Hammam Al-Ayn - spa yuswa 700 di Yerusalem

3548x 10. 06. 2019 1 maca

ieu Spa Hammam Al-Ayn anu diwangun taun 1336. Di tengah 20. abad tutup éta kusabab kaayaan anu parah. Sanggeus restorasi maranéhanana ayeuna dibuka deui. Offersta nawiskeun ka matak kasempetan pikeun ngeunang dina mandi uap sareng pengobatan spa anu sanésna di tempat aslina

Panungtung nanaon na

Imah spa mimiti dilayanan ka haji muslim anu ngolaykeun ritual sateuacan ngadangukeun di Masjidah Al-Aqsa caket dieu. Anjeunna ogé ngalayanan padagang sareng padumuk satempat, anu rutin dikumbah di dieu. Sakali cai sakaligus disebarkeun ka rumahtangga individu, kapangaruhan spa parantos dikurangan sacara signifikan dugi pamustunganana éta 20. abad ka-nutup. Al-Aynn mangrupakeun hiji-hijina panénanana spa anu dijaga. Imah spa-imah Al-Shifa sanés robah jadi rohangan budaya di tempat kagiatan acara sareng paméran.

Arnan Basheer - Diréktur Pengembangan Universitas Yerusalem Universitas:

“Duka deui spa penting pisan, ngan ieu hiji-hijina pikeun ngingétkeun cagar budaya ieu. Lamun kami henteu ngabenerkeun spa, éta bakal ngahubah sareng urang bakal leungit bagian tina sajarah urang. "

Hiji tempat pikeun sosialisasi

Desain sareng perenah spa teu robah. Najan kitu, alat-alat modéren geus ditambahkeun pikeun ngamangpaatkeun lampu listrik sareng pancuran. Spa nganggo lolobana cai hujan, anu disimpen dina bak sareng cai cinyusu alam. Nu datang tiasa bersantai di dieu sareng ngayakeun rapat bari nungguan perlakuan. Sejen tujuan séjén nyaéta nyadiakeun fasilitas spa kanggo gatherings sosial sareng acara budaya.

Arnan Basheer nyebutkeun:

,, Baheula, imah spa maénkeun peran sosial anu kacida penting. Keukeuh we tetep ieu. Kota heubeul teu boga pisan rohangan pikeun rapat sareng acara kultural. "

Desain anu dipikanyaho

Spa teh ngawengku sababaraha domes rupa-rupa ukuran anu ngamungkinkeun lampu ngaliwat jandéla patri gelas. Workta dianggo kana prinsip sarupa pusat Damaskus. Janten kamungkinan kana tukang spa sumping ti Suriah. Penggalian hungkul di renovasi éta ngungkabkeun yén spa imah séjén anu nyambung ka Al-Ayn Spa. Ruruntuhan spas anu sanés dikantenkeun di deukeut Kapernaum. Jadi kompléks spa ieu sigana nyambung sareng jauh leuwih badag batan kami pikir.

Arsitektur Abad

Kalolobaan karya batu sareng kotak asli henteu dipanggihan, jadi spa sémah tiasa linggih dina bangku sepuh abad-batu bari ngarasakeun pasangan sareng ngawasa rinci arsitéktur sapertos arches badag sareng lanté anu dihias ku pola béntang anu warni marmer.

Jalan ka réstoran éta panjang. Rencana renovasi parantos parantos disajikan dina 80. taun, tapi kurang dana. Ku palaksanaan proyék éta, Uni Unionropa parantos ngabantosan dina Project Budaya Warisan Yerusalem. Renovasi ngabutuhkeun sababaraha taun 5 sarta diawaskeun ku kantor Israél.

Hiji asset ékonomi

Proyék spa house ogé ngawengku ékspansi caket dieu Pasar Padagang Padang kalawan gerbang canggih anu misahkeun daérah balanja ti Masjid Al-Aqsa nu kawentar. Pasaran ieu masih jalan ayeuna, urang tiasa mésérkeun manisan, tata pésta, rugs solat, sareng hal praktis anu sarupa.

Artikel nu patali

Leave a Reply