Lalampahan ka Bali (4 Bagean.): Tanah Lot - upacara nyoko didinya jeung kopi perkebunan

6468x 11. 01. 2019 1 maca

Urang anjog di Bali ngan dina hiji waktu lamun kamajuan sapanjang sabtu minggu (SONE) rites jeung upacara nu lumangsung di dieu ukur dua kali sataun na anu dirarancang utamana keur locals. Strangers maranéhna teu normal mibanda aksés. Urang junun ngolo-ngolo pituduh nyandak urang ka hiji tempat sapertos sanggeus kabeh rabi. Aranjeunna nelepon anjeunna Tanah Lot (mapa) Jeung nya 25 km ka basisir kulon ti Denpasar (ibukota Bali), dimana kami drove ngeunaan sajam ku mobil.

Nalika kami diparkir tur dimimitian leumpang salajengna handap basisir, ieu bener seru pikeun kuring sarta indescribable. Panongton flowed sabudeureun urang pribumi anu dipingpin ka hijina tempat di tepi Pulo Bali. Di tungtung nyaeta daratan luhur: - atawa rada hiji pulo leutik di mana aya hiji guha di luhur kuil nya. Urang kapaksa Wade liwat ampir suku cai, aranjeunna ngagaduhan ka guha. sanajan Pulo cai uyah bypassed ti laut, éta naék ka cinyusu tawar. Hal ieu dianggap suci jeung ubar. Dina eta urang dikumbah suku, sarta ngagaduhan rohmat neruskeun perjalanan ka hareup. Ritual sabenerna lajeng proceeded ka kuil di luhur urang, ti nu ti kajauhan datang chanting of mantras jeung kakuatan rasa pasrah utter.

shaman lokal ieu kaget di naon nuju kami lakukeun - raray bodas abdi Eropa! :) Leungit, cinta urang na seuri ritually purify cai, menyan jeung béas rahayu dina panon katilu. Ieu keur kuring jurus anu pohara kuat, sarta kuring ngarasa trembling awakna malah kiwari, sakumaha kuring nulis garis ieu. Ieu kawas anjeun ngalakukeun dina momen anu dileupaskeun aliran cinta jeung harmoni nu ngaliwatan awak. Bener kuat!

Kuring indit deui ka lawang kuil pikeun guha mana tanda kiblat proclaiming Ularsuciharti naga suci. Jero guha miboga sababaraha oray hirup nu nyokot shaman lokal sarta manggil aranjeunna ngan salila upacara. Lokal aranjeunna datangna jeung nanya berkah maranéhanana. Kuring ngumpulkeun kawani na buka ku riungan batur. Deui, kuring ningali dina panon ti shaman slight heran, kumaha mungkin yen moal aya jalma "Čeko" ... Naon pribumi lokal geulis pisan, aranjeunna bisa ngaktipkeun jero pinuh miboga seuri jiwa.

Kuring keur wanti kuring noél oray. Deui, kuring ngarasa surge pisan sengit énergi anu permeates sakabeh awak kuring .... woow!

situs ieu téh salah sahiji genep monasteries utama di Bali. Lokal anu dianggap sakral sabab nurutkeun tradisi maranéhanana ngahormatan ku loba dewa jeung dewi sagara. Bait Allah geus dianggap Hindu Bali.

Nurutkeun kana informasi kuring narima, tempat nu kapanggih dina 16. abad ka biarawan Danghyangem Nirarthanem datang ti Jawa nu duanana. legenda satempat ngabejaan yen biarawan kungsi kasampak dina impian pikeun ngawangun tempat dimana kuil keramat Bali Tanah Lot. Ngaran hartosna Bait laut sarta lahan. Ieu ieu diwangun dina luhureun batu jagged kaluar basisir jeung aya ukur bisa diasupan di pasang low, nu lumangsung jalur batuan jeung keusik. Locals disebutkeun yen eta ditangtayungan ku oray venomous hideung leutik sarta naga laut bodas.

Dina pikiran kuring, Kuring ngajalankeun sirah nu didieu uninvited meureun ngan hayu balik. Beuki Kuring keur ngahormatan anu kuring jeung spolucestovatelům kuring dibéré kasempetan.

Masih fits apal nyebutkeun yen mun turun di dieu. Dina situs ieu kudu balik nondevotees pasangan megatkeun up lantaran disebutkeun ...;)

Ngeureunkeun on perkebunan kopi luwak

pungkal speckled alias Luwak

dina basa Inggris Luwak Kopi, Lajeng dina basa lokal Kopi Luwak sarta sanggeus urang luwak kopi. kecap kopi hartina Indonesian kopi a Luwak Luwak is nami sato galak, anu ilmuwan sebutkeun pungkal speckled. Eta eupan dina buah tina tangkal kopi ti mana spends ukur bubur na kacang dikaluarkeun bareng jeung tai. énzim Protéase dina saluran pencernaan sato ngabalukarkeun kacang finer mangtaun rasa kurang pait. Kopi Luwak nya salah sahiji jenis paling mahal tina kopi. Taunan ngahasilkeun sadunya ngan ngeunaan lima ratus kilogram, harga per kilogram nyaeta ngeunaan hiji sarébu dollar AS (ngeunaan CZK 22000 / kg).

Kuring uninga yen sabagian grup lingkungan anu protesting ngalawan cruelty Luwak. Kuring meunang ningali sababaraha aranjeunna dina tatangkalan, sarta sahenteuna di perkebunan ieu katempo boga kabebasan maksimum sarta kamerdikaan.

Perkebunan dipelak sajaba luwak kopi loba jinis tea. Kuring kungsi kasempetan secukupnya duanana.

Ngabandingkeun Budha sarta Hindu

Paling Hindu nyembah ka ungkapan countless persatuan ngaliwatan sakabeh riungan ngeunaan dewa jeung déwi, anu, numutkeun sababaraha sumber leuwih 300000. sorts ieu tina dewa jeung dewi incarnate-incarnate kana arca, candi, gurus, walungan, sato jeung sajabana Brahma teu salah ku Allah, tapi rada prinsip persatuan pamungkas. Hindu tingali posisi maranéhanana dina dasar kahirupan ieu karya maranéhanana dipigawé dina hirup geus kaliwat. Mun lajeng lampah maranéhanana éta jahat dina kahirupan ieu tiasa ngalaman kasusah badag. Sami lumaku sabalikna ... Nu jadi tujuan Hindu nyaéta bebas tina hukum karma ... tina reinkarnasi neraskeun.

Aya tilu cara mungkin pikeun ngeureunkeun siklus ieu karma: 1. jadi lovingly devoted kana sagala manifestasi a Allah atawa dewi; 2. tumuwuh dina pangaweruh ngaliwatan tapa sahiji Brahman (oneness) ... mun nyadar yén kaayaan dina kahirupan henteu kanyataan yén diri mangrupa ilusi jeung ngan Brahman nyata; 3. bunuh ka sagala rupa upacara kaagamaan sarta ritual.

Dina Hindu salah bisa kalawan bébas milih cara anjeunna hayang dianggo nuju kasampurnaan spiritual. Hindu ogé boga katerangan mungkin keur ayana sangsara na jahat di dunya. Numutkeun Hindu a sangsara baé pangalaman, naha éta téh panyakit atawa kalaparan atawa musibah, manéhna bisa, kusabab amal jahat maranéhanana biasana dicokot jadi salila hirup kaliwat. Ieu nepi ka jiwa nu hiji poé leupas tina siklus of rebirth sarta manggihan ketenangan.

Buddha mimitina ngaranna Prince Siddhartha Gautama. Cai mibanda akar na ngan di dunya Hindu.
Budha ulah nyembah naon dewa atanapi ka Allah. Jalma di luar Budha mindeng mikir yén Budha ibadah Buddha. Sanajan kitu, Buddha dirina pernah ngaku jadi Gusti, sarta Budha nampik pamanggih sagala kakuatan gaib. semesta ngoperasikeun ku hukum alam. Kahirupan geus katarima salaku senar tina nyeri: nyeri ngalengkepan kalahiran, gering, tilar dunya, jeung duka kontinyu jeung asa. Paling Budha yakin yén lalaki liwat ratusan atawa rébuan reincarnations anu mawa sagala sangsara. Sarta naon ngabalukarkeun reinkarnasi kahayang manusa pikeun kabagjaan. Ku kituna, tujuan unggal Budha nyaeta mun purify haté anjeun sarta nyerah kabeh kahayang. Hiji kedah abandon sadayana pleasures sensuous, sadaya jahat, kabeh sedih teh.

(@ 07.01.2019 22: 09 Bali)

Lalampahan ka Bali

bagian séjén séri

Leave a Reply