Naon Hartana Consumerism Maksudna?

9799x 10. 07. 2019 1 maca

Kalayan éksprési consumerism urang sering sering sering dipaké dina diskusi, jihi média, tapi ogé di urang sapopoé. Ista dianggap "kutukan" tina dinten anu ayeuna di mana urang hirup. Asta saolah-olah urang kaleungitan nilai nyata sareng ditéang kabagjaan dina konsumsi barang-jasa. Tapi ieu teh bener kasus?

  • Kalayan nyirian "Jalan jalan Economkonom Amérika jeung sosiologi Thorstein Veblen sumping di 1899. Economicta ékonomi pamadegan yén mésér sareng ngadamel barang-barang mangpaatna pikeun masarakat. Sanajan kahayang pikeun barang sareng jasa salira teu meryogikeun kabutuhan parantos aya dina unggal sajarah, penalaran langsung mangaruhan konsékuansi tina revolusi industri.
  • Nalika mesin sarta organisasi gawé anu dipingpin Dina ahir abad ka-19 pikeun ningkatkeun produktifitas, barang-barang parantos janten langkung diaksés. Veblen noticed ngaronjatkeun paménta pikeun barang parantos tina perbaikan dina kaayaan kauangan sareng daya beuli munculna kelas tengah jeung luhur di ,ropa, anu tungtungna ngajantenan manéhna ngakuan éta pausahaan anu bade meakeun barang kusabab konsumsi sorangan.
  • Consumerism numbu raket s Veblen Konsep konsumsi spektakuler, dina alesan pikeun ngagaleuh barang sareng jasa sanés aya dina bununa, tapi dina sawatara némbongkeun kabeungharan sareng status sosial.

Konsumsi spektakuler

Konsumsi spektakuler = akuisisi barang sareng jasa kanggo tampilan anu aya jaya atanapi status. Veblen dina bukuna Teori Kelas Dianggurkeun (1899) Nunjukkeun fitur jelas kelas luhur telat abad ka-19 anu nembe dijieun sareng kelas menengah muncul dina abad ka-20, anu ngumpulkeun barang sareng jasa méwah pikeun tujuan jelas, anu ningalikeun pamor, kabeungharan sareng status sosial.

  • Maksudna aya pikeun ngabébaskeun ieu kontras kanggo mésér barang sareng jasa kusabab artos sorangan atanapi tujuan anu sanésna. Hal metot nya éta pamakean spektakuler tiasa lumangsung di unggal kelas sosio-ekonomi, ti tohjar sareng tokjar pangbadagna. Kasebut anu dimaksudkeun dina status sosial tiasa waé di bumi mana waé kamungkinan aya. Lamun urang fokus dina unsur "konsumsi", lajeng Konsumsi spektakuler anujul ka mangrupakeun akusisi sareng tampilan barang barang anu sanes leres sareng utamana masalah kelas menengah sareng luhur, anu teras nyetél pola paripolah sosial sareng konsumsi anu nurut batur.
  • Konsumsi spektakuler nyangking disebut "Pajak méwah"anu nambahan harga barang sareng jasa éta éta fungsi utamina salaku démo ngeunaan pangaruh pikeun mengendelkan untung na ngistribusikeunna kabeungharan kalayan saeutik rugi pikeun pamakénaanu mésér kusabab posisi maranéhanana henteu kusabab kedah.

Jalan hirup mana malah salajengna sarta nyarankeun yén seueur pikeun anggota masarakat pikeun mancét dina belanja konstan sareng konsumsi, henteu kusabab ngajaga status sosialna, tapi ogé sabab supaya perekonomian ekonomi ékonomi, nyumbang kana ngembangkeun barang konsumén. Dampak konsumenisme dina masarakat barat-nagara parantos ngabalukarkeun ngembangkeun bisnis kuat sareng ekonomi raksasa, tapi ogé ningkat kana gumantungna kana kiridit sareng hutang.

Wawancara sareng Marcela Hrubošová on Finance for RAdost

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Marcela Hrubošová: Digambarkeun dina bisnis sukses

Buku ku Marcela Hrubošová Digambarkeun dina bisnis sukses mawa anjeun tempoan sagemblengna unik sareng komprehensif ngeunaan naon bisnis téh. Buku téh sakola usul "curang lambaran": ngandung sadaya hal-barang anu penting anu peryogi kauninga tur terang pikeun sacara suksés lulus ujian "bisnis sorangan" terasrasakeun sadaya prosés na.

Digambarkeun dina bisnis sukses

Artikel nu patali

Leave a Reply