Arkeolog mendakan harta karun pharaoh Mesir dina cai handapeun piramida

14276x 09. 08. 2019 1 maca

Tangtosna, nalika urang mikir tina piramida, urang mikirkeun Mesir. Tapi anjeun terang éta aya deui piramida di Sudan tibatan di Mesir? Ieu kasus, sareng arkeolog mendakan harta-benda anu kakubur sareng pharaoh hideung Mesir dina cai di handap ieu. Di gurun keusik Sudan caket Nil, di pilemburan di sekitar Nuri - situs kuburan kuno sareng kuburan pharaoh hideung Mesir, naék dua puluh piramida.

Hideung Firaun

Mesir diparéntah ku Hideung Firaun Hideung ngan ukur salami antara 760 ka 650 SM. Beda sareng pamaréntahan Mesir anu sanés, raja Nuri dikubur di handapeun bumi sanés dina piramida. Bayangkeun batu nisan gedé tinimbang kuburan. Sareng makam aya di handapeun pasir.

Arkeologi jero cai

Ayeuna, naon hubunganana sareng "jero cai arkeologi"? Saatos mendakan tangga anu nyababkeun ka kamar kahiji kalayan makam Nastasen, pamaréntahan terakhir Nuri, tim ti arkeolog sumping ka cai. Ieu hartosna upami aranjeunna hoyong ngajajah eusi di jero kuburan, aranjeunna kedah teuleum ka cai. Tim anu dipimpin ku arkeolog jero cai, Pearce Paul Creasman, anu dilatih khusus pikeun ekspedisi anu sami, pompa hawa anu nganggo hos suplai oksigén anu panjang, janten kamungkinan dispénsasi kalayan bom oksigén beurat anu dipasang di pungkur.

Creasman dipasang parung baja dina cai, anu ngamungkinkeun éta tanpa kasangkut batu gugur ku kajadian dina runtuh. Nalika anjeunna lebet ka jero, anjeunna ngagaduhan makam di tukang kubur anu kapendak ku Harvard ahli ngeunaan jaman baheula George Reisner ampir saratus taun ka pengker. Dina waktos éta, sakedap saatos anjeunna katémbong, anjeunna angkat ka tempat ieu kusabab cai, anu dina waktos éta ngan naék kana tuur. Salah saurang anggota timnya digali gantina sareng angkat artefak ti ruang katilu.

Creasman for BBC News nyatakeun:

“Aya tilu kamar ukuran beus leutik kalayan siling anu ditutupan. Anjeun leumpang ti hiji kamar ka tempat anu sanés, hideung sareng hideung, anjeun terang anjeun tiasa di kubur, sanaos sénter na pareum. Sareng rusiah anu disumputkeun di dieu ogé mimitian diturunkeun ka anjeun. "

Arkeolog jero cai Kristin Romey ngagabung sareng Creasman sareng nyerat perkawis makamna di National Geographic.

"Abdi sareng Creasman duanana dilatih pikeun panalungtikan arkéologis di jero cai, ku kituna kuring nguping yén anjeunna nampi hibah pikeun ngajarkeun makam kuno anu henteu lami, kuring nyauran anjeunna sareng naroskeun ngiluan anjeunna. Ngan sababaraha minggu saencan kuring dugi, anjeunna mimitina asup kana makam Nastasen. Anjeunna swam heula ngaliwatan kamar kahiji, teras ngalangkungan kamar kadua ka kamar katilu sareng terakhir, dimana anjeunna tiasa ningali naon katingali sarcophagus karajaan dina sababaraha inci cai. Batu najis katingali henteu dibuka sareng henteu rusak. ”

Eksplorasi kamar

Ayeuna caina langkung jero. Romy nyerat yén ieu kusabab "ningkatna cai bawah tanah, disababkeun ku perubahan iklim alami sareng buatan manusa, tatanén intensif sareng konstruksi bendungan di sepanjang Nil." Tugas utama ekspedisi nyaéta uji peralatan sareng ngalebetkeun pondasi kanggo penggalian masa depan. , sareng aci Reisner, anu masih tiasa nyumput harta.

Roma nyerat:

"Kami asup ka kamar katilu ku ngojay liwat hiji portal laut anu leutik anu diukna dina batu. Sarkopag batu anu henteu katingali handapeun kami - tetempoan anu pikaresepeun - teras urang ningali aci anu langsung kaburu ku tukang gugup Reisner saratus taun ka pengker. "

Arkeologi jero cai

Tétéla éta Reisner sareng timnya parantos éléh seueur papanggihan.

"Nalika urang ningal aci Reisner - kami ngeusian palapis plastik nganggo sedimen, mindahkeun aranjeunna ka ruang udara kadua, ngayakeun artefak - kami mendakan seratan tipis emas murni anu sigana katutupan langka-langka anu parantos lami ti saprak leyur dina cai."

Penggalian di kuburan karajaan di Nuri

Patali berharga di jero kamar

Pamanggihan ngabuktikeun yén arkeolog masih gaduh seueur anu dipanggihan di Nuri. Dina waktos anu sami, aranjeunna nunjukkeun yén kuburana tiasa dipendakan ku perampokanana.

"Ieu kurban emas tetep netep di dieu - patung-jenis patung alit anu dikandung dina emas. Saatos potongan kaca figurine dirusak ku cai, ngan tetep emas flakes anu sésana. Tokoh anu dikerjakeun bakal janten mangsana gampang pikeun maling, sareng sésa-sésa mangrupikeun tanda yén kuburan Nastasen dina dasarna henteu kacekel. ”

Ieu warta saé pikeun tim arkéologis, anu hartosna bakal aya khazanah langkung dihormat anu kapendak di lembur sareng rahasia pharaoh hideung Mesir anu sanés bakal kapanggih. Sareng benten sareng arkeolog sateuacana, aranjeunna gaduh téknologi kontemporer anu ngamungkinkeun aranjeunna dugi ka tempat anu henteu kapayun.

"Kuring pikir urang tungtungna gaduh téknologi pikeun nyarios carita Nuri, nambihan kanyataan anu teu dipikanyaho, sareng ngobrol ngeunaan anu kajantenan jaman baheula. Éta mangrupikeun bagian luar biasa tina sajarah anu sakedik dipikanyaho. Ieu carita anu pantes diterbitkeun. ”

Émang éta. Reisner nuliskeun pharaoh hideung salaku rasional lemah sareng teu dipalire lampahana. Ayeuna, ahli-ahli arkeologis leres-leres tiasa ngagambarkeun carita na ngalereskeun tempat anu pantes dina sajarah janten pamaréntahan kuat Karajaan Mesir.

Ogé tingali arkeologi jero cai ku National Geographic:

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Erdogan Ercivan: patén-patén pharaohs

Sahenteuna 5000 taun ka pengker, para pandita Mesir kuno ngagaduhan tingkat inpormasi ngeunaan gelombang mikro anu aranjeunna tiasa ngan ukur dicandak ku mikroskop. Nalika James Watt ngawangun mesin uap di 1712, anjeunna henteu ngagaduhan pamikiran yén sarjana Mesir kuno anu kantos dicandak ku sahenteuna 2 000 taun. Nya kitu, mangrupikeun mesin sinar-X, radiasi radioaktif atanapi pangaweruh ngeunaan kacepetan cahaya sareng téori rélativitas. Impian manusa kuno ngalayang ogé dugi ka Mesir di Mesir kuna, bahkan sateuacan 3 000 sababaraha taun ka pengker, nalika jalma-jalma aya anu terang balon sareng glider. Kapanggihna lampu listrik, pesawat motor, satelit sareng kapal angkasa ogé wahyu rusiah kelompok getih ogé parantos kajadian di Mesir kuno, ku kituna pangaweruh tingkat ilmiah sareng téknis Firaun kedah ditulis deui sacara radikal, kalebet pangaweruh awal astronomi, biologi , kimia, geografi sareng matematik.

Firaun Patén - saatos ngeklik gambar anjeun bakal dialihkeun ka Eshop Sueneé

Artikel nu patali

Leave a Reply