Hal 5 pikeun nginget upami anjeun kakurangan tina setrés di damel

4382x 13. 09. 2019 1 maca

Ngabantosan anjeun pikeun ngeureunkeun janten saraf nalika gugup mangrupikeun masihan anjeun bobo nalika kakurangan tina insomnia - éta teu jalan. Janten naon tiasa dianggo? Ieu lima hal anu kudu diémut nalika ngaliwat waktos anu goréng.

Upami anjeun cemas - sapertos abdi - kaayaan ieu bakal teu wawuh ka anjeun: Anjeun nuju damel, milari padamelan anjeun nalika kahariwang mimiti nyabak kana anjeun. Naha anjeun diganggu ku hal anu spésifik, sapertos istilah anu bakal aya, atanapi rasa sieun anu kabur, anjeun tiasa nyangka hal sapertos kieu: "Anjeun kudu balik damel, ngeureunkeun hariwang, nyingkirkeun obsesi, nganggo sirah anjeun deui sareng konsentrasi! ”Upami anjeun gagal sareng anjeun condong ngiringan hal-hal - anu sering dilakukeun ku jalma prihatin - hal anu nyingsieunan anjeun nyaéta yén anjeun bakal dileupaskeun. Sangkan anjeun bakal hariwang. Pikiran anjeun bakal enggal-enggal kaluar tina kontrol sareng asup ka spiral anu tiasa ngiringan anjeun panik serangan. Éta sigana sigana teu aya luput tina bunderan karesahan katutup ieu, khususna upami kahariwang aya hubunganana sareng padamelan anjeun. Tekanan ngagorowok dina pikiran anjeun pikeun cicingeun tiasa leres pisan dina waktos-ayeuna poék ieu.

Cara pikeun nenangkeun pikiran

Tapi ayeuna écés yén éta henteu hartosna gampang - sabalikna, sadayana tiasa janten langkung parah. Tapi aya cara subtler sareng gentler nyarios ka hiji anu sanés, align sareng tenang tenang batin. Ayeuna hayu urang ningali sababaraha di antarana babarengan. Nganjang ka ahli terapi sigana mangrupakeun hal pangpayunna anu tiasa dilakukeun pikeun diri anjeun upami anjeun kedah ngurus kaayaan ieu.

Naha anjeun bakal milarian sababaraha bentuk perlakuan atanapi henteu, panginten tulisan ieu bakal ngabantosan anjeun. Dina waktos salajengna basa Anjeun ngarasa yén pikiran anjeun minangka musuh anu pangageungna, coba émut lima hal ieu.

1) Anu anjeun karasa nyata

Nalika kuring ngalaman serangan karesahan ti kuring di tempat damel, kuring ngantosan kasusah fisik pikeun nanyakeun kuring balik ka imah. Kuring ngan ukur pikir gejala mental sigana teu nyata, teu pati penting, atanapi kurang nyata tibatan anu fisik. Ngan ukur gejala fisik anu tiasa mastikeun masalah kuring, sareng kuring ngarasa kurang kaliru sareng isin pikeun ngaku yén kuring peryogi sababaraha bantosan.

Anggapan yén masalah kaséhatan méntal henteu serius sapertos kaséhatan fisik pisan. Sapanjang taun ayeuna, jutaan pamakean Internet naroskeun Google ngeunaan naha aya gering méntal sareng situs wéb, kampanye kasadaran masarakat anu pinuh dirojong ku organisasi nagara sareng nonprofit jelas "leres".

ADAA nyatakeun: "Kelainan kahariwang mangrupikeun panyakit anu nyata sareng serius - ogé kasakit fisik serius sapertos panyakit jantung atanapi diabetes".

Nalika kuring diterangkeun ku serangan karesahan, prihatin utama abdi nyaéta padamelan panginten kuring nyobian ngahindarkeun padamelan. Upami anjeun parasaan anu sami, pasti anjeun henteu nyalira. Panaliti anu anyar dina setrés, sareng karesahan di tempat kerja nyatakeun yén 38% jalma moal ngaku ka dunungan karesahan karesahan ku kasieun yén pembina maranéhanana bakal napsirkeun éta salaku kurang minat sareng henteu rela pikeun ngalaksanakeun tugas padamelan. Upami anjeun nuju damel, di tempat anu anjeun badé ngalaksanakeun langkung saé, sigana hese ngaku kalemahan anjeun sareng hapunten kasalahan anu alit. Tapi cobi émut yén kahariwang anjeun nyata, ogé migrain nyeri atanapi nyeri beuteung parah, sareng anjeun pantes perawatan anu sami sareng upami anjeun ngadangukeun kasusah fisik ieu.

2) Anjeunna moal ngantep anjeun kaluar ti pagawéan

Bagian utama serangan cemara di tempat kerja bisa jadi sieun dileupaskeun. Warta anu saé téh - anjeunna moal bakal ngantep anjeun angkat. Sieun di PHK sering janten bagian tina skénario bencana anu karakteristik kahariwang gaw.

3) Pagawe sareng kahariwang, ulah dipendakan

Profesor Psikologi Klinik di Universitas Reno, Nevada, Steven Hayes, ahli kaséhatan méntal anu ngarah sareng, langkung penting, saurang lalaki anu parantos nyerang panik ngabelakeun panggunaan langkung kagagas sareng kasadaran dina kaayaan karesahan. Nyatana, Profesor Hayes mangrupikeun pangadeg tina salah sahiji bentuk paripolah kognitif anu énggal sareng paling canggih, anu disebut terapi akustikasi akut (AKT). Terapi formasi ieu dimimitian ku ditampa sareng nétral, observasi henteu kritik tina pamikiran négatip, ngarahkeun klien ka ayeuna sareng ngabantosan anjeunna nuju hirup anu bermakna.

Dina video ieu, Profesor Hayes ngajelaskeun kunaon persépsi kahariwang salaku musuh henteu ngabantosan urang. Upami anjeun sadar perasaan kahariwang anjeun janten musuh, maka riwayat pribadi anjeun henteu memusuhan; Upami persépsi fisik anjeun parah, maka "awak anjeun musuh" sareng perang ngalawan kahariwang nyaéta perang ngalawan anjeun.

Panolakan sareng panyegahan ieu pamustunganana ngabalukarkeun psychopathologies, catetan Profesor Hayes. Sabalikna, anjeunna nyarankeun nyobian terusna kana kasieun ku cara asih. "Pasangkeun kasieun anjeun sareng pendekatan anjeun kalayan harkat."

Perlu dicatet yén metode ACT parantos kabuktian efektifitasna dina pengobatan kahariwang dina sajumlah kajian sareng di sababaraha daérah kaséhatan méntal bahkan langkung efektif tibatan bentuk KKT klasik.

4) Candak setrés salaku réréncangan

Psikolog sareng spokesperson anu kasohor dunya Kelly McGonigal nyiar pikeun ngamajukeun persepsi positip tina setrés. Dina kuliah ieu, anjeunna ngécéskeun yén setrés téa sanés ngabahayakeun salaku cara anu disangka ngeunaan hal éta. Daripada ningali setrés janten musuh anjeun, cik waé dianggo pikeun diri. Kakuatan sareng kahariwang henteu langkung ti hiji tanda anu anjeun paduli kana hiji hal, sareng minat ieu tiasa dirobih janten hiji hal anu leres-leres ningkatkeun kamampuan anjeun tinimbang ngirangan.

Video 2: Kumaha carana sangkan babaturan sareng setrés

Tapi sanés mangrupikeun pamikiran anu angen-angen, atanapi jinis pseudoscience - hiji hal dina gaya "mikir positif", "gumujeng dina diri anjeun dina eunteung, sareng déprési anjeun bakal sirna"? Teu pisan.

Hiji studi sapertos nyobian pendekatan tilu léngkah basajan pikeun ngatur setrés sareng karesahan tempat gaw. Hasilna kuat pisan. Numutkeun ka McGonigal:

"Léngkah munggaran nalika anjeun ngalaman setrés nyaéta pikeun ngaku. Kantun ngantepkeun diri anjeun perhatikeun, kaasup kumaha mangaruhan awak anjeun. ”

"Léngkah kadua nyaéta pikeun ngabagéakeun setrés. Anjeun ngalakukeun ieu ku ngakuan yén éta réaksi kana hal anu penting pikeun anjeun. Naha anjeun tiasa nyambungkeun motivasi positif pikeun setrés? Naon éta jeung naha anjeun jaga? "

"Léngkah katilu nyaéta ngagunakeun énergi anu dikaluarkeun ku setrés tinimbang ngabazirkeunana. Naon anu anjeun tiasa lakukeun ayeuna pikeun ngagambarkeun tujuan sareng nilai anjeun? "

5) Panggihan naon anu matak raoskeun ”

Yoga parantos ditingalkeun gaduh pangaruh anu signifikan dina ngirangan kahariwang sareng setrés, sareng pamikiran terakhir ieu mangrupikeun kutipan ti guru yoga favorit kuring. Dina anjeunna "yoga sareng Adriene" pelajaran - anu sayogi online sareng gratis - Adriene sering nyarios "Milarian naon anu matak raoseun". Sareng samentawis dina waktos anjeunna nyebutkeun postur yoga fisik, kuring pikir naséhat ieu nyukcruk dina urang salaku "kasieun" salaku urang nyobian cara-cara nungkulan pitfalls dina diri urang.

Urang anu hirup sareng karesahan sering ogé mangrupikeun perpampurna sareng ngabeskeun sadayana. Aranjeunna biasana jalma-jalma anu ngarepkeun pisan ti silih. Nalika anjeun ngarasa cemas, éta nyababkeun langkung parah sabab anjeun ambek kana diri anjeun nalika teu ngalaksanakeun panghadéna. Sareng hal anu terakhir anu anjeun butuhkeun nalika anjeun paling rentan. Tapi perlu direalisasikeun yén teu aya anu sampurna, sareng urang kedah ngurus sadaya sareng ngangkatkeun diri anu teu sampurna.

"Milarian naon anu matak raoseun" mangrupikeun paribasa anu hadé, sabab éta ngagentos sora jero anu henteu resep sareng sora anu langkung bageur sareng halus. Éta sami penting pikeun émut yén strategi anu béda dianggo pikeun jalma anu béda sareng ngan ukur anjeun tiasa mendakan naon anu paling efektif pikeun anjeun.

Video: yoga ngalawan kahariwang sareng setrés

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Sandra Ingerman: Detoxification Méntal

Sandra Ingerman, ahli terapi sareng dukun, bakal ngajarkeun kumaha anjeun nungkulan kasieun anjeun, murka sareng hanjelu. Sandra dipikanyaho ku kabisa pikeun mawa budaya urang, dina bentuk anu kaharti, metode penyembuhan kuno ti sababaraha budaya pikeun nyayogikeun kabutuhan ayeuna, bari nunjukkeun kumaha urang tiasa ngajagi diri dina sagala lingkungan négatip anu ngeusi énergi anu ngabahayakeun sareng musuhan. Kalayan tiori téori éta, panulis dina buku ieu kumaha anjeun tiasa ngadamel sareng ngarobih pamikiran sareng émosi négatip ku cara anu leresanu muncul dina anjeun nalika siang.

Sandra Ingerman: Detoxification méntal - ngaklik gambar bakal mawa anjeun ka Suène Universe eshop

Artikel nu patali

Leave a Reply