Dr Zahi Hawass: sakongkolan rasiah di tukang Egyptology (. 1 Bagian)

11565x 23. 09. 2016 1 maca

Sababaraha excavations clampdown di loba situs arkéologis di Mesir jeung sikap kontradiktif Dr. Zahi Hawass (Egyptologist) Ayana torowongan sarta cavities di Giza nyarankeun yén aya sababaraha agenda disumputkeun jalan.

10 sababaraha taun ka pengker tilu buku nyadiakeun tinjauan tina controversies wewengkon Giza jeung Piramida -Gíza sakurilingna: The Kaleresan (kaleresan éta ku Chris Ogilvie-Herald jeung Ian Lawton) The Stargate konspirasi (Lynn Picknett jeung Clive Pangeran) jeung rusiah Kamar (Rusiah Kamar ku Robert Bauval).

Patarosan konci éta naha aya naon chamber kapanggih atanapi ngahaja concealed, boh di jero atawa di deukeut piramida Sphinx. Dina dékade saméméhna, suku di wewengkon ieu dibalikeun, sabagean berkat Teori Robert Bauval jeung Graham Hancock tur mecenghulna jenis petikan dina bagian inaccessible tina Great Piramida. kapanggihna ieu dijieun dina 22. March 1993 robotic insinyur Jerman Rudolf Gantenbrink salila instalasi sahiji sistem AC. kapanggihna éta nyababkeun sababaraha dugaan, tuduhan jeung invective yén kalawan mecenghulna Milenium anyar lalaunan layu.

Sigana anu Kiwari minat Rahasia Mesir kuno geus nyirorot jeung aya pamadegan gencatan senjata. Tapi sanggeus ngobrol jeung urang di sawah jeung di luar eta timbul gambar sagemblengna béda. Meureun balik carana ngawasan éksténsif ieu Agung Déwan antiquities - Agung Déwan antiquities (SCA), hususna Dr Zahi HawassAnu Sekjen na saprak 2002. Loba arkeolog Mesir ngajawab yén organisasi maréntah ku kadali dictatorial, tapi éta ngan ujung tina gunung es fitnah, embezzlement na meureun hal badag. Pikeun sapuluh taun, sigana, taya sahijieun nyerat ngeunaan eta, tapi kaayaan geus sahenteuna jadi goréng saperti di 1999.

The Agung Déwan antiquities Ieu mangrupa bagian ti Departemen Kabudayaan Mesir sarta tanggung jawab pelestarian, panyalindungan jeung peraturan anu patali jeung sakabéh antiquities na excavations arkéologis di Mesir. Salila dékade panungtungan panempo tipi mun yakin yén aya ngan hiji Egyptologist, sarta jalma nu geus Dr Hawass. Dina bebeneran, Hawass téh leuwih resmi ti hiji ahli ngeunaan jaman baheula; salah malah bisa disebutkeun yen lamun maranehna bakal boga cukup waktu mingpin excavations, anjeunna teu bisa nedunan tugas di kantor. Tapi éta kaméra tipi geus sagampil pikaresepeun sakumaha renget ka terang. Hawass nyaéta inohong kontroversial. Anjeunna di puseur contention di 1990, sarta tetep aya kiwari, ayeuna di Mesir tinimbang mancanagara.

Numutkeun Robert Smith, anu nulis biografi Edgar Cayce, Hugh Lynn Cayce dikabarkan (EC putra pangkolotna) ngadawuh: Kuring eweh beasiswa di University of Pennsylvania dina widang Egyptology, pikeun ménta PhD a. Kuring eweh beasiswa ngaliwatan mangrupakeun jalma anu dina dewan beasiswa Fulbright. Hawass hal resolutely refuses, sanajan éta unquestionably leres yen Hawass ieu ngaku ka University of Pennsylvania beasiswa.

acara mancanagara

Bari dulur ieu ningali aya, aya organisasi sejen - ARCE (Panalungtikan Center Amérika di Mesir - Amérika Panalungtikan Center di Mesir), anu overlooked na sigana ngan paling narik senar. Hiji sumber ngahubungi keur kaperluan tulisan artikel ieu nyatakeun: "Kami nu nganjang sering ka Mesir, sarta iraha kuring ngobrol jeung pajabat pamaréntahan biasana teu resep Hawass. Aya loba arkeolog di Mesir, anu ngalakonan hiji pakasaban alus teuing. Saha anu kadatangan Mesir jeung Egyptology museur, ngakuan eta di glance kahiji. Hijina masalah nyaeta Hawass na SCA nu. Naha? Kusabab Hawass ieu deployed ka Mesir ku asing tangtu, keur waktu anu pohara lila. Aranjeunna milih goblog, flattered anjeunna, eweh judulna ku ARCE. Tapi anjeunna ngan wayang mangrupa ". Patarosan urgent of naha éta kénéh sumber a ngadawuh: "Ku alatan éta, mun rusiah maranéhna teu meunang kaluar, sarta ogé ngabogaan posisi arkéologis pangalusna. Hawass tetep aya ngan kusabab anjeunna weruh kumaha ngagunakeun nasionalisme. Kuring ngadangu eta unggal dintenna nyebutkeun sabaraha asing ukur rék ngarampog Mesir sarta monumen milik Mesir. Ieu palinter, sabab nyiptakeun gambaran yén gelut pikeun Mesir, sarta moal kadorong kaluar tina posisi maranéhanana. " sumber éta ogé ngomong: "SCA minuhan pesenan tangtu asing tur mantuan ngajaga kapentingan maranéhanana." Kanyataanna, sanajan eta bisa sigana yén Mesir anu dikadalikeun ku nagara sorangan, appearances bisa deceiving.

Organisasi nu metot senar anu Panalungtikan Center Amérika di Mesir ARCE. Website ARCE nyebutkeun: "Sanggeus ARCE kasuksésan hébat anggap we hubungan kami jeung Déwan Agung tina antiquities (SCA) di handapeun naungan Departemen Kabudayaan Mesir, tanpa saha karya urang moal bakal tiasa. ARCE dianggep salaku pangdeudeul utama dipaké pikeun mantuan Mesir langsung di usaha na pikeun ngawétkeun cagar budaya ". ARCE diadegkeun dina 1948 "Konsorsium sahiji lembaga atikan jeung budaya". jeung organisasi nekenkeun yén niat nyaéta nguatkeun dasi budaya Amérika-Mesir sarta hususna nyieun hiji rojongan resmi pikeun siswa Amérika Kalér di Mesir.

Éta metot yén ramatloka ARCE nagara salajengna: "Kalayan bantuan sarta pangrojong ti Departemen Propinsi AS di 1962 ARCE robah organisasi internal na kana konsorsium langkung terstruktur. Hatur nuhun kana ngadistribusikaeun jeung massana kontrol ngaliwatan dana 500000 USD Hukum Public 480 (Food pikeun Peace). "

Sanajan sigana nu ARCE cooperate jeung Departemen Propinsi AS, salah sahiji bisa menta naha ARCE ieu dipaké atawa misused pikeun tujuan pulitik lianna kalayan hal pikeun pikaresepeun kaliwat pulitik antara Wetan sarta Kulon di Mesir.

satelit dinten ieu téh bisa nyieun analisa géologis pisan hade beungeut cai. Ogé dipaké ku pausahaan swasta jeung milari pakaya mineral -. Misalna Minyak.
Bari nulis artikel ieu, kuring ngahubungi hiji sumber, anu ngaku yén SCA nu narima rutin ti NSA (Badan Kaamanan Nasional AS) peta ngandung émbaran on naha, sarta lamun sagala anu kapanggih wae, di sababaraha spasi underground di loba tempat.

Sababaraha poé ka 11. Meureun, pamaréntah Mesir liwat Menteri Kebudayaan Farouk Hosni (boss Hawassova) ngumumkeun yén Panalungtikan dipigawé maké imagery satelit, dikonfirmasi ayana 132 situs arkéologis nu teu acan dibuka.

Sanajan Mesir boga memang sababaraha satelit dina orbit sabudeureun Bumi, Hosni henteu nangtukeun sumber tina poto. Éta ngan saukur nyatakeun yén proyék photographing monumen ngaliwatan satelit ieu dilaksanakeun migawé bareng kalayan Otoritas Nasional Mesir pikeun Jauh Observasi jeung Élmu Spasi (NARSS) a Mubarak Kota keur ilmiah Panalungtikan (Mubarak Kota keur ilmiah Panalungtikan) foto hawa sarta pangukuran permukaan laser.

Dr Zahi Hawass: sakongkolan rasiah dina Egyptology tukang

bagian séjén séri

Leave a Reply