Naon kajadian ka lalaki lamun serangga ngaleungit

10374x 18. 04. 2019 1 maca

Naon bakal robah lamun Bumi henteu hiji serangga? Pisan. Firstly, pangeusina urang téh distinctly gampang, saprak mung beurat total ngeunaan sireum sorangan ngaleuwihan beurat sadaya umat manusa.

Bug dina bahaya

Entomologist Robert Dunn ti Universitas Propinsi Sulawesi Tenggara nyebutkeun yen paling spésiés satwa nu maot geus kaliwat jeung ayeuna aya di ujung punah, asalna tina jajaran serangga. Sanajan dipikawanoh pikeun leuwih ti hiji juta wawakil kelas ieu, para ahli satuju pamadegan yén aya hiji jumlah badag spésiés sakumaha acan kapanggih. Dumasar empiris nganalisa aranjeunna nurutkeun kahirupan maranéhanana di bumi ngeunaan sapuluh kvintilionů. Sanajan rupa luar biasa ieu Robert Dunn takwa yén geus 21. abad ka urang saksi total leungit spésiés paling dipikawanoh serangga.

Ieu nujul kana sababaraha survey, nurutkeun nu ratusan rébu spésiés lengkep bisa ngaleungit dina kursus di lima puluh let.Je hareup urang utamana ngahiji jeung salasahiji dampak manusa dina lingkungan jeung iklim robah. Jumlah serangga diréduksi berkat gelut sasaran maké genetik jeung kimia "pakarang". Dianggap téhnik microbiological paling éféktif anu ngalibatkeun inféksi hama husus ku virus atawa bakteri, bareng jeung aranjeunna, kumaha oge, aranjeunna maot artropoda jeung invertebrata lianna.

Naha aranjeunna sieun

Loba teu resep serangga jeung malah ku anjeunna jeung sieun urang nalangsara ti phobia ieu, kumaha ogé, can kaharti. Numutkeun World Health Organization, kurang leuwih 18% tina sakabeh kasakit dipikawanoh pakait sareng anjeunna. Anceman pangbadagna anu reungit nu nyebarkeun malaria, demam berdarah jeung muriang konéng. Aranjeunna jawab pupusna 2,7 juta jalma sataun. Ngagunakeun statistik spesialis gawé bareng poténsi resiko nu Kaséhatan Organisasi urang Dunya, nu raises salah sahiji atawa tipe séjén ngeunaan serangga.

Contona, saré panyakit, anu distributes laleur tsetse, mangrupakeun bahaya fana ka lima puluh lima juta jalma. Leishmaniasis geus dikirimkeun ku reungit, anu ngancam tilu ratus lima puluh juta jalma sarta ngeunaan saratus juta Amerika Latin dina resiko keur kainfeksi panyakit Chagas 'bug getih-nyusu ti subfamili Triatominae. Sareng ieu anu ngan mangrupa pecahan pangleutikna ti daptar panjang. Di Bumi, resiko saperti anu kakeunaan ngeunaan dua sarta satengah miliar jelema unggal taun sarta boga bug "jawab teh" pupus dua puluh juta urang.

efek domino

Di alam, aya aturan stenofágie ketat. Ieu diwangun dina kanyataan yén spésiés tinangtu sato boga tipe husus diartikeun jelas dahareun jeung leungit serangga lajeng endangers sakabéh ranté dahareun. Lamun bener disappears, dewan pangaruh ripple destructive pikeun sakabéh dunya sato. Numutkeun itungan tina Amérika Entomologist Thomas Erwin bakal punah unggal taun ti saratus ka sarébu spésiés sato, mimitian ti lauk, manuk na spiders. Geneticists téh yakin yén aranjeunna tiasa nyintésis suplemén dahareun nu ngaktipkeun konservasi diversity biologis.

runtah organik

Tanpa serangga, bakal aya nekrofágie - unsur pelindung dina siklus kahirupan organik tina biosfir geus kungsi pentingna utama dina ngolah excrement sato. Ngan serangga kayaning flies, dung-kumbang jeung rinyuh eupan kana tai. Mun aya moal, teras leuweung, stépa sarta médan keur lima nepi ka sapuluh taun, katutupan ku lapisan kandel runtah sato, anu di lingkungan ieu, tangtu, ngancurkeun tutuwuhan jeung salajengna sato. Tur éta acan ngeunaan lamunan nu. Hiji situasi sarupa ieu observasi dina pastures Australia dina pertengahan 20. Abad, nalika aya ngiles alesan kanyahoan, dung-kumbang.

Tutuwuhan jeung serangga

Mun ceases pollinators serangga ti alam tetep mung angin jeung manuk. Di dunya tutuwuhan ngawitan lumaku spésiés timer pollinating. Di sisi leuweung tumuwuh lolobana conifers, dina widang na stépa tutuwuhan taunan. Leuweung bakal ngeureunan sarta ngurangan jumlah tutuwuhan. Tanpa serangga, bakal aya masalah nyata. Kusabab pabrik disappears, bakal aya cukup dahareun pikeun sapi, daging pamustunganana jadi ngeunah jeung wangunan tina diet manusa bakal robah nyata.

Dina raraga neangan payun waktu jeung nyiapkeun kamungkinan gangguan geus néangan geneticists tutuwuhan timer pollinating sarta insinyur nu ngembang drones pikeun pembuahan. Situs of Universitas Harvard Kami ngabejaan yen robot nyiruan anu kudu. Harga kadaharan lajeng bisa make nuhun RoboBees kedah ningkatkeun ku 30% - dibandingkeun jeung pembuahan alam ku palebah. Dina mangsa nu bakal datang, mahalna harga pikeun pembuahan jieunan sahingga bisa jadi salah sahiji faktor sejen widening celah di antara jalma biasa jeung "miliar emas".

Artikel nu patali

Leave a Reply