Gunung, Pertambangan, terricony - ngambah pertambangan kuna (7.díl)

6483x 06. 06. 2017

deserts
Kiwari kami datang ka bagian scariest. Kuring gé nunjukkeun anjeun kumaha carana sangkan gurun di bumi.
Kahiji, abdi menta hiji sual basajan: naon perlu ngamimitian nalika muka hiji milik strip anyar? Hiji lalaki anu leungit sambungan na jeung alam, pasti responds ogé nedunan overburden. Lapisan luhur taneuh subur anu taliti dikumpulkeun sarta boh butuh hiji posisi anyar mana nu peryogi ngabuahan beungeut mandul atawa narilep kumisan janten sadia dugi milik bakal tutup deui. Topsoil sabab manusa jauh leuwih penting ti batan bijih ditambang. Tapi prosedur nyaéta sangkan ... bener?
Sakali deui kasampak sakumaha excavator roda milih lapisan taneuh ku lapisan, unggal
jangkungna 30 - 40 méter wewengkon badag. Anjeun tiasa ningali éta aya bakal overburden ieu dipigawé?

Sarta di dieu: aya dua excavator lempeng dumadakan pikeun milih dua lapisan dina hiji beungeut. Sarta ku jalan - pikeun meunangkeun gagasan tina lingkup kagiatanana misalna, anjeun bakal aya bewara anu buldoser badag ditinggalkeun.

Na kumaha upami di dieu? Naon coklat dina luhur?

atanapi didieu ...

Aya nanaon. Marengan batu digali disappears di conveyors jeung engké dina hampas heaps - taneuh sarta subur - mindeng racun. The milik beungeut handap lajeng ngabentuk hiji wewengkon badag geus dipilih sarta cocog pikeun displacing gerakan excavating, leres pisan lempeng, sakumaha méja. A tos rengse maot ...

Dibikeun skala industri baja nu geus kaliwat, Kuring geus nunjuk kaluar luhur, patarosan timbul - naon anu lumangsung ka lapisan luhur taneuh dina sajumlah nagara mana écés geus pertambangan éksténsif? Di Amerika Latin, Afrika, Australia jeung nagara séjén? Mun aya euweuh masalah tumuwuh sanggeus rébuan taun vegetasi - tatangkalan, leuweung, grasslands jeung sabana, kapaksa nyieun hiji lapisan badag humus. Gantina, di nagara ieu, urang tingali pamandangan saperti:
Aprika

Australia

Brazil

Namibia

Mémang, ti mimiti aya nanaon tapi halodo jeung lebu omnipresent?
-------

Hayu urang demonstrate kaayaan dina logam teu ukur penting pikeun industri aero-spasi, kayaning aluminium. Hal ieu dicandak ti bauxite, hiji bahan baku mineral penting pisan pikeun industri aluminium. Bauxite Sigana mah kokotor. Di dieu téh diagram pertambangan, kumaha sakuduna kasampak:

Salaku sosok nempokeun, topsoil plodorodná geus dihapus sarta narilep deui dump samentara. Salajengna, wewengkon badag discan lapisan bauxite. Poto ti produksi ayeuna:
Paragominas bauxite, Brazil

The bauxite milik tina Rio Tinto urang Andoom di Australia.

Pertambangan bauxite Alcoa:

Sanajan kitu, lamun dina titik terminating of ékstraksi kana kaayaan aslina deui tumpang tindih topsoil, ku kituna teu tiasa nyandak tahan tutuwuhan jeung tumuwuh di leuweung, hasilna di drying bertahap wewengkon lega sakabéh tur prosés teu bisa balik hasilna gurun a.

Cara bauxite Beureum di Kuantan, Malaysia. Sajauh, aya "ukur" debu beureum omnipresent. Samentara ...

Jigana bener mikir ngeunaan. Sarta ulah poho nanya: Dina naon taun ieu, nurutkeun legenda méré Tsar séndok aluminium, nu lajeng bisa hargana leuwih ti emas?

----

Tur ayeuna ngabayangkeun yén pangeusina urang téh aréa pertambangan prasejarah sababaraha nagara atawa sakabeh wewengkon tanah gurun. Contona, dina wewengkon Uzbékistan, Turkménistan, Tajikistan, Apganistan, Kazakhstan, Iran nu lapisan taneuh subur di mayoritas ukuran maranéhanana, lantaran ti ampir sadaya wewengkon nagara ieu ngiles lapisan taneuh kalayan ketebalan tina tempat pikeun 100 méter - duanana bahan baku jeung topsoil subur sareng sadaya hirup. Éta hésé percanten, tapi yakin panon anu diperlukeun. Hiji bagian badag tina rupa planét dicét dina Google Maps layung konéng urut Pertambangan.
wates Pengetahuan Alam Boszhira perenahna di bagian kulon ti Ustyurt Plateau di Kazakhstan. Anjeun terang yen sholawat dina latar tukang di tukangeun mobil nu weathered témbok dibentuk ku syarap ngawelah kuna dina ujung milik gigantic?

Maranéhanana titik-titik dina gambar tengah mangrupakeun grup mobil. Naon extent bisa disebutkeun katingal, urang anu dibawa kabur topsoil bener ngeunaan kakuatan 100 méter. Kedah didieu ayeuna ditembus massa cai sarta dijieun 15metrovou lapisan, urang bakal meunang analogi tina Azov.

Kusabab malah Azov Laut ieu banjir milik heubeul. handap nyaeta datar salaku méja, nu satutasna manehna dipindahkeun hiji raksasa syarap LIPI kabayang. Na jero maksimum téh ngan maranéhanana 15 méter. Naon ditambang? Meureun thorium. Naha Jigana? Anjeun ngalebetkeun kana Google: радиоактивные пески Азова (Sands radioaktif Asa) ...

Karakum gurun bentang, wewengkon: 350.000 km2. wewengkon Immeasurable kalayan lapisan leungit tina taneuh.


Jigana pangeusina ieu digawé jenis planet "vyvrhovatel" kusabab dina kanyataanana ieu milik. Pikeun penduduk lokal tapi "endah" Jangikala Canyon, Turkménistan.


Peta platform Tuzbair, Kazakhstan - tapi jauh leuwih milik muka-pit.

Tugu Valley, AS. Saméméhna aréa permukaan ieu saluhur sesa puncak di tukang. Tapi aya ieu dibawa kabur lapisan kalayan ketebalan ku sababaraha ratus méter.



Namibia. Abdi gurun handap milik nu.

Mesir. Aya henteu ngan subur luhureun lapisan taneuh dihapus sarta ngiles di terriconech, tapi ogé sagala masih dibeuleum ledakan nuklir.

Bagian gede Australia éta zplundrována lengkep. Taneuh henteu tuntas éta ngan hiji gurun beureum.


Nigeria gurun.

----

Konon nu baheula "dewa" nyiptakeun manusa supados aranjeunna nu kudu nedunan kuli teuas dina Pertambangan, sabab Bumi nyaéta sumber euyeub rupa bahan baku, sarta ti kali pangheubeulna aya sih benefited dina cara badag. Hiji kauntungan malah kiwari, sakumaha tiasa mere kasaksian peta tur loba poto badag turun, nu bisa jadi teu nyaho ngeunaan. sugan sapertos Pantun Canyon milikAS. Benefiting dieu tambaga, emas, pérak jeung molybdenum. Hiji liang badag dina inti bumi boga diaméter anu 4 1,2 km sarta km jero!
Anjeun ogé kudu neangan:
Kalgoorlie Super Liang, Australia - Gold; 3,5 km panjang, lebar 1,5 km jero 360 m
Mir di Rusia - intan; 1,2 km diaméterna, jero 525 m
Chuquicamata di Chili - tambaga, molybdenum; 4,3 km panjang, lebar km 3, 850 m jero. Kanggo langkung Tempo IEUH
Sarta ieu ukur beungeut! Naon lajeng ieu masih jalan bawah taneuh ...

pernyataan akhir kuring salaku ka gurun, saperti kieu: bagian badag sahijina nyaeta sagemblengna asal anthropogenic sarta mucunghul salaku hasil tina operasi pertambangan jangka panjang. Sarta leuwih ti éta. Ku sakabeh hartina anjeun bisa ngaganti kecap sapertos "Green Canyon", "lurah", "pass", "lurah", "dataran" atawa "tasik" sanggeus kecap "quarry / milik", "dump" atawa "quarry / milik". Jeung naon we tingali kiwari mangrupa hasil tina urang di ngabandingkeun jeung téhnologi prasejarah, ngan hiji Crumb.
Teu nu sigana tebih-fetched, sarta ménta, dimana eta sadayana bakal ngiles?
Ngan jadi sadar sabaraha misil unggal taun ngalayang di orbit, naon kapasitasna maranéhanana jeung naon geus ngaku mawa kargo lamun diperlukeun:
- waragad Rhodia gram tina $ 230;
- hiji dalapan gram 187 200.000 dollar patut;
- California gram-252 650.000 dollar patut.
Lamun urang nganggap yén kg pronouncement 1 of kargo kana orbit datang ka 3.000 dollar, éta geus pinuh nguntungkeun tarikan aya - iwal tangtu pikeun satelit nenjo - sarta sasari elemen langka tur isotop. Runtah tetep di dieu sarta produk bersih - master ...

PS:
Tapi bakal jadi naif jeung yakin yén ieu ditambang ngan didieu di bumi. Ku kiwari, puluhan pausahaan benefiting bumi jeung di spasi, utamana di Beubeur astéroid. Ulah percanten? Lebetkeun sambungan pilarian Anjeun ka "program spasi rusiah '...

Gunung, Pertambangan terricony

bagian séjén séri

Leave a Reply