Mysteries fisik: The Theory of Sagala

16698x 31. 01. 2017 1 maca

Eta bakal hade ka gaduh sagala hukum fisik hiji téori umum sarta rumusna. Loba kawentar, di antarana Albert Einstein kapanggih pamanggih teu ukur pinapsueun, tapi ogé mungkin. Milarian rumus ieu tetep teu kahontal. Sanajan ieu, loba fisika dipercaya yén Rumus sapertos ieu, tiori kedah aya. A hambalan badag arah tujuan ieu bisa jadi Grand hasil ngahijikeun Tatar Teori (Gut). Kudu diturunkeun tina gaya unsur dipikawanoh keur urang bandung:

  • éléktromagnétik
  • lemah, nu ngabalukarkeun partikel buruk radioaktif
  • kuat yen nyepeng inti atom ngahiji

Ieu tilu gaya dicirikeun ku struktur matematik sarupa, jadi fisika yakin yén Gut anu bisa aya.

Di dunya atanapi rumus ayeuna téori sagalana (Toe) bisa retrofitted kaopat kakuatanMaksudna grapitasi. ekspektasi remasampean aranjeunna tinggi: Maranéhanana kudu ngajelaskeun sifat zat poék jeung énergi poéksarta loba fenomena sejen tina Semesta urang. Hiji kandidat ngajangjikeun pikeun Rumus dunya téh M-téori (umum tur modern téori string) Jeung graviti loop kuantum. Duanana téori, kumaha oge, ieu masih nyanghareupan masalah utama na nu tebih tiasa sakumaha universal sagala pedaran.

Hal ieu kacida hésé neuteup hal kami henteu terang naha éta bener aya. benefit hébat Nassima urang karya Haramein sarta timnya élmuwan dumasar dina ngarengsekeun Gut of fractals sarta konstanta Planck minangka basis awal (albeit relatif) blok wangunan Alam Semesta.


Diropéa: 05.02.2017, 02: 21

Stan: Parsial interaksi Ngahijikeun Tatar geus junun 20. abad. Dina 60. diajukeun sababaraha taun fisika téori yén aranjeunna interaksi lemah jeung éléktromagnétik antara ungkapan béda tina kakuatan anu sarua. Numutkeun prediksi maranéhanana éta di énergi tinggi, anu dua pasukan ngagabung kana hiji tur ngabuktikeun partikel anyar. Nalika anjeunna engké junun ngawangun dina akselerator CERN cukup kuat (dinten anjeunna mangrupakeun bagéan tina LHC), prediksi ieu dikonfirmasi ngan kapanggihna anyar, partikel saméméhna kanyahoan anu Téori sipat diprediksi. Keur Ngahijikeun Tatar teori jeung bukti eksperimen keur na dibales Hadiah Nobel.

Teori, pemersatu interaksi elektro-lemah luhur-disebutkeun kalawan interaksi kuat, oge aya. Tapi aya loba, prediksi maranéhanana béda sahingga tebih gagal pikeun nalungtik sacara ékspériméntal, jadi fisika bisa nampik pilihan salah.

mysteries fisik

bagian séjén séri

Hiji Comment ka "Mysteries fisik: The Theory of Sagala"

  • Standa Standa nyebutkeun:

    Ngan hal leutik: interaksi Electric na lemah nu dihijikeun Téori satengah abad ka tukang (60 20 taun Century..). Dekade tina (dina 70. Taun) éta ngahijikeun diverifikasi sacara ékspériméntal. Pikeun duanana maranéhanana dileler Hadiah Nobel.

    Lamun Ngahijikeun Tatar sadayana opat interaksi kana hiji tugas anggap we tilu hambalan, lengkah kahiji geus kungsi dijieun dekade katukang. Teuing goréng yén artikel ieu teu nyabit.

Leave a Reply