Cina: misterius guha kompléks Longyou

9198x 27. 06. 2015 1 maca

A misteri nu terus reueus pisan élmuwan ti loba disiplin nu Longyou guha, ayana deukeut kampung Shih Pei-Chun ukur di propinsi Cina tina Zhejiang. Ieu kota underground misterius kalawan 36 kamar guha, sasak batu jeung pools ieu rightly dianggap salaku heran kadalapan dunya. Acan keur loba abad eta murag kana oblivion na ukur di 1992 ieu ngahaja manggihan hiji villager lokal panasaran. Saprak harita, guha nu ngangkat deui patarosan ti waleran nyugemakeun.

1. Kumaha bisa tukang kuna ngalengkepan?

Ukiran kana rélatif teuas siltstone guha deui ka jero ngeunaan 30 méter boga pinding lempeng tur ceilings, nu dirojong ku pilar batu luhur. Hal ieu dipercaya yén mun hal kawas kieu bisa lumangsung, éta kudu ditambang ampir juta méter kubik batu! Élmuwan ngitung yén sahenteuna beurang jeung peuting pikeun sahenteuna genep taun kungsi dianggo sabudeureun sarébu jalma. Tapi maranéhna tumut kana akun ngan teuas kuli manual sarta henteu kaasup aranjeunna, teuing alus, hade jeung simetris guha dipapaésan. Volume pagawean aub jeung éta dina kanyataanana malah leuwih gede.

1-Longyou-Grotto-Gua-Complex

Guha kalayan dinding ukiran sarta ceilings, kolom jangkung tur staircases batu pisan lega, terjal jeung ngandung loba struktur husus.

2. Naha aya henteu ditulis laporan?

Euweuh sahiji peneliti boga pamanggih naon hartosna teknis jeung métode dipaké ku tukang lajeng, saperti dina guha ieu kapanggih ngayakeun poho alat. Ogé nowhere mun kapanggih moal tanda sagala aktivitas pangwangunan, sanajan aya NGAMANIPULASI juta méter kubik batu. Ieu oge aneh nu kitu kompléks badag, anu konstruksi éta jumlah tremendous gawé sarta kapaksa nyandak sababaraha taun, teu gugur di salah sahiji sumber sajarah pernah disebutkeun!

1-7-Longyou

Kolom anu luhur leuwih 10 méter.

3. Naha sagala guha tur taliti dihias ku pola anu sarua?

Tiap guha gede nyaeta handap ti siling katutupan disusun dina garis paralel ukiran dina interval nu sarua jeung tepat dina unggal témbok sarta tihang batu. Kalawan hal kawas anu meunang kudu ngalibetkeun loba karya, kakuatan maskulin jeung jam sajajalan. Tapi naha? Anjeunna kagungan decor seragam ieu sagala symbolism? Hiji-hijina hal urang terang aya anu pola nu sarupa ogé dipapaésan karajinan kapanggih di wewengkon sabudeureun, anu balik deui ka 500 800 taun saméméh Al Masih.

1-5-Longyou

Di guha, aya sababaraha situ underground jieunan.

4. Naha tasik?

Nalika guha nu munggaran kapanggih, nya ditambahan wewengkon banjir ku cai nu nangtung aya meureun periode pisan lila. Ngan sanggeus éta cai ti guha nu junun solokan, éta ieu kapanggih yén éta téh lain situ alam sarupa nu kapanggih di wewengkon padeukeut jeung nu locals nelepon "balong aya dasarna". Éta pisan jero jeung lauk di aranjeunna sacara harfiah abounds. Tapi di situ lauk guha sarua jero geus kapanggih acan, sarta atawa tuh sagala tanda lianna ngeunaan kahirupan akuatik. Sanajan cai di danau éta sangkan jelas yen eta ieu jelas katempo dina pisan handapeun!

1-6-Longyou

Sajauh, ukur dua guha diaksés. Batur anu overwhelmed leutak, sarta Cina nu dipake dina cleanup nu.

5. Kumaha éta yén guha nu dilestarikan kitu ogé?

Bari bentang sabudeureun ditandaan dina abad panganyarna sababaraha banjir, calamities na perang, struktur guha bawah tanah tetep sanggeus dua millennia kacekel! Anjeun moal manggihan sagala tanda runtuhna, teu tumpukan puing atawa ruksakna sejen, nu alatan kanyataan yén dinding anu gedung guha ipis ngan 50 sentimeter, hal luar biasa. The hiasan tina tembok geus jadi garing sarta jelas sakumaha lamun batur guha diwangun kamari!

1-8-Longyou

Sababaraha alesan sugan ieu rencanana pikeun nyambungkeun rupa guha.

6. Naon pagawe di shone karya nalika anjeunna teu make seuneu?

Kusabab dina naon jero éta guha téh kapanggih, maranéhna miboga tukang kuna pikeun nuntut na tepat karya hal caang maranéhanana. "Aranjeunna mibanda aya lampu, sabab lawang pisan leutik, jadi cahya panonpoé anu ngan bisa nembus kana guha nu aya di sudut nu tangtu sarta waktu nu tangtu. Nalika anjeunna patepung deeper kana guha, nu lampu dimmed tur handap guha nu boro bisa ningali nanaon, "ceuk profesor ti Tongji Universitas, Jia Gang. Tapi ku waktu dua rébu taun ka tukang, urang terang carana terang wungkul ku obor. Di guha, kumaha oge, aranjeunna kapanggih aya tanda seuneu atanapi roko.

1-4-Longyou

Sababaraha yakin yén spasi underground dijieun ku mahluk luar angkasa.

7. Naha teu nyambung guha?

Oddly, kabeh guha 36 nyertakeun wewengkon ngan hiji kilométer pasagi. Alatan sapertos kapadetan tinggi, jeung thinness tina tembok jadi guha a strikingly sarupa, nya éta panasaran nu teu numbu. Sabalikna, sigana yen niat aslina éta ngawangun tukang maranéhanana anu dipisahkeun. Tapi kami henteu terang alesanana naha.

Longyou-1-2-guha

Éta aneh nu di Cina jeung 5 sarébu taun budaya kuna geus jadi karya pangwangunan signifikan ieu poho.

8. Anu diwangun aranjeunna?

Sababaraha élmuwan geus ngaku yén éta téh teu mungkin jeung teu asup kaakal mun boga tugas buta kana sukarela dimuat désa biasa. Ngan hiji pangawasa perkasa tina kakuatan atawa grup bisa ngatur proyék ieu mammoth, nu di no way saingan Tembok Besar Cina, diwangun ku kaisar Cina pikeun membela nagara maranéhanana. Tapi boga nyekel hiji. Mun kaisar ieu maréntahkeun pangwangunan teh naha eta mana, taya catetan ditulis?

1-3-Longyou

gua oge loba tembok batu pisan kandel. Naha teu dipiceun jeung gantina kasésa di tengah gedung badag?

9. Kumaha teu aranjeunna ngahontal akurasi misalna?

The guha nu perenah, gaya jeung decor incredibly sarupa. Éta nyandak wujud gedung badag kalawan sababaraha kamar leutik, nu dicirikeun ku tembok sarua jeung sarua kandel kalawan edges na juru béda. Di dieu guha anu dipisahkeun tina saling, jadi tukang teu bisa ningali naon maranéhna gawé barengan batur. Tapi, lamun nu témbok smashed garis ukiran dina tembok bakal jadi sajajar jeung unggal patali séjénna, jadi akurat. tukang batu ieu diperlukeun parabot ngukurna maju. "Éta kapaksa kudu sababaraha gambar dicirikeun ku ukuran jeung lokasi spasial sarta jarak antara guha," nyebutkeun Yang Hongxun tina Radén Institute of Cina Akademi Élmu Sosial.

1-longyou2a

Lawang anu sempit tur spasi bawah tanah anu sahingga hartina pisan dimly

10. Naon kompléks guha sabenerna dilayanan?

Sajauh, taya nu ahli anu kajawab sual vital ieu, euweuh jawaban ngayakinkeun. Numutkeun sababaraha, bisa jadi makam Kaisar kuna atawa fasilitas pamaréntah rusiah atawa gudang badag. Tapi nowhere maranéhna teu kapanggih sésa-sésa manusa jeung alat funerary, sarta henteu ngambah dijajah wewengkon ieu. hipotesa sejen nyaeta yén ditambang mineral jarang, tapi éta anéh éta sakabéh guha nu jadi persis dipapaésan. Tungtungna, éta ieu diklaim yen kaisar ka spasi bawah tanah pikeun nyumputkeun satuan militer maranéhanana, sanajan ti murka nu tani doraka kapayun concealed yén militér ieu Nyiapkeun pikeun perang. Tapi teori ieu contradicts kanyataan yén komplek teu diwangun kiwari, tapi pangwangunan na diperlukeun sababaraha taun. Sajaba - na ieu sakabeh hal anu paling prodigious - mana di guha nu no ngambah aktivitas manusa!

1-Longyou-Caves2

guha misterius manjangkeun ti 29 39 ° '34 "pikeun 29 47 °' 7" lintang kalér sarta hijina klaster guha kapanggih dina 30 ° lintang kalér.

garis Mystic

Nyieun urusan parah, aranjeunna sumping ka bit urang jeung záhadologové anu noticed nu guha nu perenahna deukeut ka 30. derajat Lintang kalér, dimana sakabeh puseur peradaban kuna, piramida Mesir, Noah urang Ark, Himalaya atanapi hiji Triangle Bermuda disarengan misterius!

Artikel nu patali

Leave a Reply