Gunung, Pertambangan, terricony - ngambah pertambangan kuna (8.díl)

17289x 13. 06. 2017 1 maca
balong hampas
Urang balik deui ka kota Purmamarca di Argentina. Hayu urang nempo hiji peupeusan ti Andes di kota ieu ti satelit. Koordinat: -23.654545, -65.653234. Kuring dijieun wewengkon screenshot rupa km kira 150.
Kuring ditandaan sempalan beureum leutik Sarta, diametr 100 km ngeunaan. Di handap ieu mangrupakeun heaps warni tur heaps kagiatan pertambangan jeung smelting, anu geus urang ningal dina bagian saméméhna. Ieu ditambang didieu pasti, teu ukur beusi, tapi tabel periodik sakabeh.
handap héjo disebut danau uyah di lingkungan éta. Mangka disebut Salinas Grandes (-23.715660, -66.010649) jeung panjang téh 45 km. Jarak na ti sagara téh 450 km.
Di dieu téh poto danau sarta sakuliling:
Nice, hah?
Ngeunaan saliništi ieu (sarta rébuan kawas anjeunna pangeusina), anjeun kudu nyaho dua hal:
1. Sababaraha kali eta ditambang. Ditambang yén uyah, kalium karbonat, borax, sarta soda;
2. sarta Hal kadua, nu boga hubungan langsung jeung situ ieu, nyaéta saperti kieu:
Padika ngolah kimia ores bisa dibagi kana dua grup dasar: asam sarta basa. Ditambang ditumbuk bahan ngaliwatan pengayaan nu bubar sarta elemen wawakil jeung sanyawaan maranéhna ngabentuk solusi ti nu thickening ieu lajeng sasari na saringan vakum. The brine sésana ieu salajengna discharged kana sedimentasi tank - balong hampas.
balong hampas nu hiji jenis penting storages permukaan, nu dumasar kana prinsip tunggal atawa multi-hambalan formasi bendungan, embankments na depot sludge. The hampas lumangsung prosés alam: akumulasi présipitasi, ngembangkeun mikroorganisme, prosés oksidasi jeung prosés séjénna, éta téh timer penyembuhan proces.Nicméně kalayan ayana jumlahna ageung uyah sarta kurangna jumlahna oksigén nyokot timer penyembuhan ieu puluhan prosés pikeun ratusan taun.
Lebetkeun pilarian Anjeun kana "poinds tailing" (hampas balong) jeung kasampak di poto ti greatest. Ieu akumulasi jumlah henteu kabayang runtah cair jeung mindeng racun.

Di dieu téh diagram tina tank struktur settling (warna abu nunjukkeun sludge). bendungan bisa jadi mayeng ngaronjat.

hampas struktur varian

Sedimen Burangrang Tanjinshan, Cina. Pikeun ngadegna hiji bendungan hampas dijieun aya na handap ieu disadiakeun pilem impermeable.
Pangwangunan hampas bendungan Highland Valley Tambaga EYNAKR.
The Sierrita tailing balong Tambaga milik (31.862114, -111.069172) di milik tambaga Sierrita, Arizona:
Tailing balong Běloruskalij (52.856884, 27.532275) - gunung Future dina cakrawala sarta situ uyah gersang. Pikirkeun kumaha bade bentang nu kasampak kawas dina sababaraha ratus atawa sarébu taun ...
Tar Sands hampas Tambak, Alberta. jilid badag tina hampas aya hiji hasil gigir di ékstraksi of bitumen ti Sands minyak sarta manajemen hampas ieu mangrupa salah sahiji isu lingkungan toughest nyanghareup industri di nagara ieu:
Tailing balong Ernest Henry milik, Queensland, Australia (-20.451796, 140.731307) pertambangan emas, pérak jeung tambaga (dina gambar satelit saterusna nyaéta dimensi balong hampas x 1,9 1,9 km handap katuhu):
Hébat Salt Lake, Utah, AS (41.174671, -112.573648). 117 km Panjang:
Panjang abutment tina bendungan nyaeta 17 km:
Tailing balong "Laut Bodas" Berezinki, Perm Region, RF (59.435571, 56.728634). loka ieu dipuseurkeun salah sahiji pepelakan pangbadagna pikeun ngahasilkeun uyah kalium jeung pupuk di dunya. Sajaba ti éta, mangpaat jeung natrium, magnésium jeung titanium.
Salaku hasil tina kagiatan pertambangan intensif didieu dina dasawarsa panganyarna, aya geus ngan sababaraha declines badag di nagara anu langsung ngancem wewengkon padumukan. eksploitasi gagabah sumberdaya alam di oligarchs Rusia tangtu bahaya ngasuh bubuahan na:
Bahaya hébat geus caving hampas bendungan balong mana sludge toksik banjir padumukan bohong di handap. musibah ékologis misalna geus lumangsung, contona, dina 2010 di Ajkyu di Hungaria, dimana ngolah tutuwuhan bauxite. Niatna basa sludge beureum caustic ngandung logam beurat lamun banjir sababaraha désa jeung infested aliran. Lajeng 10 urang tiwas sarta leuwih ti 130 aya kimia dibeuleum atawa lamun heunteu luka:
Konsékuansi bursting of a bendungan di Brazil:

Distrik Bento Rodrigués ieu gambar ditutupan ku leutak sanggeus hiji bendungan milik Vale SA jeung BHP Billiton Ltd peupeus dina Mariana, Brazil, November 6, 2015. A bendungan nyepeng deui cai limbah tina hiji milik bijih beusi di Brazil Éta geus milik Vale na BHP Billiton peupeus dina Kemis, sarta mawa kota caket dieu kalawan mudslides sarta ninggalkeun Pajabat di wewengkon terpencil di scrambling assess korban. Perusahaan pertambangan Samarco, joint venture antara beusi luhureun bijih panambang Brazil urang Vale jeung Australia urang BHP, Said dina eta oray pernyataan henteu acan ditangtukeun naha éta burst bendungan atawa extent bencana teh di milik ANAK Germano deukeut kota Mariana di Minas Gerais , wétan kidul Brazil. Reuters / Ricardo Moraes - RTX1V1JZ

Hiji bagian badag waduk cai kalawan dikes bumi mangrupakeun urut quarries sarta Pertambangan permukaan baheulana mindeng dipake salaku balong hampas Primer. Alatan lila lamun timer beberesih prosés éta lumangsung, tapi ayeuna maranehna teu bahaya. Kuring nungkulan moro di jero cai na di Crimea I dived di loba di antarana. The Partisan bendungan di tank Simferopolské Sčastlivjenské tank. Madhab aya éta kasampak hiji jeung gambar anu sarua - ledges jero cai, wewengkon badag tina rak horizontal, contona di 5 - jero 7metrové nu dina jarak considerable ti basisir, lamping lungkawing abruptly potong bojong. handap komposisi - slurry kapur bodas tur puing kapur leutik. Mindeng henteu tilelep ka handap sabab transparansi dina 7 jero - 12 méteran diréduksi jadi nol alatan emulsion kapur bodas, nu kiwari keur aya dina hambalan beungeut cai horizontal.
Di dieu nyaeta Sčastlivjenská tank (44.5806, 34.0836) dina Crimea. Pasir di tukang téh dumps bulk jauh:
Pikeun mastikeun nu informasi kuring boga. Sanggeus mulang ti Krimea jeung Rusia diliwatan mun standar Rusia. Jadi lakeside Gasfort (44.5278378N, 33.6798853) di handapeun Sevastopol, nu kuring ogé dived, robah status tina bendungan di status hampas balong. Di dieu Gasfort danau suplai cai kana Sevastopol:
Komo hiji danau leutik di Pirohorce di Bakhchysarai, 16 m jero mana atuh ieu di jero cai Pike moro, tétéla jadi zavodněným balong settling. Di handap nyaéta bodas-hawuk leutak slimy. Dina hiji sisi bendungan bumi jeung lianna boh dipangkas kapur undak liang atawa kapur grit.
Virgin Krimea, Rusia mutiara ...
Wanoh hadir, tingkat produksi, tangtosna, ditolak. Saméméhna, kumaha oge, manehna boga hiji booming kolosal.

-----

Na kumaha urang geus ditinggalkeun karuhun urang?
Dina poto hareup teh Laut Mati, Israél. Badag hampas kuna balong. Sarta saméméh éta - milik. Tapi lamun batu nu ieu ditambang, milik mimiti dipaké salaku balong hampas. Ieu écés prakték logis tur nguntungkeun:
Tingkat cai ayeuna téh leuwih handap sateuacan, jadi Jigana yén bendungan aslina ieu diwangun teuing leuwih luhur ti tingkat ayeuna mana mana. Aya:
Kalawan waktu, lami tur tanghi sludge garing bisa digolongkeun eta na kalah ngabentuk kitu. Ieu brings kamungkinan ngaluarkeun obyék misalna hiji keur solončak (taneuh saline), a wancahan tina taneuh atawa handap hiji danau garing, ditutupan ku lapisan liat na lapisan uyah.
Contona nyaéta:
Tuz Gölü, Turki (38.753178, 33.340264). 80 km panjang, lebar 50 km (ukuranana beda- beda tergantung kana musim) jeung geus méter 900 ka laut.
Rata jero nyaeta ngeunaan 2 méter. Lumangsung ngawengku ékstraksi of KCl;
Lamun neuteup sabudeureun, tur kalawan pangalaman anjeun geus unerringly bakal manggihan bukti aktivitas pertambangan heubeul: ngadu, terricony jeung ka reactivate dumps pertambangan. Hiji conto leutik di Google Earth:
Nau Co Lake (32.842467, 82.187618), Cina. Ieu situated dina jangkungna 4.378 méter dpl. Di sagigireun warna éksténsif anjeun bakal manggihan heaps:
"Pagunungan" sabudeureun manehna kusabab meureun maénkeun sagala kelir. Dina salah sahiji biru samping:
... dina sejenna anu "bukit" nařádkované salaku pangawasa coklat:
Lake Natron, Tanzania (-2.357405, 36.043397) - soda soda, campuran natrium karbonat jeung natrium bikarbonat. danau niatna basa kalawan panjang leuwih ti 50 km, rubak 22 km na jero maksimum nyaéta 3 600 méter dpl. Ngabogaan nilai pH mimitian ti 9 mun 10.5. Lamun nalungtik sakuliling-Na, sarta anjeun bakal manggihan tanda pertambangan kuna. Mana kuring ninggalkeun ka anjeun.
Jezero danau baskunchak (48.196332, 46.895606) jeung gunung Bagdat, Astrakhan Oblast, Féderasi Rusia. aréa nyaeta km115 2 na 21 méter sahandapeun beungeut sagara. uyah-kualitas luhur (NaCl) ieu ditambang dieu saprak waktu immemorial sarta terus kiwari.
heaps warna tina pagunungan uyah di tukang na hampas Bagdat:
Gambar hawa tina situs anu sarua anu jelas sésa ditingali tina dump buta kuna anu ngeunaan 3 panjang sarta satengah kilometer sarta kiwari geus titik pangluhurna 100 méter jangkung.
danau baskunchak
Bonneville Salt rumah susun, Utah, AS (40.693925, -113.898203). Gurun Bonneville kalawan aréa 240 km2 pertambangan dipikawanoh tina uyah (bentuk 90% tina total volume di AS) jeung uyah mineral lianna - kalium, magnesium, litium, sodium:
Tur éta kumaha eta Sigana ti luhur. Saha masih mamang nu aya sakali ieu hampas milik muka-pit badag lajeng?
Na kumaha anjeun kawas primordial dump laun disintegrating ieu? Hal ieu lokasina di gigireun sapotong dina:
Sarta sakali deui Tembok Salt Lake.
Ze gambar satelit (Tapi waktos ieu gambar bisa kapanggih dina mapy.cz sabab Mr. Google di wewengkon kasebut rada "omongan") anu cukup jelas ningali yen sakabeh aréa ieu sakaligus mangrupa milik permukaan gigantic.

Jigana anu geus cukup petunjuk.
The sakabéh prinsip anjeun bakal ngarti. Mun anjeun teu manggihan menarik, ngahurungkeun Google Maps atawa Google Earth, sarta kasampak di buana noda uyah bodas. Zum mangrupakeun pilarian kanggo sésa-sésa bendungan. Di sagigireun nu heaps sarta ngambah heaps of erosi dina lamping. Lajeng kasampak di peta sumberdaya alam, anu ayeuna dihasilkeun di wewengkon kasebut, nu kapanggih mineral mangpaat tur ... gambar dimimitian nyandak bentuk.
Tapi urang kudu ngaku yen aya oge versi sah sejenna kumaha manehna ngagaduhan cai uyah ti sagara ka bagian darat di daratan, nyaéta jams cai pasang ti tsunami cataclysmic kuna; Kituna situ uyah dilegaan deukeut coastlines bisa timbul kusabab ngabalukarkeun ieu. Ku sabab kitu, nyieun sagala jelas pikeun ngamimitian pas cara analisa situ uyah na gurun bohong tinggi di gunung. Contona, dina situ uyah 250 Tibet urang ...
Coba, contona, naon neangan sabudeureun danau Tso Drangkhok 31.7791269N, 89.4366197.
Good tuah dina pilarian ayeuna-bebas anjeun wishes Anjeun penulis Jeung PS!:
Kadangkala pamiarsa kuring nanya naon kajadian ka alat-alat pertambangan beurat-tugas kuna. Pasti teu mungkin gaduh hal ditinggalkeun!
Kuring ngabejaan aranjeunna kieu excerpt Baron pakarang tina wayang:

Gunung, Pertambangan terricony

bagian séjén séri

Hiji Comment ka "Gunung, Pertambangan, terricony - ngambah pertambangan kuna (8.díl)"

  • Standa Standa nyebutkeun:

    Panulis nicely dieu anjeunna ngajelaskeun naon dulur bisa ningali sésa-sésa pertambangan. Ptrakticky di nanaon.

    Eta tetep ngan nanya: Dupi aya tanda yen bakal di departemen, kapanggih di alam diturutan Pananjung a yén pertambangan remnant teu?

Leave a Reply