15 tempat anu paling misterius di dunya

19045x 02. 08. 2019 1 maca

Ti batu-batu anu ditanggung di tengah-tengah Australia anu dugi ka hotel-hotel spéndok Stephen King, ti tempat-tempat vampir anu kasohor nepi ka leuweung anu pinuh ku tangkal lébar sareng cacad di jerona Slavic Éropa. Daptar tempat anu paling misterius anu didatangan di dunya pasti bakal dipikaresep anjeun. Henteu janten masalah upami anjeun téoris konspirasi, pamburu UFO anu gairah, kipas Nosferatu, sedeng, kipas gaib, atanapi upami anjeun ngan ukur hoyong ngajauhan jalur anu ngalangkungan pikeun hal anu béda-béda - anjeun kedah mendakan seueur ide.

Sababaraha tempat anu saé sampurna pikeun anu nikmat sareng kaéndahan bumi deungeun, sedengkeun anu sanésna bakal masihan anjeun goosebumps. Ieu mangrupikeun tempat anu saé kanggo dilongok, sareng jangji dosis anu ageung tina misteri.

Ngarasakeun daptar kami tina tempat anu paling misterius di dunya

Segitiga Bermuda, Samudra Atlantik

Carita ngeunaan pelaut anu leungit sareng kapal leungit, pesawat anu nabrak, sareng malah ngaleungit jalma parantos dugi ka abad-abad ti cai Segara Bermuda Jembar sakedik langkung ti satengah juta mil pasagi ogé dikenal salaku Triangle Iblis sareng téori naha seueur anu ngembara murag kana cengkramanna. Numutkeun sababaraha, aya anomali magnét anu ngeureunkeun kompas tina kursus. Batur nyalahkeun badai tropis, numutkeun batur teu aya rusiah! Kiwari, nganjang ka daérah ieu tiasa langkung pikaresepeun tibatan anu anjeun pikir. Kapuloan Turks sareng Caicos narik di beulah kidul, sareng Teluk Bermuda di kalér.

Segitiga Bermuda

Hotel Banff Springs, Kanada

Hotel Banff Springs dikurilingan ku sababaraha carita jurig sareng kajadian misterius. Salah sahiji diideuan Stephen King pikeun nulis naskah Pencerahan, anu teras diiluan ku Stanley Kubrick.

Penduduk-pendudukna nyarioskeun carita ngeunaan meuncit getih-tiis ku kulawarga di kamar 873. Batur ngobrol ngeunaan wahyu kuli anu ngadadak ngaleungit. Upami anjeun mikir anjeun museurkeun gosip gaib, anjeun tiasa leres-leres nikmati di dieu. Dikubaran ku leuweung fir di Pagunungan Rocky, hotél anu indah ieu ngadeukeutan gaya Greater-Skotlandia. Resort ski anu kasohor di Jasper sareng Banff caket dieu. Naha éta asup akal pikeun nyokot résiko ?? Pikir urang pasti!

Hotel Banff Springs

Romania, Transylvania

Pagunungan Sylvan sareng gunung halimun, gema lonceng gereja sareng munara abad pertengahan di kota sapertos Sibiu, Brasov sareng Cluj-Napoca sadayana nyumbang kana suasana pikasieuneun daérah luas ieu di jantung Romania. Tapi aya ngan ukur hiji tempat anu leres-leres bakal nyababkeun anjeun ngarobek sareng gempa di sakumna awak anjeun: Bran Castle. Gedang mistik ieu naék saluhureun leuweung di pinggir Wallachia sareng dicirikeun ku campuran menara Gothic sareng spout hateup. Salila ayana, bénténg ieu pakait sareng seueur tokoh misterius: sareng Vlad III. ogé disebut The Impaler, anu pangpanjangna raja-raja Wallachian, sareng tangtosna sareng Count Dracula, anu archetype tina pamaréntahan anu kejem sareng sesat Nosferat.

Transylvania

Leutik Leutik, Polandia

Kidul kota anu teu disebatna Szczecin, di beulah wétan paling jauh di Polandia, lémparan batu di perbatasan Jérman, daérah leutik langkung tina pines 400 parantos narik perhatian énsiklopedia Atlas Obscura sareng para wisatawan anu resep kana tempat-tempat anu luar biasa . Sakabéh tatangkalan di leuweung ieu dibengkel ku ampir derajat 90 kalapa, teras dihurungkeun deui sareng mimitian tumuwuh deui nepi ka langit Slavic. Aya seueur patarosan sareng perdebatan ngambek di sekitar fenomena kamekaran ieu. Malah aya téori ngeunaan badai salju atanapi metode penanaman khusus leuweung.

Leuweung curvy

Benteng Bhangarh, India

Dikepung ku puncak Pagunungan Aravali sareng bercahya ku matahari Rajasthan, bénténg kuno Bhangarh ieu ngambekan ayana éteric tina saurang putri anu dikutuk sareng anu ditangkepna, wizard Sinhai. Saur gosipna yén Sinhai narékahan pikeun menang kabantosan ngora, janten anjeunna nyorong potion cinta. Rencana ngancik ka anjeunna, wizard ahirna maot, sateuacan anjeunna ngutuk sadayana Bhangarh pikeun maot maot anu henteu lumayan sareng dahsyat.

Dinten ayeuna, Komplek Mughlai, baheulana dugi ka Maharaja Madho Singh I, dianggap salah sahiji tempat anu paling haungga di India. Teu aya anu tiasa asup ka dieu sanggeus poék. Malah warga satempat ngalaporkeun maotna kusabab pengkuh!

Benteng Bhangarh

Skirrid Mountain Inn, Wales

Antawis bukit-bukit sareng batu batu di sisi wétaneun Taman Nasional Brecon Beacons anu indah, salah sahiji gunung anu langkung terkenal di South Wales, nyaéta Skirrid Mountain Inn, dikurilingan ku seueur dongéng sareng legenda tina sajarah Gallic Nation.

Numutkeun sababaraha urang, Skirrid Mountain Inn biasa janten tempat rapat pikeun pejuang rebel dina batalyon Owain Glyndor, pahlawan résistansi Welsh ngalawan Henry IV. Batur nyarios yén aya sakali gedong pangadilan di mana Hakim George Jeffreys anu kajahatan dihukum pati sareng ngagantung ku penjahat. Noose masih ngagantung tina balok, tur anjeun bakal nguping seueur carita pikasieuneun kalayan sup Welsh tradisional!

Skirrid Mountain Inn

Menara London, Inggris

Kapal tina sirah raja, ngabantosan musuh nagara, konspirasi sareng mérek politik ti Tudors ka Elizabeths; sagala kamungkinan anu poék sareng teu adil kajantenan aya antara tembok bénténg London kuno di sisi kalér Thames. Carita anu teu kahémutan pinuh ku kajadian anu misterius dimulai ku observasi Thomas Becket (syahid suci), anu disebat ngaganggu gedong ngembangkeun karaton ti kubur na. Aduk pangageungna, kumaha ogé, nyaéta legenda panéangan Ratu Anne Boleyn - awakna henteu lieur disumputkeun di tempat-tempat anu diukum di beulah luhur Henry VIII.

Munara tina London

Eame Flame Falls, AS

Turutan jalur jalan anu berlikutan anu nyebrang Chestnut Ridge Park sareng milari kaajaiban anu disumputkeun ti Shale Creek. Fenomena alam anu pikaresepeun ieu, ilaharna disebat Eternal Fire Falls, mangrupikeun misteri anu leres anu anjeun kedah tingali.

Naha? Nya, kusabab didieu mungkin pikeun nyieun gabungan dua kakuatan dasar Bumi di hiji tempat - janten! Mimiti anjeun bakal tiasa katingali curug anu indah anu nyurupkeun dina lapisan batu granit anu diukir. Di tukangeunana aya seuneu anu nyungkeun tukangeun cai nebula abu-abu. Seuneu teu pernah dipadamkeun, sareng para ilmuwan nyarioskeun yén seuneu disababkeun ku ayana bénsin alam naék tina jero taneuh.

Curug seuneu anu abadi

Struktur Marékét (Panon tina Sahara), Mauritania

Struktur lebar anu lega dina Rishat di tengah gurun Sahara anu kuat di Mauritania, katingalina digentos sareng dipintal sapertos badai, mangrupikeun hal anu misterius (ningali éta sadayana, anjeun kedah angkat ka langit). Salila sababaraha taun, para ilmuwan nyobian netepkeun sabaraha sistem lingkaran serangga anu ringkes sampurna ieu ngagaduhan di dieu.

Sababaraha nyangka yén éta diciptakeun ku dampak astéroid dina abad-taun kapungkur. Numutkeun anu sanés, éta mangrupikeun prosés saderhana ngeunaan érosi géologis sareng érosi. Aya, tangtosna, téori ngeunaan ciptana ku extraterrestrial anu parantos ngalangkungan ieu sareng parantos netepkeun titik badarat pikeun kunjungan ka hareup di Bumi.

Struktur Rishat (Sahara Panon)

Bentuk tina Nazca, Peru

Pola dina Dataran Nazca, dihijikeun sareng bentang gurun lebu di kidul kidul Peru, mangrupikeun monumén prasejarah anu paling misterius sareng paling indah di Amérika sadayana. Sanaos aranjeunna umumna sakedik kirang sering ti tempat wisata utama nagara-nagara séjén - sapertos Macchu Picchu, Suci Valley atanapi Cuzco - aranjeunna tetep pangunjung sakitu adil. Kaseueuran wisatawan milih ngapung di daérah anu ngamungkinkeun aranjeunna ningali kaajaiban ieu, ngagambarkeun gunung seuneu spider sareng monyét, ti luhur, dina kamulyaan pinuhna.

Dugi ka dinten ieu, teu aya anu terang naha pola ieu, ayeuna bagian tina Situs Warisan Dunia UNESCO, diciptakeun ku pangeusi kuno Nazca. Panginten nya éta pangorbanan pikeun déwa-déwi? Atanapi simbol ikonik? Ieu masih misteri.

Nazca

Highgate Cemetery, Inggris

Upami anjeun mutuskeun leumpang di antara anggur sareng ivy, ek sareng condong anu condong ditutupan ku lichens di Highgate Cemetery London, Waspada: tempat ieu dianggap ku jalma-jalma anu matak pikasieuneun di Inggris (tangtosna, sajaba ti Menara London) . Nalika anjeun nganjang ka tempat ieu, kalayan inohong malaikat lami nyumput dina nook bayangan, gargoyles nyegel tina kerikil sareng jajaran kuburan anu teu aya watesna, getih anjeun bakal beku dina urat anjeun. Sababaraha pemburu jurig nyarios yén maranéhna ningal wahyu diantara patung Gothic. Batur nyarioskeun vampir lurking dina bayangan makam.

Highgate Kuburan

Area 51, Amérika Serikat

Magnet pikeun teoritis konspirasi anu henteu tempatna dina daptar ieu tiasa cocog. Wewengkon 51 parantos dibere inspirasi dina pemburu UFO sareng peminat asing mangtaun-taun - éta ogé muncul dina karya Poé Kamerdikaan 1996 Roland Emmerich! Wewengkon anu aya di tengah-tengah gurun di bagian kidul nagara AS di Nevada, anu disimpen sacara rahasia ku pamaréntah Amérika Serikat saprak didieu di 50. taun mimiti ngembangkeun sareng nguji pesawat tempoan militer.

Dinten ayeuna, para spekulator yakin yén naon waé anu tiasa disumputkeun di dieu ti pusat pangawas umum ka stasion kontrol cuaca atanapi pusat perjalanan waktos.

area 51

Pulo Paskah, Polinéa

Hiji waktos di péngkolan milénium munggaran Maséhi, jalma-jalma Rapa Nui ti Polinéria wétan darat di basisir angin Pulo Paséa sareng mimiti ngajajah. Dina waktos éta, tangtosna, éta henteu acan namina Pulo Paskah - nami "Éropa" ieu dipasihan anjeunna ku Dutchman Jacob Roggeveen anu badarat di 1722. Naon anu dipendakan di dieu tangtosna terkejut: pétak ageung diukur tina batu gedé neundeun hideung. Nyatana, aya langkung ti 880 anu disebut kepala moai, masing-masing ngawakilan anggota terakhir tina salah sahiji kulawarga kulawarga.

pulo Easter

Stonehenge, Inggris

Jembar jero di tengah-tengah dataran héjo Héglér Inggris, dimana Dataran Salisbury diwangun ku pucuk leuweung sareng lebak, Stonegenge parantos lami dikurilingan ku misteri sareng sihir. Diperkirakeun yén konglomerasi sirkular ieu batu megalitik raksasa, anu dibentuk sakitar 5 000 taun ka tukang, didamel tina bahan anu unik anu ngan ukur tiasa ditambang ti Preseli Hills di Pembrokeshire, Wales, situs ngeunaan 200 km jauhna.

Nepi ka ayeuna, éta tetep misteri kumaha masarakat Neolitik sanggup ngangkut batu-batu anu ageung sapertos naon sababna pangwangunan ieu. Tempatna masih dikepung ku Kujang Arthurian sareng narik pagan salami usum panas.

Stonehenge

Uluru, Australia

Lambang kuat di tengah outback Australia - Uluru. Éta protrudes luhur di luhur pesawat; blok batu gigir batu karang anu katingalna sapertos karpét sato fosil. Tempat anu bener narik ati, anu matak narik sadaya wisatawan pikeun anu resep sajarah (anu asalna kusabab petroglyph prasejarah ngahias guha di sakurilingeun). Ayers Rock, tempatna ogé disebut, ogé janten pusat tradisi kuno Aboridin. Aranjeunna yakin yén aya salah sahiji tempat pamilike anu nyiptakeun panyipta dunya.

Uluru

Artikel nu patali

Leave a Reply