiaya ku indungna meureun cenderung pikeun ngamanipulasi awéwé. Hiji awéwé anu didera sacara séksual tiasa condong narik jinis-pasangan anu parah. Sakapeung gelap tiasa janten perbuatan telenges. Nyeri batin sareng gelap kadang nyababkeun kusam sareng kakurangan mutlak persépsi ngeunaan cinta sareng asih. Malah ayeuna, kusabab pangalaman nyeri, sababaraha urang ngarasa cinta salaku fiksi tinimbang hiji hal anu aranjeunna tiasa ngalaman. Upami anjeun ogé janten jalma sapertos kitu, waktuna pikeun ngarobah éta.

Ngewa, teu malire, ngabobodo dirina jeung batur

Kaseueuran tina gelap asalna tina kasieun. Sieun ku naon anu urang moal hoyong ningali. Tina hiji hal anu sénsitip ka urang sareng leres-leres tiasa menyakiti urang sacara internal. Janten éta ego, pegat kapercayaan diri, rusak kapercayaan ka urang, pangalaman pengkhianatan, sareng sajabana. Perusahaan ogé ngajarkeun yén urang nyumputkeun emosi sareng kasieun henteu kunanaon. Barina ogé, "Kuat. Sok atuh ulah ceurik. Kami henteu nyobian ngaleungitkeun kacilakaan sareng gelap urang ku karya anu langkung ageung, alkohol, narkoba, hubungan deet ... Hayu urang liren sakedap sareng sadar naha urang nuju kaayaan gelap di urang ku cara anu sami.

Wani nyanghareupan gelap

Lamun anjeun mutuskeun pikeun nyanghareupan gelap anjeun sareng nyanghareupan éta, anjeun bakal ningali yén éta bayaranna. Sababaraha masalah bakal ngaleungit gancang tina anu urang bayangkeun. Hayu urang bayangkeun tip 5 kumaha cara nyanghareupan gelap batin anjeun.

1) Tingali di sekitar

Upami gelap jero pisan, urang moal teras-terasan langsung atanapi janten sadar pisan. Upami kuring hoyong ngadepkeun batur, kuring kedah terang ka saha. Tanya lingkungan anu paling caket anu anjeun percanten dina perilaku sareng prilaku. Léngkah ieu butuh kawani pikeun ngadu kritik. Ieu ogé salah sahiji cara ngembang sacara internal.

2) Mertimbangkeun jawaban

Hayu urang calik sareng mertimbangkeun waleran di sakurilingna. Aranjeunna henteu nyarios nanaon tentang urang, éta ngan ukur sawangan jalma anu spésifik. Tapi sawangan aranjeunna tiasa ngabantosan urang sadar titik sénsitip urang sareng réaksi anu langkung ageung. Naha urang ngagaduhan réaksi sapertos kitu? Naha urang langkung overreacting?

3) Hayu urang rentan

Sakali urang sadar sacara internal naon poék batin urang, naon inpormasi atanapi nyeri anu disababkeun, éta waktuna pikeun léngkah salajengna. Anjeun terang pisan nyeri, dina prosés kasadaran anjeun nyababkeun émosi atanapi anjeun bakal ngaraos kumaha HENTEU hoyong nganyahokeunana. Ngaraos anjeun hoyong angkat tina ayeuna. Ieu mangrupikeun tanda yén masalah ieu kedah dieureunkeun sareng tatu pulih. Éta peryogi pisan wani nyanghareupan éta. Hayu urang cobian teraskeun kasieun éta gampang sareng nyeri anu bakal kenceng beuheung urang sareng nyababkeun nyeri dada. Hayu urang cobian nutup panon urang, ngambekan kalem sareng nyandak kaputusan di jero diri urang - yén urang henteu hoyong janten langkung bahagia deui. Kaputusan kasebut nyaéta léngkah anu paling penting. Urang kedah kapayunna, sanés kusabab karesepna, tapi kusabab diri urang sorangan.

4) Napas nalika prosés

Sakali urang mutuskeun sareng ngabuka masalah na di diri urang, ngantepkeun urang ngabayangkeun sareng hayu émosi urang ngahiji, urang tiasa karasa rentan, lumpuh. Aya bakal usaha pikeun lolos, perasaan anu urang moal karasa ku kitu. Hayu urang sabar sareng pinuh ngraos nyeri. Kéngingkeun lawon éta turun sareng ningali émosi anu ngalangkungan urang. Konséntrasi dina napas teras nampi. Upami éta ngabantosan urang, hayu urang nyerat émosi kami dina keretas supados aranjeunna tiasa diolah langkung saé.

5) Tong sieun ningali pitulung

Ngalawan gelap biasana prosés anu langkung panjang, sakapeung terapi, babaturan atanapi bahkan piaraan tiasa ngabantosan. Upami anjeun hariwang, punten cobian naroskeun ka aranjeunna pikeun ngarobih gelap. Sakali anjeun parantos karasa pinuh konfrontasi anjeun sareng ngadangukeun éta, anjeun tiasa jelas ningali kontéksna. Hiji kaayaan dimana nyeri parantos kapangaruhan sareng ditarik deui anjeun. Nalika anjeunna henteu ngantep anjeun ngarasa untung atanapi percanten. Naha éta éra bakal dikontrol? Ayeuna mangrupikeun waktosna pikeun milarian deui jalan ngalangkungan nyeri ka cahya sareng kabahagiaan sareng cinta. Anjeun pantes.

Hayu urang kasabaran

Sadayana henteu kedah angkat ayeuna, hayu urang sabar. Poék sareng kasieun bakal ngintip lapisan ku lapisan. Kadang-kadang dipikabutuh pikeun nyanghareupan éta langsung sareng ngantepkeun diri ngalaman émosi anu pikaresepeun. Ieu ogé tiasa ngabantosan tapa anu ngabantosan dunya batin. Alternatipna, olahraga tiasa ngabantosan salami prosés tarung gelap. Émosional kedah kaluar, teras dibahas anjeun kumaha anjeun kaluar. Ku waktosna, anjeun bakal ningali kamajuan anjeun nyalira - sieun diucapkeunana di masarakat sanés moal kuat pisan - kacenderungan pikeun nyusun dulur sareng tenang sareng menyakiti moal kuat pisan - percanten ka batur henteu hartosna ngancem ... cakrawala énggal tiasa dibuka ... sareng éta pantes.

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Sandra Ingerman: Detoxification Méntal

Sandra Ingerman, ahli terapi sareng dukun, bakal ngajarkeun anjeun kumaha cara nungkulan kasieun, amarah, sareng hanjelu. Sandra dipikanyaho ku kabisa pikeun mawa budaya urang, dina bentuk anu kaharti, metode penyembuhan kuno ti sababaraha budaya pikeun nyayogikeun kabutuhan ayeuna, bari nunjukkeun ka urang kumaha urang tiasa ngajagi diri dina sagala lingkungan négatip ngeusi énergi anu ngabahayakeun sareng musuhan. Dina karyana anjeunna nganggo prinsip kuno alkimia, anu didadarkeun salaku téhnik anu ku filsuf alami abad pertengahan nyoba ngarobih timah kana emas. Tapi alchemists ogé sacara kiasan damel dina tingkat anu langkung luhur, ngarobih eling kalungguhan beurat janten eling emas anu bahagia sareng bahagia. Kalayan bantosan tiori na, panulis dina buku ieu ngajalajakeun kumaha anjeun leres-leres tiasa ngolah sareng ngarobih pikiran négatip sareng émosi anu muncul dina anjeun sapoe.

Sandra Ingerman: Detoxification méntal - ngaklik gambar bakal mawa anjeun ka Suène Universe eshop

Artikel nu patali

Leave a Reply