Auroville - Kahirupan tanpa pamaréntah, Ajaran Agama jeung duit

10372x 28. 05. 2019 1 maca

Hiji dunya tanpa pamaréntah, Ajaran Agama jeung duit sih aya, saprak 60. 20.století taun! Loba pikir nu utopia ieu moal bisa aya, sanajan urang kabeh panjang pikeun dunya hadé nu urang hirup rukun saling jeung alam. Auroville di kidul-wétan India, tapi ieu jalan. Manéhna hirup didieu tanpa pamaréntah, tanpa ékonomi jeung agama misah.

Auroville

kota ieu téh handapeun panangtayungan UNESCO, A PBB nasional husus agénsi dina urutan nyumbang kana karapihan sarta kaamanan di sakuliah dunya,. Ogé ngarojong organisasi pamaréntah jeung éksternal India.

Kota geus ngadeukeutan 50 méter dpl, beungeut téh datar, tanpa pasir jeung lamping. Nyingkab ukur hipu gradién ngalir cai hujan, anu laun dijieun alur rupa dina taneuh. Ditempo ti luhur, urang tingali yen eta bentuk galaksi sareng kubah emas badag di tengah. komplek ieu dikurilingan Kebon 12 ngalambangkeun petals tina kembang Seroja. Dina kota ieu, jalma hirup nepi ka 50 nationalities, kaasup Czechs.

Di kota nu moal manggihan sagala skyscrapers, Bina Marga atawa koran stres anu dilaporkeun dina atrocities di nagara tatangga. kota ieu diadegkeun sacara resmi (baheulana functioned salaku tempat spiritual) dina 1968. Anjeunna nyetél Mirra Alfassa nu nicknamed ,, ibu "Anu hayang nyieun hiji tempat dimana urang hirup rukun, paduli gender, agama atawa hirup standar.

Kota ieu dingaranan guru spiritual Sri Aurobindo, anu cicing di dinya dugi 1950. Ieu Nunung, guru, pujangga jeung pembaharu spiritual. gagasan nya éta yén jalma bisa mekar sarta ngamekarkeun sulpat Anjeun. ajaran na oge ngamajukeun deui ngan ceuk Mirra Alfassa, anu diadegkeun hiji sakola mana salajengna nyebarkeun ideu Sri Aurobindo. Ieu neng situs contona personalities kawas Nehru, Gandhi atawa Dalai Lama.

Rencanana struktur

Auroville - rencana kota

zone sepi

Di wewengkon ieu anjeun bakal manggihan Matrimandir jeung kebon na. Dina titik ieu eta oge hiji Kujang.jpg, nu ngarupakeun tempat kahijian manusa sarta ngawengku lahan 121 23 bangsa sarta nagara bagian India. Wawakil ti tiap nagara dibawa ka dieu dina taneuh 1968 sarta dipelak tangkal. Aya ogé hiji danau anu kudu tempat karapihan sarta serenity. Éta ogé dipaké pikeun taneuh ngecas.

zone Industrial

Dina zone kieu anjeun bakal manggihan industri, puseur atikan, kasenian jeung kota administratif.

zone padumukan

zone ieu diwatesan ku taman, ideal nya éta mibanda nisbah aréa diwangun-up sarta wewengkon héjo 45 55% kana%. I.e. 45% tina rohangan bakal dikawasaan ku wangunan, 55% tina rohangan bakal héjo tur alam. Dina zone ieu ogé bakal jalan.

Auroville

Zona internasional

Di dieu Anjeun baris manggihan mastaka nasional jeung budaya, diarahkeun ku buana jednotilivých. Tujuan nya éta nyieun hiji kahijian nu nunjukeun yen kontribusi unggal bangsa urang kana kahijian umat manusa.

zone budaya

Bakal aya rohangan pikeun pangajaran, ekspresi seni jeung olahraga.

sabuk héjo pelindung

zone ieu bakal dipake pikeun ngembangkeun organik kebon, orchards, leuweung. Ieu bakal Haven pikeun satwa sarta tempat keur rekreasi. sabuk ieu laun ngaronjatkeun tur jadi ,, bayah "kota.

Kahirupan di Auroville

warga satempat sering dianggo dina sawah, Ngabuburit jeung cobaan janten timer cukup dina sagala ngahormat. Sésa tina ampir manggihan - jalma nyoba ngamangpaatkeun ampir sagalana lain jeung ngadaur mulangkeunana. Alkohol teu mungkin mésér dina titik nanaon.

Tujuan Auroville nyaéta "nyadar kahijian manusa jeung perumahan sustainable"Jeung eta GSM dirancang pikeun nyambungkeun" nilai béda budaya jeung peradaban di lingkungan anu harmonis. " Salah sahiji wangunan munggaran nya éta hiji wangun anyar sakola pangajaran Aurobindo. Murid geus diajar narima alam leres sarta "instill hiji sumanget solidaritas jeung manusa". kota ieu téh hiji percobaan internasional, kituna, naha urang bisa hirup dina kamanunggalan jeung transformasi eling.

Pikeun jadi warga pinuh ku nagara ieu teu gampang. Ngalamar anu enrolled dina daptar antosan sarta antosan a minimum 2 taun anu bakal katampa sarta disatujuan. Wanoh, hirup jeung karya dina Auroville tanpa ganjaran finansial. Éta kudu demonstrate kamerdikaan maranéhanana sarta sambungan spiritual ka oneness sahiji manusa.

Sarta di dieu nyaeta kajahatan

Ngayakeun Nagara tapi ulah ulah kajahatan jeung kajahatan. Nunjukkeun yen kota lacks wates diartikeun jelas, bisa nembus saha didieu ti desa tatangga. Dina taun anyar éta mecenghul kriminialita dina situs ieu. Pembunuhan, perkosa tur perampokan. Ku kituna eta henteu dianjurkeun pikeun balik kaluar dina malem unaccompanied.

Sanajan kota ieu téh kawentar salaku kota tanpa duit, jeung maranéhna tangtu maénkeun peran hiji. Unggal warga di kota kudu jadi manajer imah (henteu pikeun fee leutik - kira juta dollar), atawa anjeun bisa ngawangun rumah tangga - tapi anjeunna bakal salawasna milik kota. Dina kafe jeung réstoran ogé utamana datang ka kota teh bayaran tunai. Meunangkeun éta teu dianggo dina duit kota ieu, nu teu sagemblengna bener.

Auroville tetep modél harepanana kumaha masa depan bisa kasampak kawas lamun jalma geus kapanggih cara pikeun nyimpen umum alus, harmoni jeung masarakat saméméh duit, karanjingan sarta perang.

Tip buku balanja Sueneé Semesta

Kurt Tepperwein: Bangun nepi ka ayana sabenerna

Dua belas Hambalan ka sorangan - salami urang teu terang Sunan Gunung Djati, urang hirup kawas sleepwalkers, sarta kami henteu boga gagasan slightest potensi maranéhanana leres.

Bangun nepi ka ayana sabenerna kituna hartina ngeureunkeun trans timer forgetfulness na di kasadaran pinuh ngawitan bentukna hirup anjeun kana karya seni. Dipikawanoh guru hirup Kurt Tepperwein nawarkeun mereun jeung gampang kaharti ngajawab tarosan dasar, naon jalan mun kabagjaan leres tur minuhan.

Artikel nu patali

Leave a Reply