heubeul 4000 taun, sajarah misterius Irlandia, uncovered maké peta Google

3496x 13. 03. 2019 1 maca

bunderan pamotongan di Irlandia? Sumuhun, téhnisna. Tapi teu nanaon nu urang dikaitkeun jeung mahluk luar angkasa. Aranjeunna kasampak kawas jenis anu sarua tina bunderan, kumaha oge, eta gumantung kana kumaha anjeun kasampak di aranjeunna. Dina ieu ogé dina kasus sejen, peta Google ngawenangkeun peneliti ningali manusa (teu mangrupa alien) kaliwat urang.

Aom Murphy

Aom Murphy, pangadeg mitologis Irlandia sahiji group, saurna periode panjang halodo di Irlandia melong bentang maké peta google. Naon anjeunna mucunghul dibuktikeun situs arkéologis 50 taun heubeul, nu éta dugi lajeng kanyahoan mun peneliti. Galeri gambar ieu mangrupa handap. Numutkeun Murphy, deposit ieu nya pisan teuas pikeun manggihan sabab aya no ngambah monumen kuna. Ieu mungkin nu urang hirup di dieu kabeh taun ieu ngalaman pernah sadar yen lahan on nu kebon nyumput sajarah kuna.

Sababaraha situs ieu kaasup benteng sirkular jeung wangunan abad pertengahan Tanggal deui ka Beusi Jaman sarta sababaraha kuburan Tanggal deui ka Perunggu Jaman. Kabéh excavations anyar Tanggal deui sababaraha ratus taun ka 4000 taun heubeul jeung nu kapanggih di Carlow, Dublin, Kildare na Meath. Sababaraha yakin yén sababaraha excavations téh nepi ka 6000 taun. Situs anyar téh lolobana aya dina ukuran ti 20 na 100 méter diaméterna, bari sababaraha excavations jaman baheula téh keur 3x langkung.

peta Google

Hiji tim élmuwan éta pisan untung jeung timing tina Google Maps imagery. Google rutin renews Gambar hawa, sarta lamun maranehna dicandak kalawan ukur sabulan saméméhna, anjeunna bakal pernah geus katempo bunderan. Sanggeus halodo panjang ancur lolobana huma dibudidayakan di 2018, excavations leuwih béda. Mun vegetasi ieu cageur, anjeunna bakal pernah geus katempo situs. Tapi naon ngabogaan vegetasi cageur
nyungsi umum situs arkéologis?

Salaku Murphy ngomong, lantaran taneuh di loka situs nahan langkung Uap, pepelakan kalawan hadé ngatur jeung tumuwuh greener batan vegetasi sakurilingna. Ti hawa, anu jelas katingali diantara greens sehat sarta kirang séhat, nu mangka ujud jeung struktur jero taneuh. Ieu matak.

situs Archaeologically penting

Beurat batu dipaké dina ngawangun ieu struktur abad pertengahan, ngabalukarkeun nyarang maranéhna kana taneuh, nyieun trenches. Kalawan trenches ieu didieu nahan deui cai ti dina taneuh sakurilingna. Jukut anu tumuwuh aya sesana pikeun waktu panjang sehat sarta greener dina warna. Saatos examining pola anu geus dijieun grup héjo healthier menyimpulkan yén éta situs arkéologis penting. Numutkeun Murphy ieu mungkin pikeun manggihan situs di luhur ieu 1976 - ieu panungtungan waktu Irlandia geus ngalaman halodo kitu.

Murphy urang sanggeus nyungsi dilaporkeun ku Nasional Biro arkeologi pikeun panalungtikan salajengna. Ieu kadua kalina dina 2018 nalika Murphy dijieun kapanggihna sarupa. Éta ogé jawab nyungsi jaman Neolitikum teu kapanggih dina Newgrange saméméhna. Ieu ogé kapanggih seni batu jeung objék agama ti kali prasejarah.

Menteri Kabudayaan sarta Warisan pikeun Yusup Madigan ceuk Pokonji:

,, informasi anyar Ieu ngagambarkeun grafis tina extent jeung dénsitas nu situs ritual jeung upacara pakait sareng Newgrange petikan Makam. Ieu papanggihan anyar stunning nyadiakeun wawasan anu luar biasa kana asal tur ngembangkeun bentang Neolitikum jeung masarakat na. "

Artikel nu patali

Leave a Reply