5000 taun megaliths anu sami sareng Stonehenge

2634x 30. 08. 2019 1 maca

Usum panas ieu mangrupikeun salah sahiji taun anu pangpanjangna sareng paling kering di Éropa. Éta nyababkeun kahuruan sareng ngancurkeun pepelakan patani. Acan éta mendakan hiji penemuan anu hébat. Temui megarit umur 5 000 taun diatur dina bunderan anu sateuacana disumputkeun dina cai.

5000 taun megaliths anu sami sareng Stonehenge

"Batu-batu anu bobogohan deui ka milénium SM anu kadua sareng katilu, ayana di tepi Walungan Tagus. Aranjeunna ngawangun kuil panonpoé. Pungkasan warga lokal ningal batu genep dekade sateuacanna caah. ”

Seueur anu ngabandingkeun papanggihan batu misterius ieu sareng Temple Druid kuno di Stonehenge, Inggris. Koléksi batu 144, sawaréh luhurna dua méter sareng gaduh ukiran oray, disusun dina bunderan. Nanging sakumaha sareng Stonehenge, teu jelas saha anu nempatkeun aranjeunna di dinya sareng keur kaperluan naon.

Megaliths di Spanyol

Angel Castaño, bagian tina Paguyuban Budaya Raíces de Peralêda, nyatet:

Kluster batu ieu diciptakeun nganggo granit anu diangkut jarak jauh. Sapertos sareng Stonehenge, batu-batu ngabentuk kuburan sareng kuburan. Aranjeunna sigana ngagaduhan agama tapi ogé tujuan ékonomi. Aranjeunna perenahna dina salah sahiji sababaraha tempat anu dimungkinkeun pikeun nyebrang walungan. Situs éta ogé tiasa janten tempat dagang. Kanyataan yén aya ukiran oray dina batu ogé penting. Aranjeunna ngagambarkeun komodo anu ngajagi harta, aranjeunna mangrupikeun wali zona suci.

Saha anu ngawangun megalitik ieu?

Janten saha anu ngawangun gugus megalit hébat ieu? Élmuwan percaya yén éta mangrupikeun bangsa Celts anu cicing di Iberia sakitar 5 000 sababaraha taun ka pengker.

Hanjakalna, éta balap ngalawan waktos. Moal lami deui hujan bakal datang deui sareng candi meureun bakal di handapeun cai deui. Castaño sareng ilmuwan séjén nyobian cara pikeun nyegah nyumput ieu. Upami élmuwan gagal nyangka jalan pikeun ngajagaan batu, éta tiasa ditémutan sababaraha taun. Dibikeun kaayaan séwang-séwangan (batu tina granit sareng parantos nunjukkeun tanda-tanda érosi sareng retakan), penting pikeun ngajagaan batu sateuacan kasép.

Nonton pidéo ieu pikeun ngalenyepan

Artikel nu patali

Leave a Reply