Naha aya maot? Numutkeun hiji téori, henteu

2454x 08. 11. 2019 pamiarsa 3

Seueur jalma anu sieun pisan maot. Urang kedah hirup sareng pikiran maot urang sadaya kahirupan. Boh urang nampi sareng nampi éta, atanapi bakal nyingsieunan urang sadaya kahirupan urang. Sumawona, seueur jalma henteu sadar maot sareng rumasa aranjeunna bakal cicing di dieu salamina. Durung dikepung ku artos sareng harta, aranjeunna ngudag ilusi sareng miceunan waktos, anu pohara berharga. Tapi maotna masih aya, éta bagian tina perjalanan anu panjang. Janten urang kedah narjamahkeun patarosan, aya anu maot naon anu urang raoskeun?

Kami percanten maot sabab kami bébéja yén kami bakal maot. Kami nyambungkeun kana awak kusabab urang terang yén awak urang sakarat. Tapi téori énggal nunjukkeun yén maot henteu kajujuran utama, sakumaha anu dipikirkeun. Aya seueur téori sareng opini anu sami, tapi téori ieu langkung jero.

Teu aya watesna universes

Salah sahiji aspék fisika kuantum terkenal nyaéta sababaraha hal teu tiasa diprediksi. Gantina, aya pangamatan, masing-masing aya kamungkinan anu béda. Salah sahiji penjelasan interpretasi mainstream tina "loba alam" nyatakeun yén unggal observasi ieu pakait sareng jagat raya (multimédia) anu béda.

Jagat raya mangrupikeun téori anu aya seueur universal. Istilah anu dianggo dina élmu. Multi-semesta sering tampil salaku akibat tina téori kosmologis atanapi dina salah sahiji interpretasi tiori kuantum.

Filsafat biokentrik atanapi biokentrisme mangrupikeun téori anu ngeusian ideu. Kami ngobrol ngeunaan prinsip pamikiran filosofis, anu nyatakeun yén alam henteu ka dieu pikeun ngawula jalma, tapi sabalikna.

Aya sajumlah uninga tina universal, sareng sadaya anu aya kajadian di salah sahiji.

Jiwa abadi dina loba universal

Dina skenario ieu, maot dina artos anu leres tina kecap henteu aya. Sadaya universal aya serentak, euweuh masalah naon anu kajadian dina salah sahiji aranjeunna. Sanaos awak urang ditakdirkan maot, raos hirup saha urang ngan ukur dua puluh watt énergi dina uteuk urang.

Tapi énergi ieu moal sirna saatos maot. Numutkeun kaélmuan, tanaga henteu kantos maot. Éta moal tiasa diciptakeun atanapi rusak. Tapi naha énergi ieu lulus ti hiji dunya ka dunya anu sanés? Dina majalah elmu pangaweruh Panaliti anyar-anyar ieu muncul yén para ilmuwan tiasa ngarobih hiji kajadian anu parantos kajantenan baheula. Dina ékspériménna, partikel anu kakeunaan panyambaran balok.

Élmuwan salajengna tiasa memicu saklar anu kadua atanapi saklar anu munggaran. Ieu kanggo nunjukkeun yén, sakumaha élmuwan parantos mutuskeun, éta parantos netepkeun kumaha partikel na paripolah baheula. Henteu masalah kumaha anjeun damel pilihan, éta anjeun anu bakal ngalaman hasil. Hubungan antara peristiwa-peristiwa anu béda sareng perdana ieu saluareun anggapan normal rohangan sareng waktos urang.

Pikirkeun dua puluh watt énergi salaku ngan ukur nimukeun hologram dina layar. Henteu janten masalah upami anjeun mareuman atanapi dina balok mimiti atanapi kadua, éta tetep hartosna sami jawab proyéksi.

Rohangan sareng waktos sanés mangrupikeun barang. Ngan ngaliwat leungeun anjeun dina rohangan udara. Upami anjeun tiasa nangkep sadayana, maka naon anu bakal ditinggalkeun? Henteu aya nanaon. Sarua leres waktosna. Tapi anjeun moal nangkep atanapi ningali nanaon, sapertos anjeun moal katingali di jero tangkorak anu ngurilingan uteuk. Sadayana anjeun ngalaman ayeuna mangrupikeun vortex inpormasi anu muncul dina pikiran anjeun. Ruang sareng waktos mangrupikeun alat pikeun nyampur sadayana.

Pupusna saleresna teu aya

Nyatana, pupusna henteu aya di dunya abadi tanpa jurang. Béda antara jaman baheula, ayeuna sareng ka hareupna ngan ukur ilusi. Tapi kalanggengan henteu aya. Tapi éta henteu kalanggengan anu bakal ngajadikeun urang hirup dina hirup abadi tanpa tungtung. Kalanggengan teu asup pisan waktos.

Christine ngalaman salah sahiji carita ieu. Dina perjalanan ti kawinan sareng lalaki anu anjeunna dipikacinta ka imah impian anu aranjeunna mésér, kacilakaan tragis parantos aya. Mobilna janten teu tiasa diatur dina gélo licin. Konsékuansi éta dahsyat. Salakina seger Ed dibuang kaluar mobil, anjeunna ngeureunkeun ku ati torn sareng perdarahan masif.

Naha Christine paéh sareng hirup dina waktos anu sami? Salaku hasilna, Ed saur sababaraha waktos yén hirup urang henteu sakumaha anu badé badé nampi kana persépsi urang. Éndi ngagaleuh pamajikanana tiwas anu geulis anting intan. Anjeunna yakin yén nalika anjeunna nyumponan garwa sakapeung sareng wae, anjeunna bakal katingali endah di aranjeunna.

Naha éta gentos saklar pikeun ékspérimén saél atanapi roda kahirupan, hasilna bakal dua puluh watt énergi ... salawasna. Dina sababaraha kasus mobilna angkat jalan sareng ngarobih, dina sanésna éta tetep di jalan sareng jalmi sumping ka tujuan. Kami nyampak dina waktos sareng période universal. Naon anu anjeun lakukeun ayeuna nuju ka tempat sanés, sareng takdir anjeun ngagaduhan seueur kamungkinan anu lumangsung dina waktos anu sami.

video

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Zdenka Blechová: Hirup kapungkur atanapi waktos teu aya

waktu teu aya, acan sadayana ajaran kami dilaksanakeun waktosna. Panulis buku ieu bakal ngajelaskeun kumaha jiwa sadaya milik anjeun kahirupan baheula éta nembus kahirupan ka hareup, kumaha intertwining kahirupan ieu manifes diri dina mahluk ayeuna.

Zdenka Blechová: Hirup kapungkur atanapi waktos teu aya

Artikel nu patali

Leave a Reply