4. 1582 Oktober - 4. 2019 Oktober: 437 kana hiber sistem waktos anu teu rasional sareng henteu teratur

1938x 05. 11. 2019 1 maca

"Tina sadaya asumsi sareng kriteria anu henteu kapayun ku urang ngukur kahirupan manusa sapopoé di planét Bumi, alat sareng lembaga anu panggedéna sareng anu teu dipikabutuh salaku Gréja Gregorian."

Naon anu sering dicarioskeun

"Waktu antara 5. Oktober nepi ka 14. Oktober 1582 parantos dihapus. Tangtu henteu sacara harfiah; ngan ukur dina kalénder. Sapuluh dinten ieu nyatakeun Paus Gregory XIII janten teu aya dina nyaluyukeun kalénder Julian anu didirikan ku Julius Caesar dina 46 SM sakitar 1575, kalénder Julian 10 kapanggih aya di tukangeun usum. Contonna, Paskah dimimitian saatos ti sakedap sareng tungtungna ngalih kanggo usum panas. Nyimpang dina kalénder kusabab kanyataan yén taun surya (waktos Bumi sakali mengorbit Matahari) nyaéta menit 11 langkung pondok ti sadayana kalender Julian. Cocog pisan, taun surya saleresna panjang dinten 365, jam 5, menit 48 sareng 46 detik.

Paus Gregory nyalametkeun kaayaan (sareng musim) ku nunjuk panitia pikeun ngajawab masalah éta. Butuh lima taun, tapi pamustunganana rombongan kasebut, dipimpin ku dokter Aloysius Lilia sareng ahli astronomi Christoph Clavio, ngusulkeun ngaleungitkeun tilu taun kabisat unggal 400 taun pikeun ngajaga kalénder akurat. Kana alihan ka kalénder Gregorian, dinten 10 sacara resmi dinyatakeun henteu nanaon sareng 4. 1582 Oktober diumumkeun 15. Oktober. Dinten, kalénder Gregorian, anu munggaran diwanohkeun di Italia, Spanyol sareng Portugal, mangrupikeun sistem anu paling loba dipaké di dunya.

Naon anu bener-bener kajantenan

Hayu urang marios sisi sanésna carita ieu dumasar kana kumaha Jose Arguelles nempatkeun éta dina Ringkesan Kritikus Kalender Gregorian:

"Kalénder mangrupikeun alat kontrol. Dua pembaharuan kalénder anu paling penting dina sajarah nyaéta réformasi Julian kalénder ti 46-45 SM sareng panerusna, Gregorian, ti 1582 SM Motif Julius Caesar jelas dihubungkeun sareng cita-cita pribadi sareng konversi Roma ti Républik ka Kakaisaran. Kalénder Julius Caesar ngajamin dominasi Kaisar. Cara kakaisaran ngagunakeun Julian sareng engké Gregorian kalénder diteruskeun salaku alat kontrol anu ayeuna dihubungkeun sareng kumaha sajarah anu lumangsung. "Taun kabingungan '(46 SM) kira-kira 445 dinten, anu mangrupikeun bagian tina pembaharuan Julian, lengkep sareng reformasi utama kadua, Gregorian, anu sapuluh dintenna aya diantara 5.-14. Oktober "éléh salilana," ngadamel kalénder
bisa "rarata" sareng panonpoé. Bari jeung nagara-nagara Katolik di Éropa ngadopsi pembaharuan tanpa kasusah, Protestan sacara anteng disatujuan. Ngeunaan Amérika, tapi, kalénder Julian diwanohkeun salaku instrumen kakawasaan sareng simbol dominasi di masarakat pribumi anu dihina ku urang Eropa, kalebet Mayans, Incas sareng Aztecs - anu sadayana dianggo, sajaba ti almenak sanésna, cacah tilu belas bulan / 28.

Pikeun Julius Caesar, aya waktos anu saé politik pikeun Gregory XIII ngabagéakeun, tapi waktos ieu di sakumna dunya, nampilkeun dirina salaku cara pikeun nyatakeun sareng nyebarkeun kakuatan sareng dominasi. Nalika kakuatan Eropa sumebar di sakumna dunya, nagara-nagara anu ngagaduhan sistem cacah waktos sorangan ngadopsi kalénder Gregorian (Julian) sareng sistem taun solar salaku bagian tina 'kabijakan internasional'. Ieu lengkep ngajamin dominasi Kulon di unggal aspék kahirupan di sakumna dunya - dugi ka "Inevitable Moment" [11.9.2001].

Dunya gancang

Teu heran, saprak lahirna dina ego imperialist Julius Caesar dugi ka "réformasi" Paus Gregory XIII, kalénder ieu parantos janten, "sanaos punjul sajarah na anu rusak sareng anjeunna nyababkeun," (Duncan, Kalender, p. , standar peradaban global. Dibikeun teu teratur tina kalénder Julian-Gregorian sareng ngiringan katepatan waktos astronomis, sajarahna henteu janten saluareun sét puns sareng twists anéh, sedengkeun peradaban global sapertos sapertos ngagambarkeun kameunangan waktos jieunan dina dunya alam. Ngan ukur spésiés anu angen-angen waktu dicandak ku alat ukur jieunan tiasa janten ngaganggu sahingga nyiptakeun garan anu luar biasa anu katelah "dunya gancang," peradaban, dimana duit sareng kamajuan téknologi ngalangkungan sensitipitas manusa sareng tatanan alam.

Sadaya usaha pikeun ngaréformasi kalénder ayeuna kedah difokuskeun kana ngabenerkeun kursus cilaka ieu. Pasang kritik ieu, disarankeun nampilkeun bagian bubuka Serikat Manifesto tina Advocates of Reformasi Kalender, anu munggaran diterbitkeun dina 1914 di awal Perang Dunya I - kirang langkung taun 90 sateuacan taun kalénder parobihan dina 2004. Sakumaha anu katingal, masalah-masalah teu teratur anu mendorong pembaharuan masih janten masalah ayeuna. Tapi, akibat teu ngatasi masalah ieu ngan ukur ningkat sareng janten kompleks, ngakibatkeun kekacauan dunya anu ngalawan térorisme. Ieu mangrupikeun kasalahan tina anu henteu acan dilereskeun dina waktosna - éta parantos janten langkung lebet sareng ngarobih kana pamikiran anu dogmatik sareng teu percanten percanten pamikiran pamikiran sareng kahirupan sapopoé.

Manifesto Amérika Serikat ku Advokat Reformasi Kalénder

"Kituna urang, pananda di dieu, parantos resep pikeun ngarobih sareng nyederhanakeun kalénder anu ayeuna dianggo ku Éropa Kulon, Amérika Serikat sareng nagara-nagara sanés anu hoyong ngahijikeun suku taun taun, ngaleungitkeun irregularities dina sasih bulan sareng ngadegkeun hubungan langgeng antara. saminggu sareng dinten-bulan, ngadukung hiji atanapi langkung usul anu tos ditetepkeun pikeun nerapkeun pembaharuan ieu; sarta ku sabab kitu saur usulan sacara umum ngadukung perkenalan sataun dina dinten 365 sareng taun kabisat dina dinten 366 tanpa itungan mingguan atanapi bulanan; sareng naha urang mendakan yén bunderan-épék anu tertentu - boh agamawan sareng ilmiah - dibangkitkeun, sigana sentimental, tapi dibantah sabalikna, kalayan bantahan kana perkenalan sareng pendirian hartos ieu ... ku sabab éta, urang mutuskeun pikeun ngahijikeun sareng nyarankeun yén pangaluyuan saderhana pikeun Julian jeung. Kalénder Gregorian didaptarkeun di handap ieu…

Upami anjeun nganggo ukuran ukur anu nyimpang sareng tahan éta sabab kolotna parantos ngiringan éta, anjeun parantos janten jalmi anu nyimpang. Hiji jelema bengkok bakal muka jalan bengkok sareng ngawangun bumi bengkok. Masalah pembaharuan almenak duanana logis sareng moral. Logika goréng ngakibatkeun moralitas goréng. Kasalahan dina waktuna bakal ngancurkeun pikiran. Wahyu mangrupikeun pahala pikeun sistem waktos goréng. Pikeun ngabebaskeun diri tina seuneu tina wahyu anjeun nyalira, robih kalénder anjeun. Henteu aya alangan dina dunya anu harmoni. Hal ieu paling penting pisan yén kanyaho gerakan gerakan bulan 13 dilegakeun gancang-gancang ku média sareng pendidikan di sapanjang pangeusian sareng kalénder Gregorian dugi pas mungkin. Sakali umat manusa parantos operasi ka standar waktos, umat manusa bakal ngagaduhan dasar pikeun ngahijikeun sareng ngalaksanakeun tugas anu luar biasa sareng heroik anu ayeuna kalebet. Langkung ti mana anu ngajar spiritual mangrupikeun kado waktos.

434 taun salajengna: Sejarah ngulang…

"Arsiték 'matrix waktos jieunan sigana pisan damel pikeun nguatkeun mékanisme ngalambatkeun anu parantos damel di planét ieu ti saprak Inquisition Spanyol:

"Saurang PNS Saudi bakal nyésang gaji 11 dinten saatos nagara ngalih ka kalénder Gregorian, anu mangrupikeun pormat pangatur waktos anu aya di Kulon. Parobihan ieu mangrupikeun bagian tina ukuran austerity anu dirancang pikeun ngirangan defisit anggaran kaayaan.

Upami anjeun pikir anjeun bébas, tapi aya hiji dogma tunggal anu anjeun teu acan ngajelajah, sumangga dikaluarkeun, kumaha tiasa mikir anjeun bébas? Tapi upami dogma ieu nunjukkeun sareng anjeun ogé hoyong ngabebaskeun diri, naha anjeun henteu ngalakukeun éta? Atanapi anjeun bakal teu puguh sareng nyebatkeun yén teu aya anu tiasa Anjeun lakukeun ngeunaan éta. Tapi kumaha upami anjeun tiasa ngalakukeun hal ngeunaan éta? Kumaha upami ngabebaskeun tina hamba kana pikiran ngiringan yén anjeun gaduh kakuatan pikeun ngeureunkeun waktos sareng panginten énergi atom? Naha anjeun moal kéngingkeun kakuatan éta?

"Upami kalénder Julian / Gregorian dipasihkeun salaku cara anyar pikeun ngukur waktu, urang bakal langsung nolak éta, kalayan kanyahoan ayeuna sareng cara hirup, salaku hal anu teu leres, teu harmoni sareng tatanan, henteu saimbang sareng henteu teratur, salaku kalénder teuing parah pikeun ngalakukeun itungan. sabab bagian masing-masing henteu kasanding. '

Naon elmu?

"Élmu ilmuwan atanapi élmuwan anu, tanpa ragu-ragu, tetep dina kalénder Gregorian kanyataanna henteu pantes sebutan ieu. Naon elmu? Urang bakal ngajawab yén minat kana logika sareng akurasi ukuran ogé ukuran pangukuran anu ngagunakeun pangukuran persatuan dumasar kana anu diukur. Leres, panjang taun diitung salaku 365,241299 dina dinten ieu, tapi upami ukur taunan anu dianggo sacara standar henteu teratur sareng teu pantes, éta henteu aya gunana sareng nyababkeun sesar pikiran ku nyasabkeun éta, anu ngan ukur tiasa ngancurkeun dina karusakan diri. Janten narékahan pikeun sataun anu leres sareng akurat, ku alam na, ilusi anu ngajantenkeun urang buta kana sifat waktu anu leres sareng ngaganggu urang tina pangertian anu leres ka diri urang sareng peran sareng tujuan urang di Bumi.

Ku ngenalkeun sareng ngagantian kalénder kalayan standar tilu belas bulan, éta bakal ngauihkeun urang kana tujuan aslina sareng urang ngiringan deui ka jalan harmoni sareng kasehatan alam. Numutkeun kana Hukum Waktu, karusakan anu dilakukeun salami periode nalika umat manusa rurusuhan sareng leungit kasempetan pikeun ngarobih frékuénsi waktos na henteu kaétang. Kasempatan terakhir pikeun ngarobah almenak sareng frekuensi waktos ayeuna caket. Kusabab ieu, urang kedah jelas sareng henteu kabagjaan dina pamahaman sareng tekad urang pikeun ngabongkar sareng ngaleungitkeun kalénder sipil anu ayeuna sareng sakali.

Ningali puteran sareng twists ngiringan sajarah kalénder Gregorian, urang kedah naroskeun: naha urang terus ngagunakeun alat ieu sareng naon akibatna? Naha kalénder mangrupikeun hal anu leuwih ti hiji alat ngarencanakeun hutang (almenak), atanapi mangrupikeun alat sinkronisasi? Harmoni atanapi harmonikon tina waktos seueur berpotensi dina waktos cacah alat anu kami anggo. Teu aya ragu yén urang hirup langkung seueur dina waktos huru-hara tibatan harmoni. Pikeun efek tina metode pangukuran waktos dina pikiran manusa, urang tiasa nyarios yén kabingungan dina waktos kalangkungan batang tina kalénder anu kami anggo. Upami urang hoyong ngantunkeun kekacauan sareng asup kana waktos harmoni, urang kedah tukeur instrumen kana huru-hara anu dipasang, pikeun alat anu mangrupikeun modél harmoni sorangan: cacah saatos 13 bulan / 28 dinten. Ieu mangrupikeun pilihan anu kedah dilakukeun ku manusa.

Artikel nu patali

Leave a Reply