Mesir: aréa survéy resmi handapeun Sphinx Jepang élmuwan 1. bagean

116567x 23. 08. 2015 1 maca

Kusabab 22. January 1987 mun 9. misi Pébruari 1987 Waseda University Panalungtikan Piramida Panalungtikan dipigawé sabudeureun piramida di Giza deukeut Kairo, anu Républik Arab Mesir, sistem radar bawah tanah ngagunakeun gelombang éléktromagnétik. Subjek utama dina ieu panalungtikan nya éta kapanggih spasi atanapi rohangan jero Tembok Piramida. Hal éta dipigawé migawé bareng kalayan Organisasi jeung Mesir antiquities (EAO) jeung tim Perancis peneliti anu diulik piramida saprak l986.

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-1

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-2

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-3 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-4 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-5 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-6

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-7 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-8 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-9 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-10 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-11 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-12 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-13 GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-18

Untungna, urang tiasa ngalaporkeun hasilna alus sarta kami nyebarkeun laporan ieu alatan dina kahadean di babaturan urang di EAR kana kaayaan kapamimpinan of Dr. Ahmed Kadry, Présidén, jeung Dr. Gamal El-Din Mokhtar, urut lulugu. Simkuring oge bersyukur pikeun rojongan ti urang Mesir, anu sanggeus dua puluh taun dipapag Waseda misi arkéologis Mesir warmly, misi Waseda University hoyong nganyatakeun syukur deepest urang.

Waseda University geus dibere tugas pikeun ngalaksanakeun ieu panalungtikan, nu éta hambalan kahiji arah bubuka téknologi modern dina widang arkeologi. Ieu impian pisan panjang arkeolog urang nalungtik hiji tempat ditunjuk saméméh kick-off. Sistim ieu bisa ngajaga lingkungan alam, kayaning téh, sarta bisa dilarapkeun kana eksplorasi situs nu dimakamkeun di lapisan heubeul.

misi Waseda University ngalakukeun panalungtikan keur leuwih dua puluh taun, sarta sagala waktos anjeunna meets jeung pamahaman Jenis sarta gawé babarengan di Organisasi antiquities Mesir. kapanggihna teu bakal geus mungkin tanpa pitulung, sarta Abdi hoyong nganyatakeun pangajén deepest abdi.

Salila nganjang ka Mesir di 1984 I disaksian nu grandeur of budaya Mesir liwat loba wisata sapanjang Nil. Kalawan sukses ieu piramida saperti springboard a I mudahan Waseda University salajengna tiasa nyumbangkeun egyptology. Abdi ngarep pisan babagi bungbuahan usaha ieu.

Haruo Nishihara, LL.D,
Presiden, Waseda University

I. kasang tukang jeung prosés

Sakuji Yoshimura

(1) Kasang Tukang

Dina 1986 lamun urang ngadéngé warta ti tim panalungtikan Perancis nu kapanggih rohangan anyar dina piramida maké téhnologi mikrogravimetrické kami Waseda University boga rencana netelakeun struktur internal tina piramid ngagunakeun gelombang éléktromagnétik. Dina usum gugur di taun ka tukang, Waseda
misi ieu panalungtikan Universitas néang Dr. Ahmed Kadry, kapala Organisasi antiquities Mesir, metoda anu ngagunakeun gelombang éléktromagnétik, disebut scanner éléktromagnétik. misi Waseda Universitas ieu aub dina survey di Mesir 20 taun, ngaliwatan pamakéan ieu panalungtikan téhnologi canggih. Anjeunna geus kungsi ditaksir kusabab makam 10 sababaraha taun ka pengker, nguji ngeunaan Luxor, anu dicirikeun jeung candi dikubur dina taneuh saméméh maranéhanana éta dug na urang ngartos sésa tina contours nu teu bisa ngagali.
Firstly, Waseda University misi dibawa usaha panalungtikan listrik. Najan kanyataan yén Mesir pisan garing, survéy listrik teu nyadiakeun sagala hasil desirable. rencana sejen éta nu ngabeledug leutik jieunan dina skala nu tangtu anu dipaké pikeun ngukur periode waktos nu aranjeunna dihasilkeun gelombang seismik nu ngahontal alat ukur, tapi metoda ieu teu mungkin, sabab sanajan letusan leutik di level nu tangtu bisa bisa jang meberkeun ruksakna ditalungtik obyek.
calon sejen éta pikeun ngukur gravitasi, dipaké ku tim Perancis.

grapitasi

Ukuran dibagi kieu: ① ukuran absolut gravitasi, ② ukuran hade gravitasi sarta ③ ngukur variasi gravitasi.

Ngukur variasi gravitasi ieu dites ku tim ti Waseda di Jepang, sarta miboga hasil anu alus. Lajeng metoda éléktromagnétik nu ieu dipaké pikeun milari pakuburan kuna lokasina di Nara, Jepang, nyadiakeun hasil alus. sensor éléktromagnétik geus disatujuan salaku hiji alat tina éksplorasi bawah tanah wangunan Kamentrian dina bulan Agustus 1986.

misi Waseda University nu kungsi dimaksudkeun ngagunakeun hiji scanner éléktromagnétik, patepung jeung laporan dina survey piramida tim Perancis dina bulan Séptember 1986. Mémang tim Perancis ku cara méré kahontal hasilna pohara alus. Tapi misi Waseda University ngira yén kedah aya cara anu leuwih mangpaat. aplikasi nu ieu dikintunkeun ka EAO pamakéan di luhur, anu scanner éléktromagnétik ayeuna, keur ngukurna tina cavities kapanggih dina piramida.

Dina 13. January 1987 pamundut ieu ditampi EAO jeung misi Waseda Universitas ieu diwenangkeun ngagunakeun hiji scanner éléktromagnétik pikeun Ngalanglang piramida.

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-4

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-5

(2) Anggota

The Waseda

profesor di Waseda

Anggota nyaéta:
Urang ngahubungi misi Mesir, dipingpin ku Dr. Ahamed Kadry, Pupuhu Organisasi antiquities Mesir, daftar kaanggotaan dipintonkeun dina kaca panungtungan of 23. January 1987.

Kusabab 26. 1987 Januari kami pilari Khufeovu kapal, urang ka nu aya tur urang digali bagian kulon batu kidul. Saterusna, circuit Sphinx ieu nalungtik dina Januari 27. Januari. Bagian jero piramida ieu discan ti 29. January 31.1.1987. Urang ngukur petikan ngarah kana Ratu urang Kamar nu kedah milik objek panalungtikan, numutkeun tim Perancis, lantai jeung opat tembok sakurilingna sarta chamber Raja ngeunaan 1. Pébruari. Batu jeung gamping diperlukeun pikeun ngolah data, sampel dicandak tur data tambahan dicandak. Ieu ngandung harti yén panalungtikan ieu réngsé. Handap mangrupakeun rinci panalungtikan urang.

(3) Tés

Dibawa ti Jepang alat Mesir kudu dites ningali kumaha aranjeunna meta jeung batu sarta kapur Mesir, taneuh-penetrating radar - scanner geus disaluyukeun luyu jeung batu Jepang jeung gamping; Ogé konstanta diéléktrik batu Mesir jeung gamping éta ukuran perlu calibrate scanner teh. Nguji ieu dipigawé dina dua cara:

① pit ieu ngali dina taneuh; kawat logam, stoneware, keramik, lawon, kai, kertas, jeung urang ulang dikubur cm 50, 1 m, 2 m handap beungeut bumi jeung cerminan subjék ieu ieu ditalungtik, sadia sakumaha gambar.

② test ieu dipigawé uninga extent nu gelombang éléktromagnétik bisa nembus lapisan batu Mesir jeung granit (test jero); Gambar ti rongga antara batu nu katalungtik; sarta ukuranana badag sarta sabaraha tina cavities bisa katutupan ku hasil panalungtikan aforesaid:
① ieu dilumangsungkeun di tanah gurun 5 km kiduleun piramida, anu kapur dipaké pikeun tés luhur
② éta batu (gaduh sedeng jangkungna 2 m kandel 70 cm sarta rubak 3 m), anu mangrupa bagian tina liang siling lokasina wétaneun museum Khufu kapal na fungsi minangka batu granit, nu mangrupa bagian ti siling of a aula badag ngarah kana chamber karajaan jeung handap hasilna.

① Keusik
Konstanta diéléktrik keusik anu cocog pikeun scanning, nu ngidinan Anjeun pikeun buka jero mun 12 méter bisa katutupan. Diantara hal séjén, di pit Sukatani, kawat logam ngabales kana gelombang éléktromagnétik salaku dina percobaan di Jepang, sarta ku kituna bisa dicirikeun. Stoneware bisa ditéang jelas geus ditémbongkeun yén masakan dikubur dina taneuh bisa dicirikeun saméméh kick-off. Keramik disababkeun cerminan hébat; eta ieu kapanggih yén keramik nu ditempo salaku ditémbongkeun kira dua kali badag ti bentuk leres na. Kai, tékstil jeung kertas, l dikubur meter atawa leuwih handap beungeut taneuh, eta éta hésé assess processing basajan.

② kapur
anteneu di ieu perenahna di sisi kulon formasi munggaran (kalayan ketebalan 20 cm); Batu kadua (84 cm kandel) ieu disimpen 10 cm ti batu munggaran; jeung batu katilu (67 cm kandel) ieu disimpen 5 cm ti batu kadua. Piring aluminium, istirahat di sisi wétan ti Batu munggaran katalungtik reflections. Ogé di sisi kulon pantulan spasi munggaran katalungtik. Di sisi kulon batu kadua, laun nurunna cerminan ti ieu anu ditalungtik. Di sisi wétan ti pihak Batu (2,66 m ti anteneu nu), loba ngurangan cerminan ieu katalungtik, jigana alatan pantulan banjir. Kanyataan ieu kudu ngomong, lantaran konstanta diéléktrik tina kapur Mesir mangrupakeun 9,5 - 10) anu ngeunaan dua kali saluhur kapur Jepang. kapur Mesir mangrupakeun heavier tur beuki kentel, mun eta diwangun, ngandung leuwih protéin zat asing kompleks (protéin nu organically kabeungkeut mineral kawas e.g. beusi, kobalt, tambaga, séng, mangan).

b) Tés dina sisi wétan ieu dipigawé dina ragam sarua. Batu nu disusun sakumaha ditétélakeun di luhur, cerminan ti bisa sensed dina sisi wétan ti Batu katilu, sakumaha ditétélakeun di luhur. Piring aluminium disimpen dina sisi kulon, ieu katalungtik saeutik réfléksi, ieu cerminan ngagalura badag di sisi wétan ti Batu katilu. Nunjukkeun yen spasi janten luhur, refleksi nu tiasa sensed ti tempat deeper.

test ieu dipigawé ngagunakeun jumlah kapur (atawa turun ti piramida) sareng méteran ketebalan l 3. Kapur nyadiakeun respon alus.

d) A test ahir ieu dipigawé dina batu piramida sabenerna diatur dina urutan lima batu (kalawan ketebalan rata-rata ngeunaan 1 -5,2 m) disusun sakaligus, respon pohara lemah ieu observasi; Dalapan batu disusun dina urutan (8,9 m), aya robah ieu katalungtik. Ieu Kami ngabejaan yén jero tina larangan dina scanner teh nyaeta ngadeukeutan méter 5 lamun batu anu disusun dina urutan gigireun tiap lianna.

③ granit

Ngayakeun runtuyan batu granit, atawa akumulasi granit lega teu bisa kapanggih di luar piramida. Ku kituna, tés kungsi dipigawé dina King chamber. Cerminan ieu kawengku ku pelat alumunium ditumpukeun dina sisi kalér batu munggaran jeung samping kidul jeung kalér batu kadua, tapi ukur hiji cerminan pisan suri tina rasa dina samping kiduleun batu katilu, tur euweuh cerminan ieu observasi dina sisi kalér tina batu katilu. Ieu ngandung harti yén konstanta diéléktrik granit di Mesir 6,7, nu ampir sarua jeung granit di Jepang. Piramida migunakeun dua jenis granit.
Hiji tipe nyaéta Jepang Cniss disebut granit batu, nu, upami robah dina kualitas, janten beureum saulas. jenis ieu granit dipaké pikeun pinding dina hiasan chamber Raja urang.
Tipe lianna nyaéta diorite blackish. jenis ieu granit dipaké pikeun flooring na sarcophagi. Pikeun magnetism, granit Mesir perlu nganalisis ilmiah ngartos darajat magnetism of Sands mineral, magnetization remnant alam. Jeung persetujuan ceuli, jumlah leutik sampel granit Mesir dicandak, urang moal nganalisis aranjeunna di Jepang.

pidato (4) Geologi

survey téh generik, sarta ngantep euweuh panalungtikan tepat. nuturkeun manifestasi ciri utama:
① substrat dina nu piramida anu diwangun utamana tanah on nu piramida ieu diwangun pikeun Raja Chufeva, nyaéta dadasar alus tanpa retakan disababkeun gangguan. Tingkat batu bédana kapur, ayana kalér Raja Khafre, kumaha oge, teu diproduksi sacara artifisial, tapi tim, a depresi alam di nagara berkembang, sabab ngajalankeun kalér jeung kidul.
②Část ngawengku sandstone na batu sédimén poék nunjukkeun hiji lapisan anu salajengna diangkat.
③ bagian tumpuk kapur piramida anu teuas sarta pohara kentel.

boga sipat husus

Kapur mah béda ti nu mana perenahna di tempat, nu hartina potongan ieu tina kapur anu dibawa ti tempat sejen. (Konon anu diangkut ti quarry disebut Tura, ayana di sisi sabalikna Giza dimana eta ngaleuwihan Nil. Najan kitu, hipotésis ieu teu bisa dikonfirmasi alatan periode pondok tina waktu.)
④ The kapur dipaké dina hambalan piramida, ayana di Saqqara mah béda ti nu ti Giza sarta tétéla ditambang di sakuriling (i.e. Saqqara).

Sababaraha dislocations badag kapanggih dina taneuh - taneuh Giza, nu kalér-kulon. Beurat piramida ieu dilarapkeun dina derajat sudut 45 batu taneuh. Ieu Kami ngabejaan yén dislocations geus dibawa kana rekening dina pangwangunan piramida.

(5) Di jero piramida

①Průchod ngarah kana Ratu urang Kamar

Lebar petikan ngarah kana chamber Ratu 1,1 m, nu teu ngijinan anteneu anu mindahkeun normal. Anteneu disimpen dina tempat dewan kai ieu digambar tali. dewan kai absorbs beungeut réfléksi, anu méré hasil anu alus. perbaikan hareup alat bisa ngandung piring kai dina handapeun garis ngukur disposed 25 cm ti sisi témbok wétaneun koridor jeung garis ukur sejenna ditempatkeun 25 cm ti sisi kulon. Asal (enol titik) ieu ditangtukeun ku tingkat diferensial nu kapanggih 20 méter ti alat chamber ratu nu dipindahkeun ka petikan badag ngaliwatan 26 m. Rohangan ieu kapanggih 1.5 méter handap lantai via 3 méter ti méter tempat 14 ti titik nol.
rongga manjangan handap ti 2,5 mun 3,0 méter. Handap rongga teu dicirikeun sabab bisa salajengna manjangkeun handap aya atawa hal on handap. Scanning rongga dinya ieu kapanggih keur ngandung keusik. garis Eastern disadiakeun respon kuat, sarta garis barat ku asumsina respon lemah. Ieu nembongkeun kamungkinan luhur nu batal kana kamungkinan ngajalankeun ti puseur ka sisi kulon témbok. Ieu titik anu sarua mana tim Perancis dibor. Ulah 5 méter jauh di jero témbok sisi teu kapanggih dina rohangan atawa obyék.

② Ratu urang Kamar

Reticulated garis ngukur (opat unggal) anu disimpen di lantai ka ngukur. Naha 5 méter di handapeun taneuh, euweuh leuwih ti hiji retakan di batu jeung keusik teu ngarasa. sidewall ukur 1 méteran luhur lantai disadiakeun respon anu nunjukkeun ayana cavities di bagian kulon ti témbok kalér. Aya batu ti beungeut nepi ka 2 méter, dituturkeun ku rongga via 4 méter. Sanajan kitu, eta geus dieureunkeun (eureun) jeung handap teu bisa ditangtukeun appropriately, alatan pantulan ngagalura, sahingga jangkungna na teu bisa ditangtukeun. Meureun duanana, sarta luhur jeung handap teu dilegakeun horisontal. témbok dadasar siling ruksak éksténsif, sugan tina kawas (nu) ékspansi.

③ Raja sacara Kamar

Nunjukkeun yen chamber Raja urang dijieunna tina granit, tim Jepang ti mimiti, geus kasalempang gaya magnét sarta efek granit teuas. Sanajan kitu, tés dilaksanakeun di bagian luhur petikan ngarah kana chamber Raja dikonfirmasi yén konstanta diéléktrik nyaéta normal (6,7); gelombang éléktromagnétik
granit ditembus hadé ti dina batu.
Floor (x 10 20 m), ieu ditalungtik. Opat garis ngukur anu dipasang dina wétan jeung kulon, sarta dalapan garis ka kalér jeung kidul survey ngukur. Handap 5 méter di handapeun taneuh, euweuh tapi hiji retakan minor sarta rongga leutik sababaraha nu kapanggih. Handap pikeun 2 m Underfloor granit bohong handap nu kapur (A) tina méter ketebalan 2 jeung gamping (B) gaduh ketebalan 1,5 m ieu lokasina di simpang antara (a) jeung (b) aya loba sela, sababaraha nu mortir bertulang . Taya témbok teu acan ditalungtik nepi ka kiwari.

(6) Wewengkon kidul ti piramida

Di dieu nyaeta aci Khufu-kapal, nu urang ka nu ieu kapanggihna pangbadagna sanggeus Perang Dunya II. Kuloneun eta, urang anu ngawartoskeun yen aya sugan kadua Khufu kapal-aci nu teu acan pasti. Ngukur garis anu diwangun luhur teh pit atra pikeun nyeken di wilayah Jawa Barat. Hiji batu ngawengku eta (kalawan rata ketebalan 1,7 m) ieu kauninga. 3 atanapi deeper handapeun beungeut taneuh anu ditalungtik Gambar jelas. Ieu alatan pantulan ngagalura nu asalna tina objék di handap. Objék bisa diwangun ti rupa-rupa bahan.
Surya kapal tongkang-aci anu ngeunaan 30 méter panjangna jeung sababaraha méter dina 3 lebar. méter 1.5 ti tungtung kalér lebar Rongga 2 m, nu nyegah design survéy lega na.
Jumlah slabs batu anu éta teu jelas katempo, teu kirang ti 20. Sajaba ti éta, lima garis ngukur dipasang dina trotoar pikeun éksplorasi tur deukeut piramida.
A angka nu gede ngarupakeun retakan éta zjištěno.Trhliny bisa jadi dibalukarkeun ku beurat piramida, dilarapkeun kana rentang batu. Aranjeunna dibasajankeun 50 3 cm nepi ka m, sarta ku kituna teu mangaruhan piramida gancang. Thirdly, 15 méter ti tungtung kulon garis ukur, lebar pit m sarta panjangna 3 2 m ieu kapanggih. aci manjangan handap kana 3-5 méter handap beungeut bumi, sarta sigana nu ngalir handapeun piramida. Tapi teu jelas. Sakabéh bay ieu ngeusi keusik, sarta naha handap teu acan pasti, teu dipikaharti. aci sugan teh torowongan salaku salah nu manjangan ti luar piramida. Atoh, mastikeun hipotesa ieu saluareun kakawasaan alat.

(7) Wewengkon di sabudeureun Sphinx

Area ① kiduleun Sphinx

Tujuh garis ngukur (scanner éléktromagnétik) ieu dipasang dina wétan jeung kulon, sarta opat garis ngukur ka kalér jeung kidul, pikeun nyeken Sphinx - leuwih 70 MZ kulon ka wétan jeung leuwih 10 méter ti kaler ka kidul. Base Sphinx ngandung leuwih Uap ti pyramida.To sabab Sphinx perenahna ngadeukeutan ka stream bawah tanah. Respon dimenangkeun (scanner éléktromagnétik), suggesting nu aya cai di 2,5 3 m handap beungeut, deukeut paws hareup tenggara ti Sphinx. Dina awak geus diidéntifikasi alur lebar 2 m jero 3 2 m sarta panjangna m, nu, salaku mucunghul manjangkeun kana awak handap. Dina tengah batu kidul anu ditalungtik retakan nangtung. Sanajan kitu, retakan ulah sigana dampak dina taneuh.

② Wewengkon kalér ti Sphinx

Opat garis ngukur anu dipasang dina wétan jeung kulon, sarta lima garis ngukur ka kalér jeung kidul pikeun nyeken Sphinx - leuwih ti 60 méter ti kulon ka wétan jeung leuwih 7 méter ti kaler ka kidul. subsoil kalér, éta muncul nu ngandung leuwih Uap ti taneuh Kidul. retakan nangtung nu routed wétan jeung kulon ngaliwatan Sphinx, anu dijieun sacara alami. Dina awak sarupa jeung alur, nu di sisi kidul, nu Sigana mah eta ngalegaan handapeun awak. Handapeun Sphinx kituna téh mungkin torowongan. Saterusna, deukeut ka hareupeun siku, Rongga geometric (x 1 1,5 7 x), éta ieu kapanggih yén éta bisa ngandung logam atanapi granit.

③ Area wétaneun Sphinx (deukeut paws hareup Sphinx)

Ka hareupeun Sphinx diwangun ku potongan kapur nu kungsi disusun sacara artifisial na bertulang. Jeung petikan waktos anu dikelompokeun na bertulang ku potongan kapur sarta rencanana recessed. Dina awalna, tim panalungtikan éta prihatin, salaku réfléksi ngagalura dina beungeut cai - bisa ngaganggu sensor. garis ukur (kaasup garis grid 10 tiap) anu ditangtukeun ku méteran wétan jeung kulon jeung kalér jeung kidul. Dina sisi jero duanana suku hareup Rongga geometric ieu kauninga (1,5 3 mx m). handap teu acan jelas kauninga sabab handap bisa jadi unequal, atawa meureun aya sababaraha item. Rongga mucunghul ngaliwatan ti kulon ka wétan nuju dada, tapi maturan daptar granit dicegah Éksplorasi.
Di bagian kulon ti luar hiji méja kurban, dua garis ngukur anu dipasang keur survey bagian wétan sarta kulon. Permukaan anu dijieunna tina batu jeung boga angka nu gede ngarupakeun retakan ieu leres diukur, alatan réspon kaayaan nu teu tenang kuat ti anjeunna. survéy kasar némbongkeun kamungkinan luhur ayana cavities 2 l ka m handap beungeut taneuh. Rongga bisa disambungkeun kana rongga disebut tadi, ayana di hareup Sphinx jeung bisa manjangkeun kana Sphinx.

Najan kitu, nalika cavities ieu dipisahkeun, éta pisan dipikaresep urut rohangan ayana di hareup Sphinx Sertab nu dipasang patung.

Ⅱ. Panalungtikan ngagunakeun gelombang éléktromagnétik

Shoji Tonouchi

(1) obyektif

Tujuan panalungtikan ieu nya éta pikeun ngajajah passages teu kapanggih sarta cavities dina piramida, lian ti kamar sarta koridor nu geus kapanggih jadi jauh, jeung ngajajah monumen kapanggih nu dikubur di handapeun taneuh sabudeureun piramida. Kusabab piramida penting di sakuliah dunya culturally, urang ngajawab yén panalungtikan non-destructive mangrupa kaayaan mutlak. Ieu ngandung harti yén dina sagala hal panalungtikan teu kudu dipake metoda nu bisa ngaruksak piramida. Kituna, metoda seismik of néangan jeung pangeboran, Geter, biasana dipaké pikeun panalungtikan karya umum teu kudu dipaké waktu ieu · Pikeun tujuan ieu, hiji sistem radar bawah tanah (padika survei gelombang éléktromagnétik) bakal dipaké waktu ieu.

7. hasil survey

①Areál kidul ti Great Piramida, anu kapal kadua

ukur éta dipigawé, dimana liang kadua lokasina. Ieu némbongkeun struktur siling jelas dijieun tina batu, 2 diaméterna méter. Poto ti gambar ditémbongkeun, sarta hasil dianalisis ku komputer. Mintonkeun panutup batu na guha numana kapal Khufu kadua disimpen (tingali Gbr. 51) ngagambarkeun batu panutup gabungan, jelas yén ieu téh kapal a. reflections acak pulsa diasupkeun ka celah di antara dua batu. Urang dikonfirmasi odraz- mucunghul tina handapeun batu ngaliwatan guha (Gbr. 55).
Analisis Komputer tina nalar ieu dikonfirmasi nu handap liang kubur éta ngeunaan 4 méter handap taneuh jeung di luhur handapeun tihang 1 ketebalan méteran. cerminan skala confirms yen tihang nu diwangun ku bagéan nu boga gelar low tina penetrasi, kayaning kai, tali, jeung sajabana Ku alatan éta, kamungkinan parahu kadua di wewengkon ieu geus jadi kacida luhurna. Maca laju reflectance sahiji komponén nu lokasina di handapeun liang, panjangna 30 m, boga gelar low of cerminan - tihang henteu diwangun ku hal serius sabab tihang ieu comprised logam nu tangtu, batu atawa bahan séjén nu boga gelar luhur ti réfléksi.
⑥Totéž 42 méter ti tungtungna, Langkaplancar sahiji bagian kidul Great Piramida, aya liang anu aya 8 méter dina panjang tur ngeusi keusik. Tapi teu bisa jelas diukur sabab rebound pohara ngagalura. Ku kituna, éta henteu dikonfirmasi naha
kapal manjangan handapeun Tembok Piramida, atanapi henteu alatan pantulan kasebar kuat teuing. Ku sabab kitu, perlu ulang ukuran, tapi éta kacida probable nu liang ieu manjangan handapeun Tembok Piramida.

Area ② sabudeureun Sphinx

a) The sisi kalér Sphinx

Situs ieu ayana di sisi kalér Sphinx, di sisi siku kenca anu kauninga echoes kuat ngadeukeutan 2 méter jero jeung panjang 12 méter, sarta reflections ieu dibandingkeun reflections normal dibere di Fig.53 na 54. Dina gambar di, ukuran komputer anu ditémbongkeun dina Gbr. 56. Foto tina tempat gambar dina CRT anu digambar 18 garis ukur B di wewengkon B.

b) Sphinx Awak

Sandy bagian lombang katempo ieu dipikawanoh dina titik ieu dina poto nu nunjuk - inohong gambar, sanggeus ngitung komputer, ditémbongkeun dina Gbr 57 na 17,16,15 ukur garis B dina B. Bagian kadua teu bisa dideteksi dina jero tapi ieu dikonfirmasi éta. éta panjang ngeunaan 5 méter.
Rongga geometric (dimensi teu ditémbongkeun) ieu kapanggih kuloneun granit kurban méja di hareup Sphinx; ngandung bahan blended harder ti kalsit, anu specifics sahiji nu acan bisa ngadegkeun ku analisis komputer. Rongga kadua ieu dianggap, tiasa gaduh sambungan langsung jeung rongga harita.

Analisis Komputer tina rongga tape data pangrékam keur ditingalikeun - hasilna akurat bisa dideteksi relatif ka beungeut, nu teu pisan mantap na kituna cerminan teuing pajeulit. Mung nilai numeris dina jero m sarta rubak 1,5 3 m anu dikonfirmasi. Ieu bagian tina survey kudu dilumangsungkeun deui waktos salajengna.

③ jero Tembok Piramida (aréa C)

Duanana Raja urang Kamar na chamber Ratu di piramida anu ditalungtik. Tapi lamun recorder ieu diangkut ka piramida, éta ieu pegat sababaraha sabab kanyahoan. Ku alatan éta, hanjakalna, urang kedah dicindekkeun yén analisis komputer anu geus rencanana jeung kudu dilaksanakeun di Jepang teu bisa réngsé. Perlu nalungtik deui pas sarta dianalisis ku komputer. Taya kacindekan séjén dijieun ti hiji nu diumumkeun saméméhna, dina 2. Pébruari di Kairo. Bewara handap sarua hiji saméméhna.

④ Ayana Rongga jangkungna méteran 2,5 - 3 m (dimensi sejenna henteu) kuloneun petikan ngarah kana ratu chamber ieu dikonfirmasi ogé jumlah hadir pasir di rohangan éta, dina perjangjian jeung Perancis, ukur microwave. Diménsi sabenerna keusik ditandaan ku eusi rongga ditangtukeun ku analisis komputer tina data dirékam, sarta kudu réngsé ku 15. 1987 April taun; keur kieu jeung artikel di handap.

⑥ nyeken ogé ngungkabkeun ayana cavities séjén - témbok kaler ti chamber sahiji ratu. Rongga ngabogaan jangkungna kira-kira 1,5 méteran diperkirakeun jero ngeunaan 4 m.

(8) mikroskopis mineralogi

Opat bagian ipis digosok anu nalungtik kaayaan mikroskop keur kaperluan ieu panalungtikan · micrograph of sandstone, kapur sarta diorite Giza ti dataran nu disebut dina obr.58,59,60 na 61.
The granodiorite ti sisi kulon piramida Khufu quartz, biotite, hornblende (héjo biru), plagioclase, magnetite na K-feldspar anu dipikawanoh. K-feldspar nembongkeun tékstur perthite, éta dipercaya yén struktur ieu dijieunna tina exsolution natrium feldspar dina prosés granodiorite cooling. Hal ieu dipercaya yén mineral magnét mangaruhan rambatan gelombang éléktromagnétik, tapi granodiorite ngandung jumlah leutik mineral magnét, sarta magnetite, sarta titanomagnetite pyrmotite jeung saterusna.
Kalsium of planktonic na foramnifera benthic mindeng dititénan dina batu di Giza dataran jeung foramnifera fosil anu mindeng kapanggih. Quartz, sarta plagioclase dibuktikeun di sawatara bagian cut dina. Nembongan yen kalsit geus kakeunaan hiji recrystallization kuat. Kapur tina distrik Giza ngandung quartz, plagioclase na kalsit. Pumice total robah nepi kapur ieu katalungtik, nu nunjukkeun yén kagiatan vulkanik lumangsung di poé heubeul di wewengkon ieu. Sandstone dianggap calcareous arenite lithic.

studi difraksi (9) Bubuk X-ray

Kapur jeung keusik ti precinct of Giza anu ditumbuk kana bubuk jeung dijadikeun slurry acetone onto piring gelas coated · spéktrum sinar X unggal sampel kacatet ku kontinyu speed scanning l / 2,20 / mnt, jeung percobaan anu dilumangsungkeun maké Ni-Cu filter K sarta radiasi sarta scintillation kauninga atanapi dipasang dina Phillios goniometer. atom Main kapur anu Ca, C, O, Si, P, Bungbulang sareng Al. Kituna mineral salajengna nu ngandung (CaCO3), kalsium analsite B runtuyan (CaAl2Si, 012.2H20) scawtite (Ca7Co3Si608.2H20) séri pyrolusite (MnO2) hydrogrossular (Ca3Al2SiO4CO30H) grossular (Ca3Al2SiO4) jeung grafit (C). Kalobaannana mangrupakeun contender kaisar sejen. mineral utama keusik ti guha petikan Ratu diwangun ku Ca, C, O, P, Bungbulang, A1, K, Na, OH, Fe jeung Mg ngandung mineral batu anu quartz (SiO 2) Sabab salajengna (CaCO3) tridimite (SiO 2 ) pyroxmangite (MnSiO3), grafit (C) braunit (SiO MN7 2), vaterite (CaCO3) scawtite (ol Ca7Si CO3 · 2H20) birnessite (MnO2) galaksi (MnAl204) murah (Ca3Al65Si ,,. 5036 .H20) jeung wollastonite (CaSiO3), paling keusik diwangun ku quartz. Hal ieu dipercaya yén ieu téh béda ti pasir keusik di sabudeureun Cheops piramida, ku kituna bisa dibawa ti mana.

Ⅲ. Panalungtikan ti perspektif sajarah arsitéktur

(1) BUBUKA

Takeshi Nakagawa
Kazuaki Seki

Diantara loba monumen arsitéktur aya di dunya kiwari, Tembok Piramida, nu metot minat urang di sakuliah dunya, nyaeta salah sahiji eras pangpentingna dina sajarah manusa · Najan studi anu intensif ka dinya geus dipigawé kalawan loba hasilna fruitful, Tembok Piramida anu masih shrouded di misteri. nilai akademis nya salaku asset budaya, geus pasti badag. Najan kitu, urang yakin yén ieu téh jalan dipikawanoh sarta kanyahoan, kesederhanaan jeung pajeulitna, familiarity, sarta jero disambungkeun saluareun ruang lingkup pangaweruh manusa jeung pamahaman nu metot loba jalma keur tugu ieu. misi arkéologis Mesir Waseda University, anu appreciates pamahaman sarta gawé babarengan di Organisasi antiquities Mesir sangkan bisa nuluykeun 20 taun anyar, panalungtikan budaya Mesir kuna. Tim nu menyimpulkan yén kiwari merlukeun panalungtikan komprehensif ngeunaan Tembok Piramida, sarta review teleb studi saméméhna sarta isu timbul ti aranjeunna, studi jeung métode anyar kudu diturunkeun. Urang museurkeun na urang hormat ulikan pohara penting dilakukeun ku misi Perancis dina taun kaliwat, sarta hususna hipotesis maranéhna asalna ti analisis struktural jeung panalungtikan ngagunakeun instrumén maju. Urang ogé greatly ngaapresiasi kasempetan pikeun ilubiung dina ieu panalungtikan gabungan sareng ilmuwan Mesir, Perancis sarta Jepang. Ieu laporan urang dina ulikan awal, nu ngantosan ulikan komprehensif kapayunna.

(2) Komentar kana pamanggih arsiték Perancis

① The hipotesa tina komposisi sakabéh tina Great Piramida

Misi Perancis geus diwanohkeun kabeh bareng jeung analisis struktural, hipotesa yen sistem sakabéh diwangun ku rencana pamakaman jeung sumber pikeun nyegah maling éta jadi dadasar pikeun komposisi sakabéh pilari di Great Piramida. Ieu alus teuing sabab bakal ngabalukarkeun ka pamahaman komprehensif ngeunaan struktur. Dina yuswa Raja Khufua, rationality mangrupakeun cara nu aranjeunna kedah nuturkeun pikiran masarakat sarta hasilna kuat ti di dunya dinten ieu. Sanajan kitu, teu sarua bisa dikawasa ku rasionalisme. Pamanggih maot, diatur ku hiji jalma baheula Mesir jadi lamun ieu ayana nyata. Rasionalisme moal bakal ngakibatkeun hiji pamahaman Mesir Kuno. Kituna, kami leuwih condong kana pikir yén symbolism tina Great Piramida mangrupa faktor penting.

② input

Ngeunaan lawang kalér - a susunan simbolis tina tembok jeung struktur megalitik nu sipat penting. Sanajan kitu, éta hésé yakin yén ieu nunjukkeun ayana lawang disumputkeun sejen - koridor non-horizontal ngarah ka Galeri Great. Sabalikna, fitur ieu sigana rék symbolically nampilkeun lawang utama. Pikeun meunang kana kacindekan ahir ulikan pikeun restorasi arsitéktur, dirojong ku pangukuran akurat jeung panalungtikan anu diperlukeun.

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-15

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-16

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-17

③ Masonry mendi horizontal lempeng dina petikan ka chamber ratu

Salaku adzab kaluar ku peneliti Perancis, bricked tembok teu biasana mibanda tipe ieu sambungan. Tapi teu kudu dilaksanakeun sakumaha indikasi kamar biasa atawa cavities disumputkeun. Lamun urang perhatikan hiji témbok lokasina di point of pasamoan galeri tur horizontal koridor badag, ogé mibanda mendi lempeng, éta atra yén témbok ieu tindakan salaku hiasan teu salaku unsur struktural.
petikan horizontal ka chamber ratu, nu témbok mangrupakeun tuluyan di luhur, diwangun ku niat anu sarua.

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-18

④ "Duka kamar" lokasina di alam pawenangan Raja kalér urang

peneliti Perancis geus ngusulkeun yen aya "Room kanyahoan" kalér ti Raja sacara Kamar. Éta dianggap yén "Davisons Room" ieu diwangun ngajaga ieu "Room kanyahoan," sarta adzab kaluar yén gaya henteu saimbang dijieun retakan di balok. Sanajan kitu, lamun urang nelepon megalitik masonry kalér lawang, tah eta anu lumrah disebutkeun yen tembok gigantic sarupa anu diwangun ngajaga Raja urang Kamar jeung Grand Galeri, dua spasi pohara penting sarta beurat sarat jero piramida. Leuwih ti éta, sajaba ieu alesan struktural, hal anu penting pikeun ngawujudkeun harti simbolis halimunan dibawa ku Struktur ieu. Ogé di luhureun éta "Davison kamar" kami dikonfirmasi dina distorsi beam disababkeun ku stress exerted dina arah nu sabalikna naon adzab misi Perancis. pangukuran akurat ti sakabéh rohangan, sarta ngawaskeun jangka panjang, kalawan tekenan kana elemen desain anu diperlukeun.

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-19

⑤ Galeri Great

Misi Perancis nganggap yen Galeri Great ieu dibagi jadi dua tingkatan, dirojong ku kolom kai, balok na slabs, sahingga masihan cara ngakses ka kamar rusiah. Di dieu, perhatian kudu dibayar ka projections di tengah dinding dina dua sisi. projections kasebut ditambahkeun dina waktu nalika konstruksi geus réngsé, mun ngatur inclination tina témbok. Ieu mungkin, memang, nyelapkeun balok kai jeung papan di dieu, tapi teu pilar, sakumaha urang némbongkeun di restorasi nu sketsa wawakil misi Perancis. Di sisi séjén, urang yakin sistem masonry skillful, precision dina konstruksi na pagawean, sarta komposisi spasial pisan unik, nu fitur pang menonjol. Ieu spasi pisan dramatis dina tugu simbolis ieu, kalawan tujuan dimaksudkeun jeung kaahlian sadar. Simkuring mendakan hiji ngaronjatkeun parapets tanjakan resembling tangga kuil, dipilih keur lampu na pilar ornate, nu rhythmically terusan, sarta volume badag sabudeureun spasi dinamis numbu. Ieu mangrupakeun "cara Firaun", dibuka dumadakan, sanggeus ngaliwatan hiji koridor panjang tur sempit. Pangaruh simbolis, kedah aya di puncak na.

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-20

(3) Kamajuan sajarah piramida Mesir jeung alam simbolis
Hébat Piramida di Khufu.

① hambalan piramida kompléks

Simkuring hoyong ngagambar perhatian anjeun kana ciri di handap ieu tina hiji komplek piramida stepped of Zoser di Saqqara.
Dina ieu prosés ngembangkeun Landmark tina "Mastaba" piramida stepped bisa disusud ngaliwatan sababaraha tambahan sarta parobahan. Aslina "mastaba" éta enlarged na laminated, nepika tumuwuh kana hambalan piramida nangtung, nu bisa ditempo kiwari.

⑥ jero pager tinggi, precincts rectangular ageung, aya rupa-rupa béda wangunan "palsu". simulacrum ieu (dina kanyataanana teu bina, tapi patung teh) disusun sakuliah situs astana pikeun raja maot.
Dina kompleks, anu Lengkah Piramida sorangan henteu papisah obyék simbolis. Hal ieu terpadu kana komposisi sakabéh, symbolically meta jeung bagian séjén, kayaning Pangadilan Agung, mastaka luhur jeung handap Mesir jeung spasi husus pikeun HB-SD, jsb

② Pindah ka "real" piramida jeung Great Piramida

④ antara piramid stepped jeung "real" piramida aya sababaraha usaha ku trial and error. Meidumu piramida runtuh nalika konstruksi. Di Bent Piramida jeung Piramida Beureum dina Dahshur gagal pikeun ngahontal lamping lungkawing jeung bentukna saleresna piramida sampurna. téhnologi konstruksi piramida ngahontal puncak na kalawan wangunan anu Great Piramida Giza, nu éta hasil ahir sakabéh pangaweruh kaala dina mangsa usaha saméméhna.

⑥ Great Piramida nangtung salaku obyek simbolis, jeung kasampurnaan na kawas bentuk kristal sarta volume masif. uniqueness na ogé ditingkatkeun ku pajeulitna pedalaman, saperti labyrinth jeung skill na kalawan nu kieu konsép design canggih ieu dilumangsungkeun.
struktur lianna, kayaning Bait Allah Valley, a causeway lila, kuil kamar mayit na témbok Maha Kawasa salah sahiji piramida utama kukituna diwangun pikeun ngaronjatkeun eta.

③ Piramida mangsa Karajaan Tengah

Saatos Mentunetep kamar mayit kuil di Deir el Bahari ieu dibalikeun, urang bisa nempo hiji lengkep formalized status pyramidal superstructure.

⑥ piramida leutik ieu titik fokus dina superstructure, diwangun dina luhureun platform columned adul. Pikeun piramida nyaéta buruan galeri tur petikan yén descends kana hiji chamber bawah tanah.

@ Nu sakabeh tugu mangrupa simbolis atawa ritual kubur tinimbang hiji makam sabenerna keur pohřbení.Pyramida ayeuna di tugu ieu karya ukur jadi tanda tina makam Prabu.

④ Sifat simbolis tina Great Piramida

Ku diajar ngembangkeun sajarah piramida Mesir, urang nyadar yén piramida geus undergone a métamorfosis nu sarupa jeung nu tina 'stupas' tina Orient. Asalna outputs makam ngandung tulang tina Buddha, tapi ahirna robah jadi struktur simbolis pagodas candi Budha.
Dina sambungan kalawan ngembangkeun sajarah, Tembok Piramida anu unik sabab komposisi struktur astana, urang bisa disebutkeun hiji tanda simbolis sababaraha.

(4) Posisi piramida-necropolis

Mun urang kasampak di lokasi sarta sumbu orientasi tina Sphinx, kuil lebak Raja Chephren jeung bendungan, urang bisa nganggap yen Great Piramida Raja Khufu na 2. Raja Chephren Piramida geus disimpen ku tata ngahaja tina sakabéh wilayah, nyaéta. 'Piramida kakubur taneuh. " Piramida sarta wewengkon sakurilingna kudu nalungtik tina perspektif tata régional.
Sphinx dianggap struktur pakait jeung piramida Raja Chephren minangka simbol deities pelindung. pintonan ieu, kumaha ogé, teu langsung ngarti maksud nu Leo - Sphinx, atawa naha bendungan jeung sumbu sentral ngaliwatan Sphinx motong di sapertos cara aneh.

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-21

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-22

Pikeun ngagambarkeun titik ieu kami datang nepi ka pamanggih situs konstruksi tata sentral sabudeureun Sphinx.

① Sateuacan pangwangunan piramida Raja Khufu, Sphinx diwangun pikeun sababaraha alesan. Location of piramida Raja Khufu ieu ditangtukeun ku hal mun organisasi masa depan runtuyan piramida sabudeureun Sphinx. Aya dua sumbu anu motong di hiji titik nu kedah tina pentingna hébat: hiji jalan ti kulon ka wétan, nu teges jalan panonpoé Allah, jeung kaler ngahubungkeun kadua jeung juru kidulna piramida Raja Khufu. Scheduling piramida necropolis (Gbr. 72).

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-23

② Ngeunaan ka interkonéksi nutup Raja Khufu piramida jeung Prabu Chephren ditangtukeun ku titik dimana garis nambahan ngaliwatan éta kaler jeung juru kidul ti piramida Khufu sarta di hareup pusat meets Sphinx. Raja Chephren piramida ieu Blok langsung kuloneun titik éta. jalur pamakaman anu diposisikan leres. (Obr.73)

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-24

Diagram luhur kedah nembongkeun ka outline tina taneuh piramida-astana, nu manjang ka kidul-kulon ti Giza Plateau.

(5) arsitéktur sarta rongga kanyahoan

① retakan sarta tekanan ilahar dina balok, "Davison chamber" nunjukkeun ayana masonry rapuh atanapi spasi bébas dina Langkaplancar sahiji Raja sacara Kamar. (Obr.68)

② spasi kosong kaasup Raja na Ratu urang kamar, galeri nu, passages horizontal na luhur, sarta bagian tina petikan sortir, teu ayana centrally tapi nyimpang ka arah kaluar ti. piramida anu dasarna dumasar kana kasaimbangan antara brickwork sarta kamar batal sarta kanyahoan ieu meureun ayana ka kidul-kulon ti sumbu sentral. Misi Perancis ekspektasi jumlah L / 10.000 spasi kosong tina volume total piramida. Ieu écés unacceptable sarta henteu sigana tumut kana akun kasaimbangan antara beurat jeung spasi kosong.
A runtuyan hambalan, kaasup pamahaman leuwih tepat spasi dipikawanoh sakabéhna, wewengkon biasa hypothetical maké bias gravimeter diferensial, sarta tungtungna confirming survey disebut tadi ku gelombang éléktromagnétik, nu perlu.

③ galeri badag surpasses craftsmanship konvensional, boh dina segi ngolah batu jeung organisasi spasial. Éta hésé ngararangkay eta salaku pinding struktural beurat-bearing. Sajaba ti, corbel ieu masonry impressive diulang dugi suggestively dina reses dina sisi wétan ti chamber Ratu · Lamun dianggap yén éta téh mangrupa set simbolis tina masonry, éta bakal ngajelaskeun naha rongga nu ngumpul di tengah struktur.

Organisasi komprehensif interior nu peculiarities piramida ieu Raja Khufu, sarta kudu mungkin, sabab ieu bagian tina piramida, ditangtayungan dina rarancang sakabéh sistem ieu diwangun ampir tanpa beban badag.

GizapyramidyI.castWasedaUniverzity-26

(6) Kacindekan

awal investigations piramida kami segi sajarah arsitéktur geus nembongkeun yen waktos salajengna maranéhanana kudu kaasup kana panalungtikan kompléks:

① ukuran hade tur detil rupa asupan jeung sakuliling Buyut Galeri tur
bagean luhur Royal di alam pawenangan.

② Long (2 taun), mantau arah stress dina komponén di bagian luhur chamber karajaan jeung distorsi méteran otomatis.

③ panalungtikan Anyar Piramida Giza necropolis dina watesan tata.

④ ulikan komprehensif sarta komparatif dina sajarah ti piramida.

Ⅳ Panalungtikan Arkeologi

Sakuji Yoshimura

Pikeun arkeologi sarta arsitektur imah piramida harta, nu nyadiakeun kabeungharan informasi pikeun nalungtik, tapi nu prestasi disadiakeun ku arkeologi teu bisa ngabuktikeun tanpa examining arsitektur, piramid bakal masihan pisan informasi ngeunaan susunan batu, interior pitur batu keur ngadistribusikaeun beurat leuwih ti genep juta ton, kumaha carana nyegah beurat nu kungsi dampak negatif kana taneuh, jsb
Ayeuna, lolobana jadi puseur perhatian dina rapat piramida nyaéta penampilan cavities na. panalungtik Perancis, dumasar itungan na maké téhnologi mikrogravimetrické, nyebutkeun yén 15 persen atawa leuwih tina piramida ieu cavities kaeusi. Baheula, piramida ieu dianggap ngeusi batu, sarta aya henteu data nu bakal jadi inconsistent kalawan hipotesa ieu. Ngan chamber, badag arcade raja urang, chamber Ratu urang jeung petikan, kaasup kamar Davison Tentara nu kapanggih tadi, saacanna dipikawanoh salaku cavities jero piramida. The kamar underground henteu cavities piramida. Talk ngeunaan pilihan cavities séjén éta ayana kawates dina paling hiji atawa dua kamar: nu Kamar na dimana nu mummies karajaan nyata disimpen dina chamber nu nyimpen hiji asesoris pamakaman. Tapi jumlah cavities 15 explodes persen sakumaha hipotesa a. Dr Takeshi Nakagawa, Professor Sains jeung Téhnologi, Waseda University, anu matuh teh sajarah arsitektur, nurutkeun
Dumasar itungan na yén cavities dipikawanoh ayeuna ngeusian henteu leuwih ti 1 persén volume total piramida. Ieu dipikawanoh Rongga, tambah clearance kajadian salila peletakan batu, ngaronjatkeun incidence of cavities mun euweuh leuwih ti 3 persen. Ieu nunjukkeun yen piramida oge bisa ngandung cavities séjén atanapi lima kali sakumaha badag salaku rohangan dipikawanoh; Piramida nyaéta kawas sayang madu a. Nunjukkeun yen piramida teu kaci discontinuous, taya padika panalungtikan lianna ti maké téhnologi canggih kami geus dipaké pikeun panalungtikan nu jero piramid. Cerminan ieu dipaké dina jangka waktu panalungtikan, ukur ku penetrasi gelombang éléktromagnétik, nu bisa nutupan 150 m jero, sahingga struktur umum dicirikeun dina piramida. piramida munggaran diayak ku tim ti Amérika Stanford Universitas ngagunakeun sinar kosmik. Dina l970 aranjeunna ditalungtik piramida ngagunakeun sinar kosmik. Hasil panalungtikan maranéhanana anu dipikawanoh di maranéhanana poé, kusabab téhnologi.

Sanajan aya masalah dina reliabilitas, cavities frékuénsi 15 persén, nomer ku tim Perancis sarta ngajempolan sakabéh dunya. Anjog sarjana klasik anu ngalawan proposal ieu, maranéhna ngajawab yén aya aya kamar sejen tur cavities di piramida.

Tapi Prof Dr Nakagawa nyebutkeun naon ngajadikeun anjeunna salempang. Éta ayana kamar karajaan, passages Agung, kamar tur passages Ratu urang nu kapanggih kiwari, eccentrically ka wétan ti puseur piramida. Ayana cavities ukur di bagian wétan aya dina kontradiksi jeung pertimbangan struktural. Bukti kanyataan yén Sadikin kamar ngalegaan ka wetan, nyebutkeun yen bagian kulon tiasa torek, sahingga ngandung leuwih cavities.

Cavities saha jalma anu bakal kapanggih dina mangsa nu bakal datang, kumaha karakter ulah dipibanda? Hese ngomong. Hiji, dua cavities kapanggih di alam pawenangan ratu ngandung keusik jeung rohangan lianna bisa optionally ngandung nanaon sahingga bisa jadi hubungan antara dua cavities. Mesir kuno terang ngeunaan gempa bumi; sarta rohangan ngeusi keusik, tiasa struktur pikeun buktina gempa. Hiji gagasan salajengna nyaeta yén panels dina hateup lungkawing, kudu dirojong ku keusik. Dina titik keusik nya éta observasi. gagasan sejen nu cavities ieu passages pikeun bringing asesoris pamakaman, sarta sanggeus jasa nu geus ngeusi keusik. Dibolaykeun dugi kiwari yén cavities ngeusi keusik nu ditempatkeun dina lanté of chamber Ratu urang. Hal ieu méré urang kasempetan pikeun nganggap yén meureun aya panarima pikeun keusik.

Rongga di alam pawenangan Raja sacara ieu lokasina di sisi kulon, simétris ka rohangan kadua relatif ka petikan ngarah tina passages badag kana eta. lebar, jangkungna, jero bisa jelas dipikaharti; Sanajan kitu, tilu hipotesis geus dibere. Null kahiji nyaéta yén rongga manjangan horisontal, sajajar jeung petikan wétan, dina hal ieu, dimana eta bisa meunang Rongga a? Sanajan hipotesa na meets struktur simetris Mesir wangunan, struktur titik awal moal bisa sigana ngarti. Hipotesa kadua yén rohangan nurun. Lamun kitu, rohangan éta bisa disambungkeun kana petikan-ngeusi keusik, nu ieu kapanggih dina tim ditunjuk Perancis sarta tim Jepang. Ieu bisa maénkeun peran pikeun pipa ti pasir dipake di pabrik siling chamber Ratu. Hasilna scanning piramida nunjukeun yen témbok, batu anu ditumpuk 1.5 méter luhureun lanté of chamber Raja urang. Sababaraha peneliti ngajawab yén nyirorot koridor ngabalukarkeun chamber kanyahoan keur raja. Tapi bakal jadi alesan yén chamber penting sapertos ieu diwangun deukeut beungeut cai.

Null katilu éta rongga naék. hipotesa anu dumasar kana anggapan yen di bagian kulon struktur tiasa sarupa jeung simetris ka Raja sacara Kamar, anu passages Grand jeung Ratu urang Kamar. Ieu kapanggih nepi ka kiwari, anjeunna ngahormat puseur piramida, sarta dumasar kana téori struktur piramida ganda. Eta diadopsi ku peneliti anu ngaku yen rohangan anu naék dina jarak nu tangtu, kabukti westward dina sudut rectangular,
descends deui di kidul, sarta nepi ka Queens chamber kadua. Taya informasi salajengna geus ditangtukeun ti parabot dipaké ku tim Jepang nunut ukur keur jerona nepi ka 5 méter. Dina acara anu alat ieu bisa nutupan nepi ka m jero 10 cavities anyar bisa kapanggih keur tembok lianna. Ieu ogé lumaku pikeun chamber Raja urang.

Metoda penetrasi kudu dipaké pikeun loka ieu panalungtikan 10 méter atawa deeper handap beungeut cai. Tim Jepang dimimitian ngarancang beurat torek Tandaan II, nu sanggup generating ngaronjat kaluaran mibanda panjang gelombang béda. Tandaan II boga tugas di handap:

① panjang, jero jeung rubak retakan kira-kira Piramida spasi tina Giza nu kauninga tur cék lamun eta oge bakal tiasa ngamajukeun piramida hareup.

② polariskop geus dipasang dina hateup lungkawing balok Davison kamar pikeun ngukur kakuatan tensile jeung arah na, sahingga nangtukeun arah nu Tembok Piramida anu ngalegaan tur darajat elongation.

③ The eusi cai taneuh kana nu geus diwangun Sphinx. Geus diajarkeun dina urutan ngartos épék na dina Sphinx.

④ lampu laser basajan alat ukur maké ieu dipaké pikeun nangtukeun data leres diukur dina sisi jero piramida jeung cavities dipikawanoh dina hadir,

⑤kromě piramida, kaasup pit kidul piramida cavities karek kapanggih

⑥ kapal kai dina liang aya nu perenahna gigireun Khufu kapal

@ Torowongan meureun ngajalankeun kalér jeung kidul handapeun awak Sphinx, sarta

④ Rongga, anu perenahna di handapeun hareup Sphinx jeung sigana yén pangalusna anu kauninga tur dicirikeun dina jéntré bahan jeung dimensi tina produk ngandung di cavities.

Sagala téhnik séjén ti gelombang éléktromagnétik, salaku padika pikeun panalungtikan henteu bisa dipaké. Eta tetep panalungtikan kelas-luhur, kaasup piramida jeung Sphinx, nu teu bisa gampang ngali.

Ningkat prestasi alat pikeun panalungtikan bakal ngidinan aksés ka jero piramida jeung Sphinx tampa kudu ngaruksak aranjeunna.

Wewengkon survéy handapeun Sphinx

bagian séjén séri

Hiji Comment ka "Mesir: aréa survéy resmi handapeun Sphinx Jepang élmuwan 1. bagean"

Leave a Reply