Injil nurutkeun Simon Peter jeung Yudas, Yesus hayang disalibkeun

14506x 12. 06. 2019 1 maca

Dina Injil Peter urang Kami ngabejaan yén Rum anu heran individu likeable jeung Isa ngadawuh dina cross teu sangsara pisan. Beda paling serius ti ngajalankeun-interpretasi mangrupa cara anjeunna - naon anu jadi saksi langsung kana kajadian - recounts kamajuan proses jadian.

interpretasi nya salah sahiji jenis, sabab sagala Alkitab ayeuna speaks ukur ngeunaan hasil, teu prosés téa. Ku kituna, versi resmi nyebutkeun: astana éta kosong, Tapi kajadian sorangan henteu disebutkeun pisan.

carita Peter urang dimimitian 3. isuk sanggeus maot Yesus ', prajurit Romawi guarding makam Al Masih fallen.

kubur dibuka jeung prajurit nempo eta, kusabab dina eta nangtung jaga. Na acan, maranéhna diusahakeun ngajelaskeun ka anjeun, naon nu sabenerna katempo, dumasar kubur aranjeunna ningal tilu lalaki.

Dua lalaki geus dirojong eta di pihak tengah. Meureun Yesus. Sanggeus éta sumping a sora jero:

  • Éta nu diajarkeun. Anjeun ngahutbah ka jalma anu keur saré?
  • nuhun

Kiamat ends ku saksi leungeun observasi kumaha tilu mahluk naek skyward dina awan cahaya (sorotan). Injil lajeng ditungtungan make harti kalimah:

Ieu nu kasaksian Simon Peter, saha éta saksi langsung.

Umur téks sorangan henteu sagemblengna tangtu. The dating resmi ragrag kana 7. abad Masehi. Aya popotongan séjén naskah éta tingal Pangarang Peter urang. Sanajan kitu, umur maranéhanana ditangtukeun ku waktu 500 CE, jadi Pangarang langsung na sigana saperti teu mirip.

Dina 2006 ieu diterbitkeun téks, anu dipikawanoh minangka Injil Yudas. Teu a téks dipikawanoh formal, éta ngandung passages nu nyebutkeun yén Yudas éta Yesus persuaded mawa bangsa Romawi. Di dinya, Isa nyebutkeun yen Yudas teh wisest sadaya rasul, sabab mun manehna meunang pencerahan. Yudas teh ngan hiji anu bener understands alam Yesus.

Yesus nyebutkeun dina Injil Yudas anu nambihan Yudas bangsa Romawi ngan awakna fisik-Na. Anjeunna Crucifixion escapes na mulih ka realm of sumanget. Ti ieu sababaraha disimpulkeun yen téks ngabogaan akar Gnostic. Nurutkeun kana dokumen lontar heubeul perenahna di jaman sabudeureun 280 CE. Kitu deui, moal saksi langsung tina Yudas.

Duanana naskah nya eta bukti yen aya na masih mangrupa konflik ideologi antara cara jadi sababaraha sajarah (?) Acara dipikaharti. penampilan dinten ieu tina Kitab Suci mangrupakeun kompilasi naskah nya éta disatujuan di Déwan Nicaea dina sataun 325 CE Kaisar Constantine. kituna eta mangrupakeun téks bener sacara politis indebted kana waktu-Na.

weweg dina Alkitab

Témbongkeun Hasil

Loading ... Loading ...

YouTube Live Streaming 12.6.2019 20: 30

Kami ngajak anjeun ngajantenkeun anjeun ka siaran langsung. Aya diskusi sajarah, filosofis sareng teologis ngeunaan alam Yesus. Naha karakter asli aya tokoh sajarah, atanapi naha mitos sajarah disusun kana sakumna carita anu disalabarkeun karakter fiksi ...

Artikel nu patali

Leave a Reply