Bukti hirup dina luhurna pisan

4420x 08. 10. 2019 1 maca

Hiji tim ilmuwan naek Bale Pagunungan di Étiopia sareng mendakan bukti kahirupan. Anjeunna mendakan yén di masarakat anu jauh-jauh jalma hirup sareng cageur dina luhurna anu langkung luhur. Éta kajadian langkung awal ti panginten asalna. Urang parantos terang yén spésiés manusa katelah Denisized nyéépkeun waktos di guha luhurna di China 167 000 taun ka tukang. Nanging, urang henteu terang kumaha jalma-jalma tina spésiés Homosapiens urang tiasa ngalakukeun kalayan naék sareng hirup di tempat nu langkung luhur. Ayeuna, berkat para ilmuwan, urang gaduh ide anu saé. Dina tempat Finch Haver (11 000 suku di luhur tingkat laut), ahli arkeolog Cologne Götz Ossendorf sareng rekan-rekan na nunjukkeun bukti ngeunaan padumukan manusa.

Bukti hirup dina luhurna pisan

300 tina saung batu anu aya tanda-tanda ayana ayana seuneu nunjukkeun yén jalma-jalma parantos dugi ka rébuan taun, sanaos gunung anu langkung luhur atos masih bahaya pikeun jalma anu dilengkepan. "Hypoxia (kurangna oksigén dina awak *) dina tingkat luhurna parah wates unggal aspék kahirupan manusa, utamina lamun digabungkeun sareng stress sanésna sapertos hawa rendah sareng robih, ariditas sareng tingkat radiasi UV anu langkung luhur."

Tapi ieu henteu ngeureunkeun jalma supados langkung luhur. Ieu mangrupikeun pertama kalina sakitar 47 000 sababaraha taun ka pengker - para ilmuwan tiasa ngarobih inohong ieu ku nganalisa sésa-sésa batu bara dina guha. Janten sigana jalma-jalma ieu bener-bener subur di gunung, janten aranjeunna cekap sumber pikeun ngawangun naon anu bakal urang rujuk dinten ieu salaku tempat anu tiasa didamel, dimana kelompok ageung - 20 ka jalma 25 - sare, siap-siap tuangeun, ngahasilkeun alat-alat, sumber daya anu diimpor, sareng sajabana. ”Langkung kagét deui yén jalma hirup sapertos kieu nalika gunung ditutupan és.

Sumber diperlukeun pikeun hirup

Di tempat anu sami, jalma biasana pindah ka luhurna gunung nalika gunung ditutupan és. Tapi, daérah ieu béda. Di dieu jalma cicing. Sanaos aya és dimana waé, éta ogé haneut, ngamungkinkeun lebur sareng sumber cai. Situs ieu ogé beunghar ku panitén gunung berapi, anu tempatna nyieun alat sareng pakarang. Éta tuangeun nyaéta kadaharan botak ogé Rodent.

Rodent ageung

Ku mendakan ieu masihan urang ngarep yén penemuan-penemuan arkéologis penting kapendak tiasa henteu ngan ukur di dataran luhur tapi ogé di tempat-tempat pangluhurna di Bumi.

Artikel nu patali

Leave a Reply