Mesir: Dua Colossi of Memnon nu katilu ka pihak nu

15128x 13. 09. 2014 1 maca

Sumuhun, éta. Kabéh indikasi nu nu deukeut jeung ayeuna ampir 18 méter luhur Colossi of Memnon mangrupa patung katilu. Arkeolog yakin yén ieu nu hansip anu ditangtayungan lawang ka kuil kamar mayit tina Agum III di Kom el-Hettan di basisir kulon nu Nil deukeut Luxor.

Senén panungtungan (diterbitkeun di 18.02.2012) éta ngeunaan 15 méteran patung timbangan leuwih ti 250 ton deui erected tur disimpen di sabudeureun 100 méter tukangeun Colossi of Memnon.

Kabéh indikasi anu yén patung katilu éta baheulana ogé sababaraha hiji. sababaraha ieu, kawas Colossi of Memnon, ieu meureun ruksak sarta rubuh dina mangsa hiji gempa sometime saméméh 1200 taun SM. Dina fragmen 2002 tina patung katilu rediscovered, repaired na tumpuk dina unggal lianna. Kusabab 1. Mungkin 2012 patung bakal resmi dibuka keur umum nu dina kasempetan tina konferensi ilmiah wisata, nu ogé bakal dibere prosés réstoran na.

Arkeolog yakin yén patung badag éta mimitina genep. Kahiji, urang kapanggih geus Colossi kawentar Memnon, dina garis kadua, a saeutik kirang kitu. Penjaga di baris katilu éta dina dua lianna tinggi ngan 11 méter. Tembok diwangun tina alabaster.

colossi of Memnon

colossi of Memnon

Patung anu lokasina saméméh ngasupkeun salah sahiji kompléx kuil panggedena di basisir kulon Thebes. Hanjakal, saacan ayeuna urang kudu loba teuing cageur. Wisatawan ukur bisa ningali ruruntuhan tembok yayasan sarta ulang erected sababaraha batu na pilar. Sakabeh aréa geus jalan salila sababaraha taun excavations. Situated dina jalur wisata ti Luxor ka situs astana - Valley tina Kings na Queens.

designation colossi of Memnon Éta modern. Sigana jaman Ptolemaic mimiti Yunani dianggap kalereun dua colossi of Memnon keur desain, komandan pasukan Ethiopian. Memnon, putra Tithonian na Eósy (ngaran Yunani pikeun dewi Parakan) éta pahlawan ti Perang Trojan.

sumber: Wikipedia a Facebook

Artikel nu patali

Hiji Comment ka "Mesir: Dua Colossi of Memnon nu katilu ka pihak nu"

  • Sueneé nyebutkeun:

    Hiji artikel Kuring kungsi nulis deui. Minggu kamari kuring nabrak server, database, jeung ieu téh hanjakalna teu cadangan disimpen. Kuring ngaharepkeun nu versi anyar téh malah leuwih hadé ...;)

Leave a Reply