Sinyal 8 anu tiasa nunjukkeun ayana extraterrestrials

7188x 19. 08. 2019 1 maca

Éta mangrupikeun salah sahiji patarosan anu paling hébat anu pikahayang ku manusa: "Naha urang sorangan di alam semesta? Atanapi aya makhluk anu sanés? Sareng upami kitu, naha éta terang yén eksistensi urang atanapi naha aranjeunna ogé hirup dina anggapan naif yén aranjeunna hiji-hijina ayana di alam semesta? Naha anjeunna kamungkinan ngahubungi kami? "

Hatur nuhun kana karya luar biasa tim internasional ahli astronom, kami mangrupikeun hiji léngkah anu langkung caket kana milarian kana naon éta. Astronomers nembe mendakan radio gancang 8 kilat ngaleungitkeun sumber anu sami. Dina ékspérimén, genep FRB anu nembe dipendakan diulang sakali sakali. Salajengna urang dirékam 3x, anu terakhir bahkan 10x.

Gelombang radio anu henteu malikan deui

Pastina kusabab seueur éta ngan ukur kacatet ku 1x, éta henteu gampang pikeun ngalacak sareng panalungtikan. Sagala langkung seru wae. Repetisi nambahan kamungkinan kamungkinan yén para astronom tiasa nyariosna galaksi anu terangna ieu asalna sareng saha atanapi naon anu nyiptakeunana.

Klaster radio anu muncul dina klaster ngamungkinkeun para astronom ngalacak langkung saé éta sinyalna.

Lolobana tina FRBs sakali ditingali sakali, anu hartosna teu tiasa dilacak kalayan gampang. Éta sababna ngabeledug radio repetitive nembe parantos kapanggih janten seru. Repetisi nambahan kamungkinan kamungkinan yén para astronom tiasa mendakan galaksi anu asalna sareng lingkungan anu nyiptakeunana.

Salah sahiji sinyal (FRB 180916) ngagaduhan varian anu panghandapna dugi ka ayeuna, nunjukkeun yén bakal caket dieu. Janten gelombang radio sigana nunjukkeun yén urang henteu nyalira di dieu. Panginten ngan ukur masalah pikeun nalungtik kumaha éta leresna.

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

GFL Stanglmeier sareng André Liede: Laut Rusiah kana Spasi

Perang Bulan aya résiko langkung ageung tibatan urang dibayangkeun. Kakuatan anu hébat sapertos AS, China atanapi Rusia milarian anu kieu posisi strategis di rohangansabab anjeunna anu malukkeun bulan bakal tiasa pikeun maréntah Bumi. Ngan sababaraha taun ka tukang, teu aya anu bakal mikir yén Bulan bakal janten pusat perhatian, khususna pikeun Rusia sareng AS. O Nalukkeun bulan Cina, Jepang, India sareng sigana Koréa Kidul ogé resep. Sababaraha nagara nyobian nganggo Bulan ngan kanggo penerbangan promosi jeung bergengsi, sedengkeun kakuatan anu langkung maju deui narékahan Nu matak militér tur pamakéan strategis pikeun ngadalikeun Bumi tina bulan. Becauseta kusabab suku hébat dina awak kosmis anu pangdeukeutna ieu anu mecenghul loba patarosan

GFL Stanglmeier sareng André Liede: Laut Rusiah kana Spasi

Artikel nu patali

Leave a Reply