Étiopia: Lalibela

528771x 19. 08. 2015 1 maca
Diropéa: 20.08.2015, 08: 42

Lalibela mangrupakeun kota désa, nu geus dipikawanoh nuhun di sakuliah dunya kana vysekaným candi tina sapotong tunggal batu lempeng kana taneuh. Resmina nyebutkeun yén anu ukiran antara 12. mun 14. abad Masehi. Kanyataanna, salah henteu weruh persis mana candi anu dijieun, anu diwangun jeung kalawan naon niat.

Artikel nu patali

52 komentar on "Étiopia: Lalibela"

  • Kasandra nyebutkeun:

    Kuring maca wae lila pisan yen eta ngarencanakeun keur ngawangun Lalibela malaikat dibawa ti Yerusalem, jeung ieu salinan nyata boh kuil Yahudi di Yerusalem atawa Bait Solomon jeung Malaikat diwangun di Ethiopia di ngan hiji poé. Sakali kuring nempo rencana aslina ti kuil Yerusalem jeung ieu ampir sarua jeung nu di Lalibela, tapi anjeunna écés diwangun bawah tanah. Tapi architecturally dinya sapuk ka Yerusalem.

    • S S nyebutkeun:

      Bait kahiji kedah kasampak kawas kieu:

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/SolomonsTemple.png

      nu séjén kawas kieu:

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/Jerus-n4i.jpg

      Ngayakeun sahijina teu meuntas.

      Tapi meureun anjeun pikir kuil sejen (?)

      Di nu Lalibela sabab sababaraha ukiran candi.

      • Kasandra nyebutkeun:

        pertanyaan anu kumaha bener jeung kuil Yerusalem mimiti sabenerna kokotéténgan kawas naon eta asalna diwangun meuntas na lampu hateup kedah ngahususkeun vents dina bentuk cross a, sakumaha dijaga di Lalibela. Kuring nyaho yén di Lalibela, ieu téh henteu ngan hiji kuil tapi sacara gembleng koloni - Jigana malah 11 di éta wewengkon. taun 70 sanggeus returnees inguan Babilonia ngeunaan rencana pasti ti kuil aslina geus jadi akurat henteu apal. Tapi ieu téh ngan pamadegan pribadi kuring meureun salah.

        //

    • Kasandra nyebutkeun:

      Bait pangdeukeutna di Lalibela, kalawan arsitektur na, nya éta kuil kadua di Yerusalem, anu oge basajan tur polos. Ieu diwangun ku returnees Yahudi 70 taun sanggeus inguan Babilonia maranéhanana. Naha éta eta arsitektur jadi basajan sabab saukur sigana paling kawas kuil aslina di Yerusalem. Herodes Agung (74 SM -. 4 SM) eta kusabab 19 SM rebuilt tur ngancik kana wangunan grand (anu ka extent tangtu, meunang ni'mat urang Yahudi).. Herodes urang Temple ieu diwangun ti marmer bodas greenish. Ngaronjatkeun tur ngembangna Bait Allah terus saatosna Herodes urang - ampir kana kapunahan Temple. Temple kadua ngadeg di 10. August 70, nu ieu dibeuleum ku tentara Romawi dipingpin ku Titus. Kuil lajeng geus kungsi dipugar. Model nu kuil kadua Yerusalem, tingali: http://www.zidovskehrbitovy.cz/img/chram_model.jpg

      //

  • S S nyebutkeun:

    Abdi nyarankeun teu alamat dina Pasal ieu wajib ngayakeun black hole atawa hubunganna antara vagueness na exactness. Ieu henteu patali jeung topik dibahas.

    Penting sigana ngumpulkeun alesan keur jaman nalika wangunan anu diwangun pikeun.

    Keur jaman Kristen speaks:

    - dibikeun ka handap informasi anu jelas nangtang saha jeung iraha bade hayu aranjeunna hew

    - tradisi Kristen di tempat (wangunan teu ngajawab naon ageman lianna)

    - a rencana lantai cross-ngawangun, has gereja Christian

    - jandéla cross ngawangun

    - béntang genep nunjuk dina hiasan interior

    - konstruksi monolith jeung ukiran inohong sareng teken, nu gaduh cross dina sirah

    -

    Naon dalil pikeun asal pre-Kristen?

    • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

      liang hideung téh aspék pangpentingna kosmologi, upami teu, taya urang bakal aya. Exactness na vagueness anu vices manusa.

      - dibikeun ka handap informasi bisa jadi salah, pintonan tradisional anu mindeng menyimpang tur nyasabkeun

      - Tradisi dicokot tina kaliwat, biasana teu sami sadaya waktu

      -V Palang dicandak / disalin, dipaling / ti peradaban Mesir

      -which manglaku sahingga pikeun jandéla

      béntang -šesticípá mangrupa tanda ngalambangkeun unsur seuneu jeung cai lianna. harti nyéta dina praktekna alchemical "rugbi mistis"
      division maranéhna kana rhomboid mangrupakeun lambang maot, separation ti hexagram cai seuneu jeung ngandung dina diri nu asal tina Hermetic Mesir

      Wangunan -původně bisa ngawula Tujuan sagemblengna béda, Kristen kungsi ngan appropriated sarta dipapaésan nurutkeun tradisi

      alesan pikeun asal pre-Kristen anu leuwih dibaca

      • S S nyebutkeun:

        Hiji alesan keuna nu aranjeunna?

        Ngeunaan crosses dina jandéla: bisa anjeun kersa mintonkeun jenis sarua jandela nu Mesir?

        Ideally, lamun mintonkeun motif sarua (tovnoramenný cross simetris) yén maranéhna nyokot sapanjang jandéla.

        (Maksudna mah kieu:

        https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Biet_Abba_Libanos#/media/File:Cruciform_Window,_Bet_Abba_Libanos_%283348888007%29.jpg

        sarta ieu:

        https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Biet_Emmanuel#/media/File:Cruciform_Window,_Bet_Emmanuel,_Lalibela,_Ethiopia_%283324867902%29.jpg

        )

        Tangtu, Kami kabetot tur dimana aranjeunna datang kana monolith ngawasa karakter simbol sareng cross dina iteuk:

        https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Bete_Gologota-Selassi%C3%A9#/media/File:Bete_Gologota_Selassi%C3%A9_03.jpg

        Mun motif misalna teu dipake di Mesir Kuno, tumbu ka file poto motif, tangtu maneh mah henteu.

        • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

          sanggeus kabeh, abdi wrote nu ... bentuk cross hiji dicandak / disalin, dipaling / ti peradaban Mesir ... sagala simbol pangpentingna kaasup crosses nyokot Kristen disalin ti peradaban Mesir jeung dirobah nurutkeun kaperluan maranéhanana

          https://cs.wikipedia.org/wiki/Anch

          ku sabab kitu, eta bisa disimpulkan yén ... wangunan aslina bisa ngawula Tujuan sagemblengna béda, Kristen kungsi ngan appropriated sarta dipapaésan nurutkeun tradisi

          • OKO OKO nyebutkeun:

            Crosses on gereja ieu patempatan integral wangunan. Dina hal ieu, sakumaha Abdi disusud, a cross Yunani. The cross Yunani nyaéta simbol dipaké ku urang Kristen Eastern pituin (ieu lajeng engké penyuluhan leg handap janten Latin cross, paling ilahar dipake kiwari). Mun Mesir anu ngawangun gereja, aranjeunna moal bakal geus dipaké cross Yunani Anch. Ti Ancho Yunani meuntas moal. Sabalikna, ieu paradoxically :-).

          • S S nyebutkeun:

            ... nyandak sakabeh symbolism sahiji klub pangpentingna kaasup Kristen disalin ti peradaban Mesir jeung disaluyukeun nurutkeun pangabutuh anjeun ...

            Ieu sabenerna disebutkeun yen wangunan ieu ti awal Kristen.

            Kusabab bentukna dirobah tina cross ngabogaan struktur:

            http://hiddenincatours.com/wp-content/uploads/2014/06/lalibelarockchurch1.jpg

            Tapi ngarasa Luncat ka coba mun cet gambar, kumaha anjeun meuntas stonemasons abad pertengahan dijieun tina bentuk ancho.

            Mun panghargaan maranéhna pangaweruh tina téhnologi nu bakal ngidinan nyieun parobahan sweeping sapertos wangunan monolithic, teras meureun taya alesan naha maranéhna henteu kudu bisa ngukir sakabéhna.

            • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

              Standa na Oldo, anjeun duanana kaluar mísu..tak deui. Kuring nulis yén konstruksi bisa mimitina dipaké pikeun sagala kaperluan sejen tur ku nu Maksad abdi sanes pobožnému..po teknis musibah Alkitabiah bisa dicokot dina rasa sejen, remade na supplemented ku tradisi agama, dina hal ieu křesťanské..stejně teh bisi ku paling sahiji wangunan fungsional kaliwat jero.

              Ngeunaan éta Mesir Palang, anu ngambil alih sanggeus turunna peradaban Copts, saha éta garis Christian munggaran ... naon salajengna nyaeta sabudeureun anjeun, sangkan néangan sabudeureun. Lamun Anjeunna nyandak sapertos Lambang geese., Imam dinten ieu bakal soang narik kana string a ... eta jelas ka anjeun?

              Pikeun demi Allah maca kecap, atanapi lamun teu nyaho, make fiksi

              • S S nyebutkeun:

                Kitu ogé, pangwangunan di pesulap infatuation conjure Žáryfuk atawa dirina kawas hiji endog bisa tahan Noh manuk (bari screaming "jauvej" kusabab wangunan geus pasagi)

                Umumna maranéhanana spekulasi keur nyadiakeun sabagian alesan faktual. Pikeun ayeuna mah, ngan nyebutkeun cobykdyby tapi euweuh fakta.

                Eta bakal idéal lamun bisa némbongkeun anu na dimana dipake dina konteks comparable, sakumaha boga labilea cross simetris saméméh Kristen.

                Mun link saperti henteu dieusian, abdi ngajukeun nyandak eta nu ngalakukeun keur umur gede tina wangunan janten teu argumen faktual saeutik, tapi ngan lamunan baseless.

                • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

                  Pesulap Catweazle pasti bakal mastered trivialities sapertos ditinggalkeun zadní..pták Noh pasti miboga worries lianna.

                  pendapat abdi teu nulis. Aranjeunna réaksi kana daptar Anjeun tina alesan pikeun urang Kristen.

                  Ngeunaan plagiat Christian tina karakter ti Mesir, sangkan éta béda. Hal ieu umumna dipikawanoh ngan ngeunaan éta nemluví..já leuwih hadé pribadi kuring starobylé- Kristen ditangtoskeun Pifka, Mesir decimated na ancur saméméh peradaban Amérika emas-kolumbovské coolie, tapi éta topik sejen.

                  • OKO OKO nyebutkeun:

                    Anjeun wrote yén kami duanana kaluar tina tempat. Ku kituna ngan kumaha bae Pasang ayeuna kamungkinan yén wangunan dilayanan sababaraha Tujuan teknis dina kaliwat leuwih jauh. Jadi hal di leungeun anjeun atawa anjeun henteu. Lamun henteu, éta di lampu tina alesan diteundeun ku pilihan marginal ku probability low.

                    Upami teu kitu, kuring gaduh Pifka struktur kaagamaan teu kaagamaan kawas kitu. Tapi anjeun nyebutkeun, éta hiji topik béda. Urang mimitian hiji thread dina forum :-).

  • OKO OKO nyebutkeun:

    Bener eta bakal nyandak sahenteuna saméméh publikasi artikel ka manggihan minimum. Upami teu kitu, eta lajeng bisa meta rada pikaseurieun, utamana lamun anu batur dina luhur (I percanten iman alus) ngan masihan commentary erudite.

    Munggaran sadaya, abdi bakal mastikeun mana Lalibela perenahna. India mah, éta Étiopia. Lajeng bakal nyarankeun zapátrat naon maranéhna geus candi. Anjeun bakal manggihan anu sipatna Kristen.

    Lalibela

    • Sueneé nyebutkeun:

      Kuring ngaku yen kuring meureun kapaksa mopohokeun peta lamun kuring searched on peta google. Sanajan kumaha anjeun bisa ngomong jeung katangtuan anu sipatna Christian nalika anjeunna teu tiasa nangtukeun tanggal kreasi maranéhanana? Hiji-hijina hal bisa disebutkeun kalawan kapastian yen candi kungsi ngadeg di waktu anu Kristen anu ngagunakeun éta.

      • OKO OKO nyebutkeun:

        Éta leres. 100% kapastian yen ieu diwangun ku Raja Lalibela henteu. Tapi ieu pisan dipikaresep geus alatan legenda satempat, anu ngaran jalma gereja, sajarah daerah jeung kanyataan yén éta geus salawasna kungsi dipaké ku urang Kristen. Sanajan gereja anu hebat, jadi didieu mah sigana bakal néangan misteri.

        • Sueneé nyebutkeun:

          OKO Ieu sarua jeung Ramsess II. Urang ngarti salaku anjeunna meureun hoyong. Salaku pembina kakaisaran Mesir panggedena. Nembongan yen loba wangunan, sarta hususna arca kuil appropriated. Ieu masalah anu sarua sakumaha kalayan Raja Lalibela.

          Abdi teu ngaraos nyebutkeun eta teu bisa nangtung Lalibela. (Mun saha geus miboga téhnologi luyu tiasa.) Sanajan kitu, teu bukti hiji legenda arah ieu ogé henteu ngabantu.

          Dina hormat ieu kuring kudu ngarobah kuring incredulously. Éta monolith a. Ngan neuteup ka India atawa Mesir. constructions Monolithic jauh leuwih technologically sarta organisasi nangtang utama. Aya henteu kamar pikeun kasalahan.

          stravby milik keur krisis teu ogé panduan. symbolism Kristen prevazli tina cross ti kaliwat jauh. Offtopic: swastika éta aya lila saméméh Hitler. Lamun anjeun leumpang ngaliwatan Bait Philae di Mesir, mangka dotted kalayan simbol Kristen. Kristen mibanda di umum wungkul yén maranéhna behaved kawas barbarians.

          • OKO OKO nyebutkeun:

            Kuring nebak kana siling dihias ku Star Daud kalawan Anjeun meureun ogé salaku beurat dina pan skala sukses katuhu Kristen? Éta bisa ngalakukeun hal eta engké.

            gereja ti Lalibela

            Hei, éta oke. Rada, anjeun lajeng kudu nyobaan pikeun manggihan sarta ngahasilkeun naon bukti nyata keur ngarojong null anjeun nu datang ti kali tina tukang monolithic kuna.

            • Sueneé nyebutkeun:

              Hanjakal, eta bisa. Di Mesir, mangka ditempo dina loba tempat. Abdi émut sorangan bédana kualitatif dina prasasti dina dinding candi. Memang teu nanaon misterius. Unggal generasi atawa daulat chipped ka dirina.

              Jadi loba gaudy pipilueun salaku prasasti dina hiji disebut. sarcophagi dina Serapeum di Saqqara. Jelas moal niat aslina - téh mangrupa beca ngalawan sakabeh struktur. Sarupa perlu prasasti on kuil Osirionu tarjamahan lebu.

              Dokumén Rusia atawa malah dokumén kalawan Hakim Awyanem bisa ningali tempat béda di Mesir tempat vysekávali sakabéh patung témbok di rohang, Tujuan maranéhanana teu jelas, tapi generasi saterusna henteu kapikiran kubur. Aya transparan bédana ditingali dina kualitas karya.

              • OKO OKO nyebutkeun:

                Yén appropriation karya saméméhna mariem téh atra. Hayu urang alam manusa, mangka lumangsung dinten :-). Masalahna nyaeta bari téhnologi non-wewenang anu bisa nangtukeun mana perlakuan anu sakumaha heubeul. Estimasi umur ngalakonan dina "kualitas" gawe ku asumsi predetermined yén naon heubeul URANG SUNDA "kualitas". Kuring geus disederhanakeun eta, abdi teu hoyong vilify karya kiwari arkeolog. Kuring ngan pikir yén sajarah leuwih jauh, dimana anjeun teu ningali loba, leuwih bisa košatější ti ayeuna "linear" model nganggap. Ti pandang ieu, eta leuwih metot pikeun kuring Sphinx. Tapi teu gereja ieu. Tangtu, yén kuring bisa salah kaprah, tapi kuring ngan teu bisa ningali lain single ngayakinkeun bukti / argumen, naha atuh dianggap nanaon lian ti aranjeunna dinten ieu ..

            • OKO OKO nyebutkeun:

              Sigana moal. Éta ngan saukur masalah ngeunaan "iman". Pending metoda pasti tina dating batu digawé, jadi éta meureun Cipanas sia sia. Bener nanaon pikeun nyegah sasaha tina "manggihan" contona, dina tilep tina garments sahiji karakter "pesen" na nyebarkeun eta isukan. Jalma anu iman eta bakal dibawa salaku kanyataan confirming iman maranéhanana. Jalma anu boga mamang ngeunaan sagalana, moal, sanggeus panalungtikan, seuri atawa meunang ngaganggu. Éta ngan kanyataanana :-)

              Di tepi: Kuring nembe ningal hiji dokumenter "Ngaliwatan Wormhole kalawan Morgan Freeman," na meureun urang kudu ningali balik hasil radio-karbon (teu karbon) métode dating. Mémang sigana yén laju buruk atom anu dipangaruhan ku hal teu méh tetep ...

              • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

                Oldo, tapi ningali nu teu keur nanaon eta nyebutkeun yen eta perenahna antara Bumi jeung Alam Semesta. Teuing exactness milik pangawasa nu. Perlu neangan centerpiece, Kuring pikir nu aya geus kapanggih panggih. Apropo, anjeun disebutkeun runtuyan Ngaliwatan Wormhole kalawan Morgan Freeman, utamana séri kadua hilarious sarta tungtungna aya dina naon sababaraha coba terangkeun prosedur ilmiah entrenched henteu salawasna view tradisional tina masalah fisik kosmis of katuhu. Kadua sisi kedah gawé bareng, jeung hormat sarta ngagabungkeun gagasan jeung hasil maranéhanana, ngan kitu dulur meunang bebeneran haus nu kitu loba neangan.

    • OKO OKO nyebutkeun:

      Ieu nice nu kudu ngalereskeun eta, sanajan eta dimaksudkan yén artikel nu nyatet disebutkeun Sigana rada kaluar tempat nu comment abdi :-)

      • OKO OKO nyebutkeun:

        Sueneé: Ieu ok. Yén kuring henteu ningali comment anjeun, nalika kuring wrote Hormat.

        • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

          Panon, lamun leres geus ngaklik dina sagi opat "jawaban" kitu nu teu bakal di mess ieu :-(

          • OKO OKO nyebutkeun:

            Tetep sagi opat Anjeun. masalahna nyaeta mun anjeun mimiti nulis komentar ku batur Hormat sejenna disimpen sateuacan Anjeun, ieu kahayang kajadian. Tingali di kali.

            • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

              Panon anjeun estu sagi opat trdlo..svůj bisa kuring ninggalkeun anjeun tapi nganjurkeun ngadatangan klinik panon. Anjeun "Panon" tétéla ningali nanaon. Tingali raket dina kali.

              Lamun sangsara kaayaan panon, Kami moal reuwas nu ningali sabudeureun anjeun teu ngan aktivitas alien, tapi brand ngayakeun "Ngabales"

              • OKO OKO nyebutkeun:

                No Nalika kuring wrote comment dina waktos 17: 06 na Suenné ieu sigana comment itemized kalawan waktu 17: 04 sabab lamun kuring dimimitian nulis Hormat, supaya aya henteu acan. Anjeunna mucunghul ngan lamun kaca refreshed sanggeus deposit abdi. Masih anjeun teu ngartos naon anu lumangsung?

                • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

                  Kuring keur nulis deui, kasampak di kali tina komentar maranéhanana sarta okolních..pokud neklikneš jawaban tukang manten di bingung tur balesan nyampur diantara sorangan, anu dina waktu nyieun sami rusuh, teu ukur datang tapi ogé sistem sorangan.

                  waktos mah (15: 50) ! mimiti / damn anjeunna / tapi kasampak dimana anjeunna réngsé nepi sacara real waktu.

                  Ayeuna, kalayan réaksi Anjeun Sueneého ... Panon - (16: 28).. Sueneé - (17: 04) .. Panon - (17: 20) .. Panon - (17: 06) !!! .. Panon - (17: 13)

                  • Sueneé nyebutkeun:

                    Atuh, teu ngumbah didieu .... : D

                  • M nyebutkeun:

                    Naon masih teu ngartos kanyataan yén lamun salila ngawalon batur nempatkeun réaksi na, sahingga aslina dipintonkeun dina akar sawala jeung moal sakumaha respon a?

                    • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

                      Ulah tarung, ayeuna teh ngan banter :-)

                      Naha anjeun hiji skeptic atanapi archeoastronaut, acan nyicingan planét sarua, jadi urang kudu narik dina tali sarua

                    • OKO OKO nyebutkeun:

                      Ku kituna sadaya waktu teu ngalir. Anjeun gaduh pravdomíroláskou umum ngeunaan saloba nini kuring Juklíková kalawan fisika nuklir.

                    • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

                      Teu ngalir? ... panon The, sanajan kuring wrote nu nyicingan planét sarua, sarta sababaraha on parasit kawas dirina.

                      Skeptics boga konsep nyobian sagalana lian ti zničit..jsou pasti sakumaha locusts ti planet sejen anu ngahakan sagalana anyar jeung paeh lemes. Mun Urutan dunya nurutkeun skeptics planét ieu peupeus. Teu ngalir jadi anjeun didieu dina widang Exopolitics.

                    • M nyebutkeun:

                      Skepticism téh écés konsép ideologi rumit sarta hasil tina prinsip na perlu jeung nu éta ayeuna Internet tiasa nyerat pendapat maranéhanana. Éta téh diwangun dina kabeh peradaban bahan kami sarta prestasi pangaweruh intangible.

                      Sakali a conspirator, atanapi naon nu nelepon eta, kadang hiji hal alus nyata pikeun manusa, hayu atuh kitu. Samentara éta, tangtu, skeptics bakal "tuang na cuk" delusional, sahingga nyimpen planet urang tina karuksakan.

                    • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

                      Anjeun tangtu dirina jeung idéologi monstrous na skeptis persis ... "tuang na cuk," ti kali tina Inquisition

                      tapi anjeun nu diri sadar M, pikir dina éta anu anjeun na dimana anjeun datangna ti

                    • M nyebutkeun:

                      Kuring henteu nangtukeun skepticism, Kuring geus rengse sababaraha kali nu geus kaliwat sarta moal patut repeating. Ngan langsung kecap anjeun (naha éta dina tanda koma inverted), ngomong yén sababaraha skeptics stand aktif sacara alami ngalawan bid'ah, nu bisa dipaké pikeun mungkir fakta dipikawanoh. Kituna nyaring Komo ti delusions téh écés desirable, mangpaat pikeun sakabeh masyarakat.

                      Tapi pesen utama éta yén prinsip pisan tina skepticism pakait jeung métode ilmiah diwangun sakabéh peradaban urang. Anjeun, jadi kuring alamat sakabeh masarakat sangkan fokus, anjeun teu dijieun nanaon jeung cai treading. Ngan leuwih ti tulisan anu sarua pikeun dekade sarta henteu dina tabel, masih nganggur.

                    • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

                      Témbongkeun kuring a skeptic anu gaduh situs web, atawa bentuk bisnis jeung constructively keur alus planét ... dina sawala kalayan panipuan stranou..píše články..hledá séjén perpetrated dina jalma jeung masarakat ..

                      Témbongkeun kuring a skeptic, anu dihadiran sakola antara barudak jeung nunjuk kana inconsistencies di ajar sajarah jeung élmu ka huluna barudak nevtloukali kana nanaon tapi fictions paradigmatik ...

                      Témbongkeun kuring a skeptic kreativitas jeung imajinasi bakal makmur planét ieu ...

                      Témbongkeun kuring a skeptic ... ... wajib kuring neruskeun?

                      Beureum dwarf, Sisyphus na spokesperson nini anjeun Juklíkovou bener ninggalkeun kaluar téh atraksi ngan ridiculous fairground.

                      skepticism na bener teu boga keur ngartikeun, saha ti jaman Yunani sarta jelas.

  • MartinHorus MartinHorus nyebutkeun:

    Hiji conto nu sarupa saperti di Petra Yordan. Lalibela kitu, malah mun motong kaluar liang supados lingkungan ogé sempet odtesat..ale kumaha jeung naon? Bobogohan deui, sakumaha salawasna sedot kaluar jari, supaya formasi tepat sahiji gedong taya sahijieun weruh pasti ... bakal moal deui bisa hadé ka nyebarkeun "teu nyaho" ... .bádejte, Badejo sarta bisa dipikawanoh tur bukti jelas ngeunaan tanggal, jadi punten bagikeun ka jalma ...

    • S S nyebutkeun:

      Lamun ukiran di jaman Kristen, maranéhna miboga kasempetan pikeun meunang mun parabot beusi.

      Sajaba ti éta, ieu kabeh dijieunna tina batu (tufa), nu rada lemes.

Leave a Reply