Mesir: bukti Geologi nunjukkeun yen Sphinx nyaéta heubeul 800000 taun

33526x 06. 06. 2018 1 maca

Salah sahiji objek paling misterius sarta nejmystičtějším dina beungeut urang planét Bumi nyaéta undoubtedly Sphinx di Mesir dina dataran Giza. Ieu mangrupa wangunan kuna nu employs peneliti saprak hadir rediscovery na. teu saurang ogé bisa jeung katangtuan mutlak acan pikeun nangtukeun umur na. Aya rékaman ditulis jelas ngeunaan waktu Sphinx. Ayeuna dua peneliti Ukraina bersuara Téori provokatif, nu nganggap yen Sphinx Great di Mesir mangrupa kuna sahenteuna 800 000 taun. gagasan revolusioner ieu dirojong ku bukti ilmiah.

Sphinx jeung ulikan ilmiah

Ulikan ilmiah diwakilan di International Conference Geoarcheologie na archeomineralogie di Sofia handapeun nami Aspék géologis tina masalah bobogohan Tembok Sphinx Mesir.

Nu nulis téh dua ilmuwan: Manichev Vjacheslav I. (Institute of Lingkungan Élmu Sato sahiji National Academy of Sciences Ukraina) jeung Alexander G. Parkhomenko (Institute of Géografi Nasional Akademi Élmu Ukraina).

Titik awal pikeun karya dua ahli ieu éta karya anjeunna dibere John A. Kulon jeung PhD. Robert M. Schoch (dosen élmu alam di College of Studi Umum). Éta mimitina digagas perdebatan kalawan Egyptologists ortodoks dina subyek nu bisa datangna tina Sphinx leuwih jaman baheula. Bukti konci tina sésa-sésa erosi cai dina beungeut cai na deukeut pisan wisata dina dataran Giza.

kaayaan Manichev na Parkhomenko

"Masalah bobogohan Sphinx nyaéta masih relevan sanajan mangrupa sajarah panjang Éksplorasi. Géologi view ditéang jeung métode ilmiah séjén alam ngamungkinkeun ngajawab tarosan tina umur relatif Sphinx. survey visual nu dilakukeun bisa disimpulkan yén cai diputer peran penting dina sabaraha Sphinx ayeuna Sigana mah. Urang bisa ningali yén monumen ieu sawaréh banjir. Simkuring ningali eta malah dina tembok periferal nangtung. "

prosés Eolian mangrupa kamampuh angin pikeun ngabentuk beungeut Marcapada. angin nu geus bisa ngahupus ajén beungeut atanapi bahan dikirimkeun atawa buruk dina beungeut na.
Struktur formasi ieu mangrupa analog jeung formasi nu nyieun sumpah palapa laut. bentuk kasaruaan genetik erosi jeung wangunan petrographic batuan sédimén ngabalukarkeun kacindekan yén faktor decisive dina karuksakan monumen sajarah geus gelombang tanaga, moal ngan eolian prosés grinding keusik. A angka nu gede ngarupakeun literatur geologi confirms kanyataan ayana situ tawar di perioda béda ti kuarternér Handap Pleistosin mun Holocene. situ ieu aya lokasina di wewengkon tepung wates jeung Nil. Titik uppermost of erosi badag skala dina Sphinx pakait jeung tingkat cai dina beungeut ku jaman anu pakait jeung mimiti & pleistocen. Ieu ngandung harti yén Sphinx hébat dina dataran Giza nangtung acan wanoh bersejarah ieu.

kuat argumen élmuwan Ukraina Ieu dirojong ku studi géologis sakaligus ngagunakeun ulikan RA Schoch sarta sudut pandang-Na dina dating tina Sphinx. Manichev Parkhomenko sarta fokus kana karuksakan ka awak Sphinx. Ninggalkeun kumisan ruksakna erosive ka tempat dimana Sphinx geus saméméhna ditalungtik RA Schoch.

Sphinx jeung karuksakan erosive na

élmuwan tradisional Éta nu maturan penjelasan yén Sphinx éta abraded ku angin jeung keusik. Ripple téh lajeng alatan kanyataan yén lapisan batu harder kana hadé nolak erosi jeung lapisan lemes éta harder hit.

Manichev na Parkhomenko ngajawab: Tapi naha sugan we tingali ruksakna sapertos ka hareup Sphinx - dina sirah nya? Salaku Wasalam dalil diangkat ku RA Schoch tina hujan salila 13000 SM kaliwat, anu ilmuwan Ukraina ngakuan Schochovu hipotesa. Tapi maranéhna balik teuing salajengna jeung ieu condong kana gagasan anu kapanggih sipat erosive anu jauh leuwih kolot ti nalika 13000 SM.

Manichev Parkhomenko sarta pamadegan anu basisir pagunungan di Kaukasus jeung Crimea akrab. Di dieu téh bisi has erosi angin, najan morphologically béda ti maranéhanana anu bisa ditempo dina Sphinx. dasarna Nu jadi alesan nyaéta béda géologis of erosi angin kedah sami paduli komposisi géologis tina batu.

Sphinx: témbok periferal

Sphinx: témbok periferal

Manichev na Parkhomenko nyebutkeun

"Dina ékspédisi géologis kami ka sagala rupa pagunungan jeung wewengkon basisir di Krimea jeung Kaukasus, urang mindeng bisa niténan bentuk weathering eolian, najan alam maranéhanana béda signifikan tina naon bisa urang tingali dina Giza dataran deukeut Sphinx (nu ges). Paling bentuk weathering alam anu kanyataanna kabentuk dina cara nu sarupa bebas tina komposisi lithological tina batu teh.

pangalaman pribadi urang jeung panalungtikan ilmiah geologi ti basisir laut nyaéta alatan analogi jeung ges sarta usaha urang ngajukeun cara séjén pikeun eta ruksak. géologi husus anu dikeureuyeuh géomorfologis basisir, bentuk nu sarupa dipikawanoh embossed wavy retort rongga (Morskaya Geomorfologiya, 1980). kasus kawas bisa jadi salah sahiji atawa leuwih floors. trays individu nu lajeng disusun sajajar jeung beungeut cai. Utamana corrugations jero (sarupa ges) bisa ditempo dina cliffs lungkawing, nu diwangun ku batu ngandung karbon.

landforms ieu ogé dipikawanoh jeung geus diajarkeun di jéntré di basisir Laut Hideung di Kaukasus jeung Crimea (Popov, 1953, Zenkov, 1960). Hiji model umum pikeun formasi wrinkles sarta batuan indented flysh Kaukasia digambarkeun ku Popov (1953, samping 162;. Gbr 3). Dina prosés dinamis tina wrinkles corrugated Anjeun bisa nempo yén énergi gelombang diarahkeun kana lapisan batu dina tingkat cai. Diantara cai asin jeung amis sejenna nyaeta bisa ngaleyurkeun batu ".

Sphinx jeung wrinkling

Manichev Parkhomenko sarta ngajukeun mékanisme alam anyar nu bisa ngajelaskeun sabab wrinkling tina Sphinx. mékanisme ieu dumasar kana prinsip gelombang nganiaya basisir taringgul. Pikeun hal kawas kieu bisa lumangsung dina jaman langgeng rébu taun. Hal kawas éta ngan bisa lalajo Laut Hideung. proses ieu, nu tindakan di arah horizontal (i.e. nalika gelombang impinge dina beungeut taringgul), ngabalukarkeun maké tina batu jeung disolusi na.

nyatana yen lamun urang ngabandingkeun ges kalayan naon urang tingali nguap, ilmuwan Ukraina yakin yén tugu anu jadi dipangaruhan dina ragam digambarkeun alatan immersion berkepanjangan dina aréa cai teu ngan banjir biasa of the Nile.

Manichev na Parkhomenko nyarankeun yén géologi Sphinx runtuyan lapisan awakna diwangun ku kapur jeung komponén leutik liat. Manichev Parkhomenko sarta ngécéskeun yén batu ieu gaduh varying derajat lalawanan ka cai. Lamun batur nyebutkeun yén reses dina ges anu disababkeun ukur ku grinding lapisan keusik bakal kudu minuhan cavities tangtu komposisi lithological. Aranjeunna ngajukeun yén cavities Great Sphinx kabentuk, kanyataanna, dina sababaraha lapisan, atawa yén sawatara bagian tina lapisan boga komposisi homogen.

kela cai dina awak: Sphinx

kela cai dina awak: Sphinx

Manichev na Parkhomenko pageuh yakin yén Sphinx éta lila immersed dina cai. hipotesa ieu dirojong ku ngarah -na pikeun literatur aya ngeunaan studi géologis dina dataran Giza. Numutkeun studi ieu, dina ahir periode géologi Pleistosin (kira antara 5,2 mun 1,6 juta taun ka kaliwat), cai laut diasupkeun lebak Nil sarta laun nyieun banjir. Hal ieu nyababkeun danau sédimén nu kénéh ditingali dina 180 méter luhureun hambalan kiwari Laut Tengah.

diperkirakeun umurna ti Sphinx

Nurutkeun Manicheva na Parkhomenkova nyaeta tingkat laut salila tahap kalabrisjké pangdeukeutna ka pangluhurna ges tingkat pucker. tingkat luhur cai laut ogé ngabalukarkeun overflowing tina Nil sarta beungeut cai lila-nangtung. Ngeunaan timing tina patandingan pangdeukeutna waktos sabudeureun 800000 sababaraha taun ka pengker.

Keur naon urang kudu dieu bukti yen anu bertentangan jeung téori konvensional ngeunaan karuksakan disababkeun ku keusik jeung cai. Téori ieu ngritik JA Kulon jeung RA Schoch, anu recalled nu salila loba abad, awak Sphinx urang dikubur di gurun keusik, jadi angin jeung keusik erosi miboga kasempetan pikeun ngalakukeun sababaraha ruksakna Sphinx misterius.

Sanajan kitu, tempat RA Schoch jelas ningali aliran cai disababkeun ku hujan kontinyu, geolog Ukraina ningali efek erosi dibalukarkeun ku langsung situ cai kontak ngadeg taun Pleistosin kana awak Sphinx. Ieu bakal hartosna yén Sphinx Great di Mesir mangrupakeun salah sahiji situs pangkolotna dina beungeut Bumi. Ieu drastis bakal ditunda asal muasal manusa jeung peradaban kieu dina mangsa jauh. Kanyataanna, kami ngadeukeutan ka naon urang nelepon ka rekaman sajarah karuhun urang - Kujang Maya atanapi India.

Sababaraha bisa disebutkeun yen tiori diusulkeun Manichevem na Parkhomenkovem pisan ekstrim, sabab nyimpen Tembok Sphinx dugi aya nurutkeun pamanggih kami no urang. Sajaba ti éta, sakumaha geus ditémbongkeun, dua candi megalitik nu lokasina di deukeutna deukeut ka Great Sphinx anu diwangun ti batu anu sarua. Ieu ngandung harti yén dating anyar tina Sphinx drags monumen ieu ka Sphinx deui ka waktos sateuacan 800 000 sababaraha taun ka pengker. Dina basa sejen, ieu ngandung harti yén dina waktu peradaban kuna dicicingan planét on mana teuing urang teu nyaho. Sadaya ieu, kumaha oge, mangrupakeun Thorn di mainstream ilmiah utama.

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan téhnologi kuna? Ieu gé ngobrol ngeunaan eta kiwari, nu mangrupa. 6.6.2018 ti 20.hodin urang channel YouTube Sueneé Semesta. Urang bakal ngobrol ngeunaan:

  • Mesir jeung résonansi akustik
  • Éta kumaha sabab tiasa dianggo na naon meureun piramida dilayanan
  • The raksasa sarta peradaban punah dimekarkeun di imah jeung di mancanagara
  • mistik spiritual
  • batu gede
  • pendekatan ilmiah dina pilarian pikeun pasipatan

Artikel nu patali

Leave a Reply