Nalika Kalki Destroyer turun, wahyu dimimitian

3088x 14. 11. 2019 1 maca

Kalki dipercaya yén nalika umat manusa parantos parantos nyimpang sadaya agama, "dugi ka teu aya anu dipikanyaho ngeunaan cara-cara berkorban, bahkan ku kecap-kecap," bakal nyababkeun dunya dirusak. Kalki mangrupikeun titisan dewa terakhir, Wisnu, anu diprediksi bakal datang "salaku komét sareng mawa pedang dahsyat pikeun ngaleungitkeun barbarari anu teu biham di tungtung Kalijuga" (Sri Dasavatara Stotra, 10.

Kalijuga

Numutkeun kana iman Hindu, waktos kosmis diwangun ku opat jaman hébat, atanapi jugs, disebut: Satyayuga, Tretayuga, Dvaparayuga sareng Kaliyuga. Ayeuna, masarakat hirup dina periode Kalijuga, anu lumangsung sakitar 432 000 taun. Mangsa ieu dimimitian saatos Perang Kurukshetra dina tungtung pamaréntahan King Pariksit ngeunaan 5000 taun ka tukang. Janten aya sakitar 427 000 taun anu tinggaleun sateuacan Kalijuga beres sareng Kalki sumping. Dina awal Kalijuga, dina 3102 SM, Gusti Kšṣṇa ngantepkeun Bumi sareng tinggalkeun umur emas. Diprediksi yén umur anu mulya ieu bakal kasep 10 000 taun dugi ka cacad manusa sareng kasalahan ngaleungitkeun warisan Krishna. Maka nilai-nilai rendah sifat manusa, khususna kereudeul sareng materialisme, bakal meunang kakuatan.

Kalki

Jalma kaleungitan sadaya anu dipikaresep dina kamekaran spiritual, sareng jalma anu bakti sareng dewa bakal dipoyok sareng dituntut - "kanggo senang, diburu di kota-sato sapertos sato" (Knapp, 2016). Tapi kaayaan bakal beuki parah. Pamaréntah sareng pulisi bakal disapu ku korupsi, martabat manusa bakal tumiba sareng moal aya kamungkinan pikeun ngabéla atanapi nungkulan kejahatan. Masarakat bakal silih rebut - perang bakal tetep waé. Dunya janten dahsyat. Disebutkeun yén éta bakal janten tempat dimana masarakat moal lahir ngan ukur sangsara sareng huru hara pikeun ngatur sagala.

Nubuat ngeunaan Kalki Purana

Kalki Purana ngaduga yén pengikut materialisme anu hirup di Kalijuga bakal janten tujuan utama Kalki:

"Sadaya baraya ieu [wawakil nitis jaman ka] Kali mangrupikeun penghancur korban [upacara agama], pangaweruh kana Veda sareng rahmat, sabab aranjeunna ngalanggar sagala prinsip agama Veda. Éta mangrupikeun pembuluh pikiran, gering, umur, ngancurkeun prinsip agama, kasedihan, tunggara sareng kasieun. Turunan Kali ieu ngumbara karajaan Kali, nyababkeun penderita sadayana jalma. Jalma sapertos kitu dibohongan ku épék waktos, kalintang teu aya hakekatna, pinuh ku hawa nafsu, kaleresan dosa, bangga sareng pangperangan bahkan ka bapa sareng ibu sorangan. [Ogé] jalma anu katelah dua kali dilahirkeun [rohani sacara rohani] teu boga kabiasaan anu hadé, bebas tina naon waé prinsip anu leres, sareng sok dilayanan kelas anu panghandapna. ”(Knapp, 2016)

Kalki Purana ogé ngajelaskeun naon anu bakal kajadian pikeun pendeta - jalma anu kedah ngajaga iman anu murni sareng teu saé.

"Jiwa anu kéngingkeun sapertos kecap kosong sareng agama nyayogikeun aranjeunna salaku mata pencaharian, ajaran Hikmah Védic nyaéta pagawean maranéhna, aranjeunna parantos ngajaga tina janji sareng ngajual anggur sareng hal-hal anu kajiuhan, kaasup daging. Éta sacara alami ku kejem sareng gaduh penchant pikeun nyugemakeun beuteung sareng jinisna. Kusabab ieu, anjeunna ngarepkeun awéwé sareng sok mabok. '(Knapp, 2016)

Wangsulna tina Kalki

Pikeun taun 432 000 parantos uihna Wisnu / Kresna di Kalki's Avatar, 22. nitis Gusti ieu, tungtung Kalijuga. Kalki, ngarobih pedang seuneu (senjata Parabrahman), nurunkeun kuda bodas mulya ka Davadatt ti surga pikeun maéhan sadayana anu jahat sareng pikasieuneun.

"Lord Kalki, Gusti alam semesta, sedih ku kuda bodas na anu subur, Devadattu, sareng pedang di panangan na, bakal ngalangkungan bumi, ngaluarkeun dalapan kaambungan misterius sareng dalapan sifat-sifat ketuhanan. Ngalangkung cemara anu teu sarimbag sareng gancang, anjeunna bakal maéhan jutaan maling ieu anu ngagemkeun jubah raja ku jutaan. '(Srimad-Bhagavatam 12.2.19-20)

Kaayaan éta janten saé pisan dugi ka datangna bakal dianggap berkah ku sababaraha satia suci anu salamet disumputkeun di guha sareng gurun. Kalki (anu namina tiasa ditarjamahkeun salaku "penghancur geuleuh," "penghancur gelap," atanapi "penghancur jahil" teras ngaluncurkeun Satyajugu anu sanés. Ieu bakal janten jaman kabeneran sareng kaadilan.

Kadua Kadua Kristus

Mitos ngurilingan Kalki ngagaduhan paralel jelas dina eschatologi agama sanésna hébat, khususna dina datangna Kristus kadua dina iman Kristen. Sakumaha urang tiasa maca dina bab 19 Wahyu:

"Sareng kuring ningali langit kabuka, sareng, lah, kuda bodas, sareng anjeunna calik anu gaduh nami anu satia sareng leres, sabab anjeunna nangtoskeun sareng gelut leres. Panonna nyaéta seuneu seuneu, sareng dina sirahna seueur makuta karajaan; namina ditulis sareng teu aya anu kenal anjeunna tapi nyalira. Nya jaket mangrupikeun getih, sareng nami na Firman Allah. Di tukangeun anjeunna tentara surga dina kuda bodas, diasah nganggo linen murni bodas. Pedang anu seukeut kaluar tina sungutna pikeun maéhan bangsa-bangsa; anjeunna bakal nyumput aranjeunna sareng gagah beusi. Anjeunna bakal nyorong pencét anu pinuh ku anggur ngahukum bebendu Gusti Nu Maha Kawasa. Anjeunna ngagaduhan nami diserat dina jaket sareng di sisinya: Raja raja sareng Gusti dewa. Sareng kuring ningali hiji malaikat anu nangtung di panonpoé, nangis kalayan sora anu nyaring ka sadaya manuk-manuk anu ngalayang di tengah langit: “Hayu, turun ka salametan Gusti! Badan anjeun bakal nyugemkeun mayunan raja sareng panglima perang sareng prajurit sareng kuda sareng pengendara; jasad sadayana, gusti sareng budak, lemah sareng kuat ..

Sareng kuring ningali sato galak, sareng raja bumi, sareng tentara-angkatanana ngariung ngahiji, pikeun ngintunkeun perang ngalawan kuda, sareng ngalawan tentaranya. Tapi sato galak ieu direbut, sareng sareng nabi palsu, anu ngajantenkeun tanda-tanda mujijat pikeun ngahormatan anjeunna sareng kagoda jalma anu nampi tanda sato sareng knelt sateuacan gambarna. Alive, sato galak sareng nabi na dialungkeun ka danau anu ngabakar kalayan walirang. Baturna ditelasan ku pedang anu asalna tina sungut pengendara. Sareng sadaya manuk pakan kalayan awakna. '(Wahyu 19: 11-21)

Téori ngeunaan kumaha dunya bakal tungtungna tiasa dipendakan dina seueur agama dunya. Sapertos agama gaduh téori ngeunaan asal-usul manusa, maka ogé anggapan punah.

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Ivo Wiesner: Bangsa dina fiksi para déwa

Lalaki sareng bangsa ngagaduhan jiwa anu abadi, janten jelmaan dina komunitas anu anyar. Nalika cincin karamat nasib hiji bangsa nutup, warisan spiritual jalma-jalma anu datang asalna salaku setan. Karma bangsa Hyperborean endah pisan, kalebet karma karangan Celts sareng Nys parantos ngahijikeun sareng ditutup, sareng karma bangsa urang nuju ka zenith. Upami anjeun naroskeun ngeunaan ayana ayana, kuring bakal ngajawab yén tujuanna pikeun dewasa pikeun ngajantenkeun peran spiritual pikeun umat manusa anu bakal datang. Upami anjeun naroskeun naon tujuan ayana manusa, nya éta bakal langkung hadé ngabales ti kuring kana hukum-hukum dharmik kuno anu dituturkeun karuhun urang.

Ivo Wiesner: Bangsa dina fiksi para déwa

Artikel nu patali

Leave a Reply